reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Komi patrzac dzis na to zdjecie, wydaje mi sie, ze na nim wogole guzka nie widac, ze dziecko jest odwrocone troche tylem i, ze sa to dwie nogi. Tzn. to co myslisz, ze jest guzkiem, to moim zdaniem jest nozka.

A na wczesniejszym zdjeciu, tylko tym bokiem, a nie tym od dolu, to wydaje mi sie, ze widac guzek i, ze on wcale nie odstaje, tylko rownolegly jest. Ale nie jestem taka bardzo pewna tez, czy to jest guzek, czy tak jakis cien czegos innego. Skoro lekarz ci mowil, ze to chlopak, to ja bym trzymala sie wersji lekarskiej, tak do polowkowego, ktore albo potwierdzi, ze to chlopak, albo moze cos sie zmieni i bedzie to dziewczynka. Bo pomylki zdarzaja sie czasami.
agate-mowisz o tym zdjeciu co tam serduszko lekarz badal ze na nim odworoce jest tylem?

Przy okazji swoich ostatnich badań sprawdziłam swoje pH mój wynik to 7.
Co to oznacza bo nie wiem, chłopca czy dziewczynkę?

Kochana nie zadreczaj sie tak i tak niczego juz nie zmienisz, co ma byc to bedzie. Jeszcze bedziesz miala czas na zrobienie zakupow czy to corce czy synkowi. Poczekaj cierpliwie do usg polowkowego zebys miala 100% pewnosci i mogla w pelni sie cieszyc:tak::sorry:

Ja chyba nie bede chciala znac plci teraz zeby potem nie zastanawiac sie czy aby na pewno?

mi juz wszystko jedno,i tak licze na synka i juz osowoilam sie z ta mysla,nawet sie ciesze,a co bedzie to bedzie:tak:

Tak, na zdjeciu co badal serce, to mysle, ze jest to nozka, a nie guzek. Ja tam teraz widze dwie nogi, a guzka wcale.

Z kolei na tych wczesniejszych, co tam dwa obok siebie wkleilas, jedno od dolu z tym plastrem, co ci pokazywal na nim, ze to chlopak i drugie obok bokiem. To na tym drugim wydaje mi sie, ze jest widoczny guzek. Juz ci wczesniej tlumaczylam, gdzie i, ze jest on rownolegly do kregoslupa. Ale tak jak mowie, moze to wcale nie guzek, tylko tak jakis cien. No i u ciebie, to troche, juz za stara ciaza, zeby poznawac po nachyleniu guzka. Ta metoda to sprawdza sie od 12 do 14 tygodnia ciazy. A twoje zdjecia sa juz po 14-tym. Po 14-tym to juz ten guzek sie zmienia, a wiec mozliwe, ze i jego kat nachylenia tez zmienia sie i w takim okresie to sa inne metody, aby sprawdzic jaka to plec. Bo skoro lekarz mowil, ze to chlopak, to oni raczej rzadko sie myla i skoro mowi, to znaczy, ze widzi, bo jak nie widzi, to oni nie skorzy do przepowiadania, zeby nie podwazyc sobie autorytetu lekarskiego. Ze co to za lekarz jak tak sie myli. Chociaz zdarzaja sie pomylki czasami. Temu z kupowaniem ciuchow, ja bym jeszcze poczekala do polowkowego, jak potwierdzi drugi raz, to zawsze to wieksza pewnosc. No i na polowkowym to widac juz jak na dloni, nawet laik widzi, a co mowic lekarz.

Ostatnia edycja:
reklama
na tej stronie co podawalas gdzie sa guzki plciowe to tam sprawdza sie tez i w pozniejszej ciazy nawet pokazuja guzki w 17,18 tyg

a gin nie wnikal w tego siusiaka tylko zobaczyl ze cos tam jest miedzy nogami i od razu ze siusiak no ale co ja tam bde wnikac okaze sie w praniu:-)

Do góry