reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, badania, USG

Itucha super wiesci! Twoj Ernescik moze okazac sie dziewczynka hihi ale tak naprawde to 100% pewnosc wszystkie bedziemy mialy w tym magicznym dniu :p
Moja Niunia za to ma caly czas buzie schowana i nie chce pokazac dziubka :)
No, a z tym ktg to slaboo, ze nie maja :oo:

reklama
Itucha super wiesci! Twoj Ernescik moze okazac sie dziewczynka hihi ale tak naprawde to 100% pewnosc wszystkie bedziemy mialy w tym magicznym dniu :p
Moja Niunia za to ma caly czas buzie schowana i nie chce pokazac dziubka :)
No, a z tym ktg to slaboo, ze nie maja :oo:

U mnie buziaczek zawsze wystawiony, tak że w dziurki od nosa mogę zajrzeć :D

Beznadzieja z tym KTG, czyli NFZ też ma swoje dobre strony :)

Ja aż poszperałam w necie i za darmo ciężko zrobić ktg, jak Wasz lekarz nie ma w gabinecie.
Moja ma tylko to urządzenie, żeby sprawdzić czy serduszko bije. Nie wiem, jak wygląda sprawa, gdyby zaczęła mnie kierować ona,wtedy chyba idę na oddział na Lutycką, bo w tym ambulatorium położniczym nie mają na pewno ktg.

W SR kosztuje 35 zł, na Polnej 10 zł, Raszei 25 zł.

Jak cos zaniepokoi to na ip..
Pamietam, ze dla mnie lezenie pod ktg bylo mega katurga (!) ale to tez dlatego , ze mialam bole krzyzowe:baffled: i mialam je robione dopiero jak wyladowalam na patologii
Ale tak mysle, ze w mojej obecnej sytuacji powinnam miec to kontrolowane, wiec jestem ciekawa jak lekarz do tego podejdzie..

Kurde w Niemczech po 32tc gin co dwa tygodnie zaczyna wizyte od ktg, a polozna od 28tc moze na każdej wizycie domowej zrobić. Za free. Właśnie odliczam dni do pt, wtedy mam wizyte, badania wątroby, ktg i usg.

Jak cos zaniepokoi to na ip..
Pamietam, ze dla mnie lezenie pod ktg bylo mega katurga (!) ale to tez dlatego , ze mialam bole krzyzowe:baffled: i mialam je robione dopiero jak wyladowalam na patologii
Ale tak mysle, ze w mojej obecnej sytuacji powinnam miec to kontrolowane, wiec jestem ciekawa jak lekarz do tego podejdzie..
A dla mnie ktg to takie luźne leżenie, najgorzej teraz miałam, bo Mały się wierci jeszcze i co chwilę włączał się alarm. Do tego przesuwał się co rusz i zamiast jego pulsu był mój, więc ja z pelotą latałam po całym brzuchu.

Po wizycie ok, badania na fotelu nie było, lekarz stwierdził że jeśli mi nic nie dolega, nic niepokoi to nie trzeba robić, słuchałam tylko serduszka panienki :) o usg nie pytałam bo wiedziałam jakiej odpowiedzi mogę się spodziewać, a tak jak już pisałam w pt mam prenatalne także będę zaspokojona :) pytałam o moją wagę bo do dzisiaj przytyłam 16,5kg, czy to nie jest już lekka przesada, dowiedziałam się że nie widać tego po mnie, nie powinno mnie to martwić widać taki mam budowę i tyle, kolejna wizyta 30 marca. Z niecierpliwością czekam na piątek.

Ja też byłam dzisiaj na wizycie i przytyłam już 11,5 kg, dosyć raptownie mi te kg ostatnio wskakuja ale ja niestety zaczęłam puchnac co widać, aż mi nogi mrowieja :( przez to zbieranie wody zaczyna mi się robić na prawdę ciężko. Niby wszystko ok poza prawdopodobnie infekcją pęcherza. Miałam też dzisiaj już pobierany wymaz na gbs, porod zbliża się wielkimi krokami :D

reklama
No dziewczyny same dobre wieści, aż się miło czyta :-) a kg zgubimy po porodzie, bynajmniej tak sobie to tłumacze :-D

Do góry