reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
bara-niech Agate sie wypowie nasz specjalista:-)

ale dziwi mnie to ze lekarz nie poznal plci dziecka toz to juz 17 tydzien i moim zdaniem kazdy lekarz powinien juz widziec plec,nawt jak dzdzia uparta to wystraczy troszke checi a napewno by dojazl,ale zawsze a raczej przewaznie lekarze stwierdzaja po jednej probie ze nic nie widac i tyle!

A tutaj to nie penis i jadra, bo dla mnie tak to wyglada. Dzieciak nogi rozlozyl jak trzeba, a on nie widzi? To jak on zbada cos innego co jest bardziej skomplikowane?

agate-noi jak ci lekarze powiedz mi wykonuja taki zawod powiem wam ze nie kazdy gin dobrze zna sie na usg!!!!!

moj np gin robil mi tylko usg aby potwierdzic plec, i tak jak ja np chce podejzec,ale on od razu powiedzial ze on nie jest specjalista od USG i tyle,
wiec ja na USG polowkowe to ide do specjalisty i chyba do lemancewicza pojde ktory dojzal siusiaka i jajka u mnie heheh tak tak w 14 tyg jajka dobre dobre

Temu tutaj te 3 duze obowiazkowe usg, sa zawsze robione przez specjalistow od usg, normalny ginekolog nie ma takiego prawa. I ci od usg, to od chorob sa inni, a od usg ciazy sa inni, a wiec raczej waskie specjalizacje i uwazam, ze tak jest dobrze. A jak jest z tym w Polsce nie wiem. Te duze usg z 3-go miesiaca i polowkowe, tez sa robione przez normalnego ginekologa, czy tak jak tutaj przez specjaliste od usg ciazy, ktory w swoim zyciu tylko tym sie zajmuje? I jak np. zwykly ginekolog, na usg w swoim gabinecie zauwazy tutaj, ze u pacjentki jest cos nie tak, podejrzewa jakas chorobe, to i tak skieruje do specjalisty od usg od chorob i z wynikami z tamtad kaze wrocic do niego. Tutaj jest taki system.

krewetka a masz zdjecie z USG?

jakos mi trudno uwierzyc w to ze lekarz moze nie zobaczyc plci bo maluszek nie chce,to lekarz nie chce sie postarac,moj gin powiedzial tak ze lekarz jak chce to zobaczy i dojzy:-)

mi sie wydawało, że to nogi?? nie mogę powiedzieć starał się zobaczyć, moze nie chciał szczelić, nie wiem kilka razy tam zaglądał:eek:
ale dzisiaj śniło mi sie, że urodziłam synka taki był fajniutki:tak: no i by była parka:tak:

bara-ja widze atm tylko jedna noge:-)

ale ja wierze Agate i jej zdolnosciom,takie oko miec to naprawde zazdroszcze

zobaczymy w najblizszym czasie jak to u mnie wyjdzie a jezeli gin sie mylil to normalnie bede happppppy:-D:-D:-D

reklama
niestety nie mam, może nie był pewny i nie chciał powiedzieć? nie wiem, 15.12 mam kolejne USG, u innego lekarza wiec mam nadzieje ze tym razem się dowiem

Do góry