reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania połówkowe , 26 tc

anika91

Zaciekawiona BB
Mam pytanie odnośnie badania połówkowego. Niestety wyszło tak , że nie zrobiłam tych badań , bo jak się okazało mój ginekolog nie wykonuje takich badań. Podczas badania w 22 tyg zmierzył tylko kilka parametrów w mózgu, powiedział że serce ,żołądek i pęcherz są z prawidłowej strony i tyle. W pierwszej ciąży byłam na USG gdzie były dokładnie badane wszystkie narządy. Obecnie jestem w 26 tygodniu ciąży. Czy na tym etapie jest możliwe zbadanie dokładne dziecka i jeszcze narządów ? Czy już lepiej poczekać na USG III trymestru?
Nie mogę sobie darować ,że się nie dopytałam lekarza czy wykonuje takie badania , ale na poprzedniej wizycie przed 22 tyg powiedział mi że czeka nas bardzo ważne badanie USG na kolejnej wizycie , więc byłam przekonana że właśnie chodzi o USG połówkowe. Niby coś zbadał , ale to nie było takie badania jak miałam w poprzedniej ciąży .

reklama
Typowe badanie polowkowe robi sie do 22 tc. Badanie 3 trymestru robi sie 28-32 tc, wiec juz bym poczekala na to badanie i umowila sie do lekarza, ktory takie badania wykonuje. Nie mniej taki zwykly lekarz tez ocenia, jak sama napisalas, rozne struktury, tylko na pewno nie jest to az tak dokladne, jak u lwkarza przeszkolonego w tym zakresie.

Do góry