reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Witam Majóweczki :-)

Byłam wczoraj na usg pronatalnym, wszystko z małym w porządku, warzy już 649 g, wszystkie parametry w normie. Z usg termin wychodzi na 02 maja, zobaczymy :-). Wiek ciąży z usg - 24 + 3dni :-).

Jutro tez się wybieram na glukozę, obym to przełknęła ;-), Wam też tego życzę :-)

Pozdrawiam serdecznie :-)

reklama
mam do Was pytanko:-)
ja to sie chyba na jeszcze jedno usg umówię.. bo tak planowo kolejne bedę miec dopiero w 32 tygodniu(czyli za 11 tygodni), ja do tego czasu nie wytrzymam bez potwierdzenia:shocked2:

myslicie że to źle chodzic na usg co miesiac albo nawet czesciej? w tej ciąży mialam usg w 7 tyg dla potwierdzenia, potem 12 przeziernosc karku, potem 15 a teraz 21, to chyba nie tak dużo, jak są jakies problemy to wiem ze usg wykonują nawet raz na tydzien/dwa.

co Wy na to? bo ja to bym sie umówiła na koniec miesiąca i potwierdziła płec.. juz bym powoli zbierała ciuszki, przeciez jak faktycznie bedzie dziewuszka to nic a nic nie mam hehe a tak robic wszystkie zakupy przed samym porodem to przeciez bankrut jak nic:tak:

Też miałam niskie ciśnienie i lekarz zalecił mi pić słabą rozcieńczoną kawę i pomogło:-) Ale i tak nie ma się co martwić bo podobno lepiej jest mieć za niskie niż za wysokie ;-)
A od którego tygodnia zaczęła się Wam sączyć ta siara? Ja jestem w 21 tyg i nic takiego nie zauważyłam...

ja mam ciśnienie 80/60 lekarz powiedział, że jest ok tym bardziej że ja normalnie(nie w ciąży) też miałam podobne

a siarę miałam dopiero po porodzie, wcześniej ani kropeluni, mimo to mleka było pod dostatkiem przez 11 miesięcy karmienia, czyli to żaden wyznacznik:-)

a to można z cytryną?????? ja bym była chętna bo mnie cofka łapie na samą myśl o tym ulepku:baffled:

u mnie mozna, sami mi zaproponowali ale glukozy mam ta wieksza dawke czyli 75g. opinie nt dodawania soku z cytryny do roztworu glukozy sa podzielone bo niektorzy twierdza ze moze to zafalszowac wyniki. ja nie opowiadam sie po zadnej ze stron, pozwolili to wole z cytryna, przynajmniej sie nie porzygam. a o ewentualnie zmieniony wynik sie nie martwie bo tydzien temu mialam badana glukoze na czczo i jest ok wiec cukrzycy na pewno nie mam.

julenx- u mnie maleństwo w 21w4d
BPD- 53mm;
HC- 180mm;
FL- 36mm;
AC- 160mm;
EFW ok. 420g
i Pani doktor nie mówiła nic by się niepokoić..

natalia_lila- u mnie tez juz kilka tygodni temu zaczeło sie lać... raz obudziłam sie z mokrą ręką, bo spałam na boku ;)

Wczoraj nie miałam neta, za to pochwalę sie dzisiaj
SYNUŚ!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)
Jednak u mnie przeczucia i objawy podobne do maminych się potwierdziły:tak: Mały rośnie, serduszko bije, cukier wzorowy, dokładne mierzenie dopiero za miesiąc.

reklama
Do góry