reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

aga ja myślę, że wszystko jest ok. W końcu Ty jesteś drobna, szczuplutka i malutka, to skąd niby dzidzi ma byc duże?? Na pewno poprzednio było źle zmierzone i tyle.
Agate Ty też się tak nie martw. Jeżeli cukrzyca jest dobrze leczona i prowadzona, to właściwie poza dużą wagą dziecka (no i u nas najczęściej CC), to nie ma powikłań. Najwięcej tak na prawdę zależy od Ciebie, czy będziesz regularnie mierzyc poziom cukru i stosowac dietę. Byc może nie bedziesz musiała przyjmowac insuliny, a wystarczy sama dieta. Powiklania zdarzają się bardzo rzadko i zazwyczaj, gdy kobieta nie pilnuje się i są duże skoki cukrów.
Agnieszka biedaczko 13 tabletek??:szok: Wierzę, że i u Ciebie wszystko będzie dobrze, bo tyle już stresów w tej ciąży miałaś. Silna kobita jesteś:tak:.

reklama
witajcie

Aga może dzidzuś sobie troszkę wolniej podrósł... spojojnie idź na kolejne usg i nie martw się na zapas....

Agate pocieszająca wyniki to nie są ale z cukrzycą też donosi się zdrowe maluszki... musisz się bardziej pilnować i będzie dobrze

Agnieszko dzielna kobieto rzeczywiście tabletek masz aż nadmiar... ale wszystko dla maluszka

dzięki dziewczyny za słowa otuchy, dziś się trochę pozbierałam, muszę być dobrej mysli.
lekarz też powiedział, że ja drobna jestem, ale lepiej, żeby specjalista mnie zbadał

Dzieki dziewczyny za wsparcie i slowa otuchy. Agnieszko naprawde ci wspolczuje, tyle problemow co ty z ciaza masz dziewczyno, to chyba nikt wiecej na tym forum nie ma. Wierze i zycze, zeby wszystko bylo dobrze. U mnie wszystkie slodkosci i cukier odstawione na bok, kawa i herbata bez cukru, chociaz nie jestem do tego przyzwyczajona, tutaj przy cukrzycy tez przewaznie c.c. bo z reguly waga dziecka wiadomo jaka. A 6 stycznia dowiem sie, czy beda potrzebne dodatkowo jakies leki, czy dieta wystarczy. Napewno wysle mnie do dietetyczki i wizyty oraz usg czeste bede miala.

tak, staram się mysleć pozytywnie, bo widziałam dzidziusia i fikał sobie fajnie, a w ogóle to się usmiałam na usg, bo dzidziuś patrzy, patrzy nagle widzę jak zgina rączkę- myslałam,że pomacha mamusi, a on.. zaczał się po głowie drapać- zupełnie jak człowiek :-D taki myślący zaproacowany człowiek, super :-) no i też buźką ruszał i się śmiałam, że chce mi coś powiedzieć :tak:
Ale jaja, ja to bym była w świetnym humorze całe Święta:-D:-D:-D
Aga wszystko będzie ok, skoro takie maleństwo już zapracowane i myślące to da sobie radę:-) Myśl pozytywnie!
To samo Agate i Agnieszka - trzymajcie się chorowitki nasze, wszystkie forumowe ciocie mocno kciuki trzymają :happy: A że jest nas koło sześćdziesięciu, to musi być wszystko dobrze!:-)

Aga, Agate, dołączam się do życzeń dziewczyn. Będzie dobrze. Ja wiem, że to zawsze zmartwienia i niepokój i że łatwo pisać, ale bądźmy dobrej mysli.

zabkamala, zazdroszczę tych klejnotów.

Ja się wczoraj popłakałam, bo lekarz stwierdził, że na 90, a potem że na 95% dziewuszka.
Jakoś przyzwyczaiłam się, że może być chłopiec, a tu taka suprisa. Najważniejsze, że zdrowe i że wszystko w porządku, ale....
Kocham tak samo, ale jednak jakoś dziwnie zaswiedziona jestem. Cóż, nie powiem "synuś", chyba że do czterech razy sztuka :-D;-)
Gorzej jak MM to typowy babski krawiec ;-) I co wtedy? Drużyna siatkarek, szczypiornistek?

Ale za tydzień, półtora pójde chyba jeszcze do lekarza, do kórego zawsze chodze prywatnie jak coś mi się nie podoba w USG z abonamentu.
A to dlatego, że podczas prawie całego badania dzidzia miała ściśniete nogi, nawet wstawałam i gwałtownie się poruszyłam, a Ona nic. Lekarz stwierdził, że na 90% córa, bo nic "dyndającego" ani razu nie mignęło, a krążył w tej okolicy. Potem zobaczył jakąś kreskę, czy szparkę (ja już się chyba wyłączyłam po wieści o 3 ciej córce) i podniósł przypuszczenia do 95%

Mogę się zamienić z komi ;))

A poza tym wszystko w porządku. Dzidzia waży ok 390 gram. Moja szyjka ma ok 39 mm, a łożysko dochodzi do ujścia.

zmykam spać
dobranoc

Tiger czyli trzecia córka? o wow:happy:
czyli co teraz? planujesz do 4 razy sztuka?? :cool:
le najażniejsze, że wszystko dobrze z dzidzią.

Nikita, Tiger, dziekuje za wsparcie.:-)

Tiger, pamietasz. ze mi u ciebie z guzka to na dziewczynke wygladalo, ale pisalas, ze lekarz mowil, ze raczej chlopak. Czasami sie sprawdza, czasami nie, u Zabkimalej nie sprawdzilo sie, wiadomo jak to tam z jednego zdjecia laik okresla... Gratuluje trzeciej panienki! I, co planujesz czwarte, do czterech razy sztuka?Widzisz, sprawdzilo sie u ciebie to francuskie przyslowie, nigdy 2 bez 3. To za czwartym razem powinno byc odwrotnie, czyli chlopak. Rozumiem, ze jestes troche zawiedziona, normalne, ze w trojce dzieci chcialoby sie miec jedno odmiennej plci. Zawsze to jakas odmiana dla rodzicow. Ciekawiej jest. Ale tak jak to sie mowi, najwazniejsze, ze zdrowe.

reklama
Ewcia gratuluję dziewuszek!!!:-D:-D
zabkamala Gratulacje!
Malina...cierpliwości.:tak:..ale na pewno nie jest łatwo :sorry:
aga trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! :tak:
Agnieszka....silna babka jesteś, zdrówka!!!
Agate szkoda, ze to jednak cukrzyca.:-(Ale będzie dobrze,czego Wam serdecznie życzę!:tak:
Tiger :-D:-D:-D Kolejna dziewuszka :-) Fajnie!
Jeśli kogoś pominęłam, przepraszam i wszystkim serdeczne gratulacje!

Do góry