reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Shyangel gratulacje córeczki:-)!!!
Komi chłopczyna jak sie patrzy, a w jakim formacie masz ten filmik? 2D czy 3D?
Chrupcia gratulacje chłopaka:-)
mialam filmik w 2D ale na bardzo dobrym aparacie nawet na USG mam nazwe otoz bylbyl to aparat Volusion 730 Pro z glowica nadbrzuszna AB 2-7 MHz:-):-):-)

noi Shyangel-gratuluje coreczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tiger a ja zazdroszcze tobie,no ale coz moze na 30-ste urodzinki i my z mezem postaramy sie tym razem o corke:-)

teraz znowu na takie dokladniejsze USG ide miedzy 28-32 tygodniem i bedzie mierzone tak jak teraz

1. Liczbę płodów, ich położenia i czynności serca
  2. Biometrię płodu oraz orientacyjną masę płodu
  3. Budowę płodu, analizując jak wygląda:
    - czaszka
    - mózgowie
    - twarz
    - kręgosłup
    - klatka piersiowa
    - serce
    - jama brzuszna
    - pęcherz moczowy
    - nerki
    - kończyny
  4. Łożysko
  5. Sznur pępowinowy
  6. Objętośc płynu owodniowego
  7. Macicę i przydatki
  8. W uzasadnionych klinicznie przypadkach oceniamy szyjkę macicy i przepływy naczyniowe w tętnicy środkowej mózgu, tętnicy pępowinowej, przewodzie żylnym
i te badanie juz bedzie kosztowalo 140zl bo po raz kolejny bede robila w Mastermnedzie noi znizka:-)

wybiore sie na nie w polowie marca chyba

Ja około 30tc napewno chcę zrobic jeszcze szczegółowe usg Dopplerem aby sprawdzić dokładnie wszystkie przepływy.... pewnie będę musiała zapłacić ale cóż.... myślę że warto....

Dawno mnie tu nie było więc zerkłam na liste... Chciałam wszystkim pogratulować coreczek i syneczków:happy2::happy2: Zazdrosze:tak::tak: czekam na 11stego, mam nadzieje, że maleństo śmiało pokaze co ma miedzy nozkami;-)
komi- świetna pamiatka, super! :-) jakie nozeczki malutkie, oj joj :happy2:

witajcie,,,,,,,dziś mam połówkowe wieczorkiem a snilo mi się, że bylam niezadowolona z usg bo dzidzie słabo widziałam i powiedziałam ze idę gdzie indziej je robić,,,,, dobrze ze mała sie rusza bo już byłabym w stresie, że cos nie tak...

mialam filmik w 2D ale na bardzo dobrym aparacie nawet na USG mam nazwe otoz bylbyl to aparat Volusion 730 Pro z glowica nadbrzuszna AB 2-7 MHz:-):-):-)

noi Shyangel-gratuluje coreczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tiger a ja zazdroszcze tobie,no ale coz moze na 30-ste urodzinki i my z mezem postaramy sie tym razem o corke:-)

Własnie dlatego pytałam, bo jak na 2D to bardzo dobra jakość tego obrazu:)

reklama
witajcie,,,,,,,dziś mam połówkowe wieczorkiem a snilo mi się, że bylam niezadowolona z usg bo dzidzie słabo widziałam i powiedziałam ze idę gdzie indziej je robić,,,,, dobrze ze mała sie rusza bo już byłabym w stresie, że cos nie tak...
no czekamy na relacje na ktora godzinke masz?

Do góry