reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

hmmm...Ja mam termin na badanie na cukier 26 lutego i trochę się denerwuję. Nienawidzę igieł i zastrzyków:sad:.A poza tym miałam w rodzinie cukrzyka.
cukrzyca ciążowa to jest coś zupełnie innego niż zwykła cukrzyca
swoją drogą moja mama, wujek i dziadek też chorują na cukrzycę

reklama
cukrzyca ciążowa to jest coś zupełnie innego niż zwykła cukrzyca
swoją drogą moja mama, wujek i dziadek też chorują na cukrzycę

Też mi się tak zawsze wydawało, że to coś innego ale tu mnie zaczęli straszyć, że jak w rodzinie były przypadki cukrzycy to badania trzeba zrobić. Więc zaczęłam wątpić. Nie mam z kim o tym pogadać i się poradzić więc głupie myśli zakwitły w mojej głowie :-)

jak widać po mnie i moich dobrych wynikach. nie zawsze cukrzyca w rodzinie wskazuje na tą w ciąży. nie zmartwiaj się i głowa do gory:-):tak:

ja mam wizytę 3 lutego,a wyniki będe robić we wtorek dopiero bo jestem po przejściach z grypą jelitową,wyglądam i czuje sie nie najlepiej:baffled:
mi gin powiedział, że najlepiej zrobić glukozę miedzy 24 a 28 tygodniem:tak:

powinno się.
badanie prywatnie kosztuje 20-30 zł
wypijasz słodki specyfik siedzisz i czekasz:-)

no własnie... 20-30 pln. A ja jak głupia wydałam dziś na taksówkę 40 pln w jedna stronę, wracałam już do pracy na piechotę i tramwajem, żeby za darmo zrobić z abonamentu we wskazanej przychodni CM LIM. :baffled: Mogłam sobie laboratorium w jakimś cywilizowanym miejscu zaleźć...
Jechałam z bucowatym śmierdzącym taksiarzem, co mi podniosło ciśnienie i może dzięki temu nawet nie zauważyłam, że ta glukoza niedobra;-)
A, że w myślach już pisałam reklamację, że krzeseł w przychodni mało i ciężarne siedzą/stoją przez godzinę przy drzwiach wejściowych to jakoś czas szybko zleciał...

a my z Leonem byliśmy dziś na usg sprawdzić czy się przepływy pokarmowe poprawiły po zmianie diety, za dużo soli było i pewnie konserwantów z fastfoodów, zmieściliśmy się w normie, jest ok, młodszy ma już prawie 700 g, skikał znowu i lekarz miał tylko chwilę na zrobienie zdjęcia buzi, za chwilę było już za późno, bo zasłaniał się rączkami, a widzicie zadarty nos?

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 42
reklama
bali cudowne zdjęcie:tak:, a nosek ma prześliczny;-)
elwiwas dostaniesz pewnie skierowanie na następnej wizycie, bo robi się je między 24-28 tc. Badanie jest obowiązkowe, a wynik glukozy z krwi może byc prawidłowy, a mimo to może byc cukrzyca. U mnie to badanie kosztowało 10 zł.

Do góry