reklama
no to kolej na mnie:-) ja też już po wizycie
o 9 podłączyli mnie już pod ktg na pół godziny
zero skurczyi tylko 2 napięcia w ciągu tych 30 minut więc jest ok.
badanie w porządku, jednak to co mi w Święta wypadło, to nie był czop :-)szyjka zamknięta i nadal 4 cm
a co do usg, to niby jest ok, ale... mały waży tylko 2100 (2 tygodnie temu ważył 2017 g)
aż lekarz 2 razy mierzył małego, bo sam był zdziwiony..
zawołali jakąś starszą lekarkę (pewnie z niezłym doświadczeniem), sprawdzili wody, są ok, łożysko też w porządku.
lekarka spojrzała na mnie i mówi:
- a czego się Pani spodziewała? przecież pani taka kruszynka, synek BĘDZIE zawsze mniejszy.
ja zdziwiona, kazała za 2 tygodnie się pokazaćpocieszyła mnie (bo ona też taki karzełek jak ja ;-)), że ona w 39 t.c. urodziła syna, który ważył 2200 i dla niej była to radocha, bo się nie namęczyła za bardzo
więc staram się tak nie przejmować za bardzo i myślę, że będzie ok.
poza tym dziś lekarz stwierdził, że ciąża jest już bezpieczna- donoszona (wyliczyli 36+1)
tak więc jakoś nie myślę, że jest coś źle, czy nie...
oprócz tego zrobiłam posiew- lekarz poszedł ze mną zapłacić i zapłaciłam 28 zł, a to dlatego, że tam osobno się płaci za pobieranie, osobno za wynik itd, więc lekarz nie wziął pieniędzy za pobranie posiewu po wynik mam w poniedziałek po południu dzwonić:-)
no to chyba tyle
badanie w porządku, jednak to co mi w Święta wypadło, to nie był czop :-)szyjka zamknięta i nadal 4 cm
a co do usg, to niby jest ok, ale... mały waży tylko 2100 (2 tygodnie temu ważył 2017 g)
zawołali jakąś starszą lekarkę (pewnie z niezłym doświadczeniem), sprawdzili wody, są ok, łożysko też w porządku.
- a czego się Pani spodziewała? przecież pani taka kruszynka, synek BĘDZIE zawsze mniejszy.
ja zdziwiona, kazała za 2 tygodnie się pokazaćpocieszyła mnie (bo ona też taki karzełek jak ja ;-)), że ona w 39 t.c. urodziła syna, który ważył 2200 i dla niej była to radocha, bo się nie namęczyła za bardzo
poza tym dziś lekarz stwierdził, że ciąża jest już bezpieczna- donoszona (wyliczyli 36+1)
oprócz tego zrobiłam posiew- lekarz poszedł ze mną zapłacić i zapłaciłam 28 zł, a to dlatego, że tam osobno się płaci za pobieranie, osobno za wynik itd, więc lekarz nie wziął pieniędzy za pobranie posiewu po wynik mam w poniedziałek po południu dzwonić:-)
no to chyba tyle
no to kolej na mnie:-) ja też już po wizycie
no to chyba tyle
Wagą dzidziulka się nie stresuj wogóle Lekarka ma rację, moja mama też zawsze szczuplutka była taka kruszynka właśnie, ja po urodzeniu ważyłam 2470 g na co położna do niej że napewno całą ciążę mama paliła bo dziecko takie małe, z niedowagą...dostałam 10 punktów, a mama nigdy w życiu nawet jednego papierosa nie wypaliła Niektóre dzieci po prostu są takie malutkie i nie jest to absolutnie wina matki
ja juz po wizycie, lekarka zrobiła mi KTG, wszystko ok, wiec tylko pozostało czekać, przy okazji SR zwiedziłam oddział położniczy - nie powala ale jest kameralnie
Uff...super że wszystko ok Widocznie dzidziolek przyleniuchował sobie
krewetka - dobrze, że od Ciebie pozytywne wieści martwiłyśmy się...
aga - no widzisz, narzekałaś, że taka wielka jesteś a tu proszę, dla innych kruszyna )
dzidziol może jeszcze podrośnie, daj mu szansę a jak nie to po porodzie nadgoni ))
malina - nieustannie trzymam kciuki. A Tośka niezła akrobatka... taki numer matce zrobić...
aga - no widzisz, narzekałaś, że taka wielka jesteś a tu proszę, dla innych kruszyna )
dzidziol może jeszcze podrośnie, daj mu szansę a jak nie to po porodzie nadgoni ))
malina - nieustannie trzymam kciuki. A Tośka niezła akrobatka... taki numer matce zrobić...
Krewetka, super że wszystko ok, uffff:-)ja juz po wizycie, lekarka zrobiła mi KTG, wszystko ok, wiec tylko pozostało czekać, przy okazji SR zwiedziłam oddział położniczy - nie powala ale jest kameralnie
Super że u Ciebie jest też wsio ok, no i nie namęczysz się za bardzo, mały synuś i już:-)no to kolej na mnie:-) ja też już po wizycie
Malina, pogadaj z Tośka poważnie że ma się główkowo obrócic i tak zostać, ja też znam osobiście przypadek że dziecko grzecznie posłuchało
i ja po wizycie...
doktor zdjął mi szew i kazał odstawić też leki rozkurczowe (cordafen) bo szyjka jest długa i zamknięta...
wszystko w porządku... powiedział, że nie widzi możliwości, zebym urodziła w przeciągu 10 następnych dni...
następna - ostatnia wizyta 20-ego kwietnia...
a potem zielone światło na poród
doktor zdjął mi szew i kazał odstawić też leki rozkurczowe (cordafen) bo szyjka jest długa i zamknięta...
wszystko w porządku... powiedział, że nie widzi możliwości, zebym urodziła w przeciągu 10 następnych dni...
następna - ostatnia wizyta 20-ego kwietnia...
a potem zielone światło na poród
reklama
Krewetka i dobrze że pojechałaś... juz spokojniejsza jesteś... a malutka poprostu troszke jest rozleniwiona...
Aga może waga nie powala ale rosnie i to jest najważniejsze... ty nie należysz do wielkoludów więc i Tomaszek będzie malutki... ale szyjki to tylko pozazdrościć...
Julienx ciekawe ile czasu wytrzymasz.... ale teraz juz bezpieczniej....
Malina pod opieką lekarską będzie wszystko dobrze... a malutkiej znudziła sie pozycja na nietoperza...
Aga może waga nie powala ale rosnie i to jest najważniejsze... ty nie należysz do wielkoludów więc i Tomaszek będzie malutki... ale szyjki to tylko pozazdrościć...
Julienx ciekawe ile czasu wytrzymasz.... ale teraz juz bezpieczniej....
Malina pod opieką lekarską będzie wszystko dobrze... a malutkiej znudziła sie pozycja na nietoperza...