reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Hej dziewczyny zawitałam tu do was z czerwcówek :-) mam takie pytanie, bo pewnie część z was jest już po USG połówkowym, znacie może jakiegoś dobrego ginekologa w Warszawie, którego z czystym sumieniem możecie polecić właśnie na USG połówkowe?

reklama
julita1212 ja wczoraj byłam na wizycie i również powiedział mi że mam za krótką szyjke macicy i że jezeli mały zacznie się bardziej ruszać to spowoduje kurczenie macicy i może nastapić za szybkie rozwarcie....Powiedział że aby temu zaradzić narazie mam sobie brać 3 razy dziennie magnez, a jak się nie poprawi to będziemy musieli pomyśleć:-(Ale jestem dobrej myśli!! Również dostałam skierowanie na glukoze...

julita1212 ja wczoraj byłam na wizycie i również powiedział mi że mam za krótką szyjke macicy i że jezeli mały zacznie się bardziej ruszać to spowoduje kurczenie macicy i może nastapić za szybkie rozwarcie....Powiedział że aby temu zaradzić narazie mam sobie brać 3 razy dziennie magnez, a jak się nie poprawi to będziemy musieli pomyśleć:-(Ale jestem dobrej myśli!! Również dostałam skierowanie na glukoze...
no to mamy podobną sytuację...a mówił ci coś o zakładaniu szwu???

no to mamy podobną sytuację...a mówił ci coś o zakładaniu szwu???

Mowią (przynajmniej moj gin) ze szew zakłada sie do 16 tc, bo potem za pozno, ale czy to prawda i dlaczego - to nie mam takiej wiedzy...

az sama jestem ciekawa, czy w 21 tc mozna zalozyc jeszcze szew... dajcie znac jak bedziecie wiedziec cos wiecej...

Magnez na skurcze... hmmmm... nie za mało?

Mowią (przynajmniej moj gin) ze szew zakłada sie do 16 tc, bo potem za pozno, ale czy to prawda i dlaczego - to nie mam takiej wiedzy...

az sama jestem ciekawa, czy w 21 tc mozna zalozyc jeszcze szew... dajcie znac jak bedziecie wiedziec cos wiecej...

Magnez na skurcze... hmmmm... nie za mało?
Szew ponoc sie zakłada do 6 miesiąca,ale i później zakładają albo krązek (pessar),z tym,że krazek jest płatny (300zł),zalezy od gina.
Wg mnie magnez na skurcze,to za mało,ja biorę na skurcze 3 razy dziennie magnez,3 razy dziennie nospa,2 razy dziennie dipropohyllinum i 3-4 dziennie duphaston,a i tak nie jest tak,że skurczy nie mam,a na fenoterol jeszcze za mała ciąża.U mnie szyjka ok i się nie skraca.Także skracającej szyjki macicy nie można lekcewazyć,bo nigdy nie wiadomo kiedy rozwarcie się zrobi,a wtedy raczej nie ma juz odwrotu.

julita i shyangel Gratuluję córeczek!!!
shyangel jakiś niepoważny ten lekarz z tymi "limitami"...5kg do końca ciąży? :baffled:Ciekawe :-p:-p:-p
Dziewczyny a znacie ten cały chiński kalendarz, który to ma niby przepowiadać płeć dziecka? Sprawdził Wam się?

natalia lila u mnie wszystko wskazywało na dziewczynkę! WSZYSTKO!!! Kalendarze,zabobony,obrączki,apetyt na słodkie itp, a chłopak jak nic :-D

reklama
julita i shyangel Gratuluję córeczek!!!
shyangel jakiś niepoważny ten lekarz z tymi "limitami"...5kg do końca ciąży? :baffled:Ciekawe :-p:-p:-p

natalia lila u mnie wszystko wskazywało na dziewczynkę! WSZYSTKO!!! Kalendarze,zabobony,obrączki,apetyt na słodkie itp, a chłopak jak nic :-D
i jak anusiak-bylas dzis na USG tak? jednak synek?????

Do góry