reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

A no widzę że też niektóre z was miały 75. I znowu dochodzę do wniosków że każdy lekarz inaczej zleca to badanie a każde laboratorium robi też inaczej :baffled: Ja nie wiem czym oni się sugerują i na ile miarodaje są te wyniki w każej sytuacji. To tak wygląda, jak na odwal się babo - wypij słodki ulepek, posiedź godzinę lub dwie, raz czy dwa cię nakłujemy i odbębnione.
A co do jedzenia to podziwiam was że jeszcze lecicie do domu na śniadanie, ja to co miesiąc jak idę na morfologię to mam kanapkę ze sobą po wyjściu z laboratorium, a co dopiero po 2 godzinach siedzenia w nim :tak:

reklama
odebrał wyniki na czczo mam 78 po 2 godzinach 101, więc jest ok :-)
lenkaa* mi się gdzieś o uszy obiło, ze ten 75g to wiarygodniejszy jest

No ja właśnie teraz doczytałam na skierowaniu że też mam 75 g i też będę dwie godziny tam siedzieć :dry:.No cóż jakoś to przeżyję ;-).No i ja też wezmę ze sobą kanapkę hehe bo mam kawałek drogi do domu więc chyba na glodniaka nie dam rady wrócić :-D.

Witam.Ja jutro mam wizytę u gina.Będę sprawdzać łożysko,czy cosik się podniosło.Dzidzia po usg 4d wiem,ze całkowicie zdrowa :-),płeć znam,także nie muszę się martwić.Morfologia po zastrzykach spadła,ale nie tak drastycznie,żelazo jednak dużo poleciało (miałam spory zapas):-( No zobaczymy jutro jak będzie i czego dowiem się na wizycie.
Co do glukozy jak na razie gin nie wspominał o tym badaniu,może to w odpowiednich tygodniach się robi ? W poprzedniej ciąży nie miałam tego badania.

Właśnie, co do wyników, to dr powiedział, że bardzo mi się poprawiły, żelazo mam brać tylko raz dziennie do skończenia opakowania:-)

Agnieszka trzymam kciuki za wizyte

Odebrałam wyniki mam 4.08 na czczo i 3.54:szok: po 2h. Norma do 5.5
Czy tak może być że po mam niższe wyniki niż na czczo?:confused:

reklama
Magda na pocieszenie;-) ja zapłaciłam 58zł:baffled: morfologia,, mocz glukoza i CRP ehhh... no nic byle tylko dobre wyniki wyszły
A ta pani w przychodni to chyba jakie wyjątkowo dobre serca miała;-)
Może widać było żeś wygłodniała i chciała ukrócić Twe cierpienia:-D
Ja to byłam lepsza bo zaraz po pobraniu krwi rzuciłam się na kanapki a potem poszłam na zakupy, na głodnego bym nie dała rady:-D:-p
No ja miałam mocz, morfologia, WR i glukoza....
Co do tej miłej kobiety, która proponowała mi transport - nie wiedziała, że jestem wygłodniała, o tym wiedziały tylko w zabiegowym. Nie robiłam z siebie cierpiętnicy w przychodni na poczekalni bo te schorowane dziadki to by mnie zjadły, a po co mi ma jakiś tam sapać ;-)
Ja się w domu rzuciłam na kanapki z żywiecką :-D

A ja jestem cipa grochowa....
Zapomniałam odebrać wyniki i oczywiście zapłacić za telefon, bo wiecznie w rozjazdach jestem.
Ale zaraz znowu jadę to jak nie zapomnę kolejny raz - odbiorę wyniki i przedstawię Wam.

Do góry