reklama
madziamadzia
Fanka BB :)
No to witaj w klubie. Ja też zawsze miała niskie ciśnienie, a teraz waha się najczęściej między 130/80 a 143/85. Mierzę je 2 razy dziennie i zapisuje, przed wizytą miałam takiego stresa, że podskoczyło mi do 162/90 . Wypiłam melisę i było trochę lepiej.Mam problem, wczoraj byłąm u lekarza i okazało się że mam za wysokie ciśnienie (140/70). Zawsze miałam bardzo niskie, a tu nagle tyle. Co zrobić, bo straszą mnie szpitalem :-(
Mam dalej mierzyć i zapisywać, jak się podniesie, to do szpitala:-(
Natalia_lila, żeby obniżyć ciśnienie ja wypijam codziennie rano sok z 1 cytryny i pomarańcza, co drugi dzień herbata z melisy, do tego syrop własnej roboty z czosnku (znajdziesz go w przepisach), jem też suszoną żurawinę. Czosnek i witamina C obniżają ciśnienie, tylko wiadomo, że nie aż tak jak leki. No i minimalnie jest lepiej . Tylko wiadomo, że to też zależy od pogody, od stresu. Ja jak siedzę w domu mam normalne ciśnienie, a po pracy najczęściej wyższe. Mierz ciśnienie zawsze na tej samej ręce i nie od razy po jedzeniu i wysiłku.
A co do wizyty u lekarza - u gin mam zawsze jeszcze wyższe ;-) (ostatnio miałam 150/94).
Ostatnia edycja:
natalia_lila
Dzięki za rady, napewno sie do nich zastosuję ;-)
awru
jaszczurka GRATULACJE!!
na ostatniej wizycie wszystko było już w normie
wiesz co, ja na przedostatniej wizycie też miałam takie ciśnienie ale lekarz zupełnie tego nie skomentował a położna stwierdziła, że to pewnie mały stres przed wizytą więc Twoja teściowa może mieć rację ;-)Mam problem, wczoraj byłąm u lekarza i okazało się że mam za wysokie ciśnienie (140/70). Zawsze miałam bardzo niskie, a tu nagle tyle. Co zrobić, bo straszą mnie szpitalem :-(
na ostatniej wizycie wszystko było już w normie
estragon
mamusia synusia:P
natalia_lila ja też zawsze miałam bardzo niskie ciśnienie 90/60, a teraz niestety mam średnio 130/90 no i bolała mnie straszliwie głowa, czasem nawet 5 dni non stop. Mnie lekarz przepisał Dopegyt i teraz jest gitarka;-). Na nadciśnienie są też dobre grapefruity
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Rozumiem że wszystkie brałyście kwas foliowy w pierwszym trymestrze ale mam pytanie czy nadal go bierzecie???czy już nie???
reklama
ruda80
Julita1212 ja nadal biorę kwas, wydaje mi się , że do końca trzeba łykać.