reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Agate a zdradzisz mi teraz czy musze pocekac??:-) Juz nie moge sie doczekac, echh, jeszcze dwa tygodnie.. Taki byczek, duza glowka, duzy brzus.. Ale ja tez bylam duza dziewuszka na oddziale.. Wazylam 3,5kg ale wtedy byly tylko mniejsze dziewczynki.. :-)

reklama
Powiedzialabym, ze jest to dziewczynka, to tak z nub theory, by wynikalo z tego zdjecia. Ale z jednego zdjecia nie zawsze sie to sprawdza. Moze tu akurat tak to wygladac. Tym bardziej, ze dziecko nie ma tu prostych plackow. Nie lezy tak na plasko i idealnie bokiem. No i jest troche wiecej pomylek przy tej teorii jezeli chodzi o dziewczynki, ktore pozniej okazuja sie chlopcami, niz w przypadku chlopcow.

Tutaj masz o tym artykul, w 11 tygodniu jest na to za wczesnie, w 12 tygodniu sprawdza sie w 75%, a twoje zdjecie jest z 12 tygodnia. A w 13 tygodniu sprawdza sie w 95%. Ja mialam robione usg w 13 tygodniu i pan doktor od usg chetnie wypowiedzial sie co do plci. Zobaczymy, czy sprawdzi sie na polowkowym. A to artykul, wnioskuje, ze znasz angielski, bo mieszkasz w Anglii, to sobie z nim poradzisz.

Nub theory: How to predict your baby's gender at 12 weeks - ParentDish - UK

Wczesniej wklejalam tez tu filmik po francusku, na ktorym lekarz z Francji, na sympozjum lekarskim wyjasnia dzialanie tej metody i podaje wyniki swoich badan. Nawet jak ktos nie zna jezyka to zrozumie, bo wyjasnia na obrazkach. Oraz zdjecia chlopcow i dziewczynek z 12-13 tygodnia z jednego amerykanskiego forum. Tu musialabys sie cofnac praktycznie do poczatku tego watku.;-)

Agate teraz mysle ze moze to i dziewuszka.. Siurka nie widac.. Bardzo chcialam synka, ale oby i ksiezniczka byla zdrowa, tylko to.

komi1911 to jeszcze mam nadzieje.. :) Ogolnie to juz niektore kobietki wiedza wczesnie (moja znajoma wiedziala w 13 tygodniu, bo tam pepowina byla innym kolorem na usg i siurek innym :)). Ale Ci zazdroszcze, ze juz jutro.. Jej ja czekam na ten 8 jak nie wiem na co. :)

na kazdej wizycie emocje biora gore i tak bylo na mojej ostatniej skutkiem czego zapomnialam sie poskarzyc lekarzowi. otoz boli mnie lewa pachwina od okolo 2tygodni jak chodze a nawet jak tylko lekko podniose noge zeby np zalozyc buta. wiem ze rozciagaja sie wiezadla, moze to byc nieszkodliwy ucisk na nerw lub zyle ale moze sie z tego jakies zapalenie zrobic, zylaki, zakrzepica i inne straszliwe rzeczy. zobaczymy co lekarz powie. czy ktoras z Was miala podobne dolegliwosci w poprzedniej ciazy lub teraz?

reklama
Ja od jakiegoś czasu mam tak, że bolą mnie chyba wszystkie więzadła, w jakie mnie bozia wyposażyła, pachwiny również.. Szczególnie rano i trwa to dobrą godzinę, zanim się "rozruszam" (chyba). Ale dzisiaj np. bolało mnie wszystko i to w zasadzie cały dzień:-(

Do góry