to zapytaj o skierowanie w ramach programu badań prenatalnych. Trzymam kciuki za uda się ogarnąć.napisałam że chciałabym zaoszczedzić na teście. Być może dlatego się nie zrozumialyśmy bo na sam test nie może dać....
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Nie masz pecha, tylko wiedzy.widzicie jakiego ja mam pecha? dlatego mi się odechciewa.. łeb mi już pęka dzisiaj.
Nie pisz jej, ze chcesz zakszczędzic na pappie tylko napisz jej ze chcesz skierowanie i kropka. Znajdż sobie podkladkę, ze może wypisać.
Lady Loka
Ale lekarz nie od tego jest, zeby Ci tłumaczyć do czego masz prawo.no nie mam wiedzy, po to idę do lekarza, żeby mnie przez to przeprowadził.
A z tym drugim to już po ptakach
no to skąd miałam o tym wiedzieć, jeżeli to, że lekarz prywatny może wypisać skierowanie zmieniło się 3 miesiące temu? A i tak nigdzie nie ma takie informacji, że może. Byłam przekonana, że tylko ten na fundusz może
Program badań prenatalnych
Program pozwala określić ryzyko wystąpienia wad płodu oraz ich wczesną diagnostykę. To umożliwia podjęcie leczenia niektórych wad nawet w czasie ciąży
pacjent.gov.pl
Prosz, poczytaj i ciśnij lekarke o skierowanie na pełne badania prenatalne. Test pappa jest częścią tych badań.
Lady Loka
Dopytac, doczytac, śledzić w internecie, rozmawiać na forachno to skąd miałam o tym wiedzieć, jeżeli to, że lekarz prywatny może wypisać skierowanie zmieniło się 3 miesiące temu? A i tak nigdzie nie ma takie informacji, że może. Byłam przekonana, że tylko ten na fundusz może
Zacznij teraz to potem będziesz miec skilla w szukaniu bezplatnych programow szczepień
reklama
Lady Loka
Ale ja nie mówię, że to źle, że nie jesteś obeznana mowię tylko o tym, ze to w Twoim obowiązku jest poszukać i poczytać, a nie lekarza.Ok, uff napisała, że wystawi
Dobrze, że Wy dziewczyny tak od pierwszej ciąży, od pierwszego tygodnia byłyście już we wszystkim obeznane, oczytane, gratuluje )))
Takich programow z darmowymi prenatalnymi już trochę było, one zależały od miejsca zamieszkania choćby i lekarz nie ma obowiązku o tym wszystkim pamiętać i wiedziec.
Po to są grupy mamowe, żeby się takimi informacjami dzielić. I wtedy Ty idziesz do lekarza i prosisz o konkret.
Jeszcze wiele rzeczy będziesz musiala sobie tak szukać sama.