reklama
bara-niech Agate sie wypowie nasz specjalista:-)
ale dziwi mnie to ze lekarz nie poznal plci dziecka toz to juz 17 tydzien i moim zdaniem kazdy lekarz powinien juz widziec plec,nawt jak dzdzia uparta to wystraczy troszke checi a napewno by dojazl,ale zawsze a raczej przewaznie lekarze stwierdzaja po jednej probie ze nic nie widac i tyle!
ale dziwi mnie to ze lekarz nie poznal plci dziecka toz to juz 17 tydzien i moim zdaniem kazdy lekarz powinien juz widziec plec,nawt jak dzdzia uparta to wystraczy troszke checi a napewno by dojazl,ale zawsze a raczej przewaznie lekarze stwierdzaja po jednej probie ze nic nie widac i tyle!
agate-noi jak ci lekarze powiedz mi wykonuja taki zawod powiem wam ze nie kazdy gin dobrze zna sie na usg!!!!!
moj np gin robil mi tylko usg aby potwierdzic plec, i tak jak ja np chce podejzec,ale on od razu powiedzial ze on nie jest specjalista od USG i tyle,
wiec ja na USG polowkowe to ide do specjalisty i chyba do lemancewicza pojde ktory dojzal siusiaka i jajka u mnie heheh tak tak w 14 tyg jajka dobre dobre
moj np gin robil mi tylko usg aby potwierdzic plec, i tak jak ja np chce podejzec,ale on od razu powiedzial ze on nie jest specjalista od USG i tyle,
wiec ja na USG polowkowe to ide do specjalisty i chyba do lemancewicza pojde ktory dojzal siusiaka i jajka u mnie heheh tak tak w 14 tyg jajka dobre dobre
Temu tutaj te 3 duze obowiazkowe usg, sa zawsze robione przez specjalistow od usg, normalny ginekolog nie ma takiego prawa. I ci od usg, to od chorob sa inni, a od usg ciazy sa inni, a wiec raczej waskie specjalizacje i uwazam, ze tak jest dobrze. A jak jest z tym w Polsce nie wiem. Te duze usg z 3-go miesiaca i polowkowe, tez sa robione przez normalnego ginekologa, czy tak jak tutaj przez specjaliste od usg ciazy, ktory w swoim zyciu tylko tym sie zajmuje? I jak np. zwykly ginekolog, na usg w swoim gabinecie zauwazy tutaj, ze u pacjentki jest cos nie tak, podejrzewa jakas chorobe, to i tak skieruje do specjalisty od usg od chorob i z wynikami z tamtad kaze wrocic do niego. Tutaj jest taki system.
reklama