reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

prenatalne na nfz

reklama
teraz odpisałam, że w invictcie dotałam info że każdy lekarz nawet prywatny może wystawić na badania prenatalne i że zgodnie z ustaleniami zrobię usg u niej ale na samym pappa bym mogła zaoszczedzić, zobaczymy

no to skąd miałam o tym wiedzieć, jeżeli to, że lekarz prywatny może wypisać skierowanie zmieniło się 3 miesiące temu? A i tak nigdzie nie ma takie informacji, że może. Byłam przekonana, że tylko ten na fundusz może

no to skąd miałam o tym wiedzieć, jeżeli to, że lekarz prywatny może wypisać skierowanie zmieniło się 3 miesiące temu? A i tak nigdzie nie ma takie informacji, że może. Byłam przekonana, że tylko ten na fundusz może

Prosz, poczytaj i ciśnij lekarke o skierowanie na pełne badania prenatalne. Test pappa jest częścią tych badań.

Dopytac, doczytac, śledzić w internecie, rozmawiać na forach 🤷‍♀️

Zacznij teraz to potem będziesz miec skilla w szukaniu bezplatnych programow szczepień :D

Ok, uff napisała, że wystawi :)
Dobrze, że Wy dziewczyny tak od pierwszej ciąży, od pierwszego tygodnia byłyście już we wszystkim obeznane, oczytane, gratuluje :))))

reklama
Ok, uff napisała, że wystawi :)
Dobrze, że Wy dziewczyny tak od pierwszej ciąży, od pierwszego tygodnia byłyście już we wszystkim obeznane, oczytane, gratuluje :))))
Ale ja nie mówię, że to źle, że nie jesteś obeznana 🤷‍♀️ mowię tylko o tym, ze to w Twoim obowiązku jest poszukać i poczytać, a nie lekarza.

Takich programow z darmowymi prenatalnymi już trochę było, one zależały od miejsca zamieszkania choćby i lekarz nie ma obowiązku o tym wszystkim pamiętać i wiedziec.
Po to są grupy mamowe, żeby się takimi informacjami dzielić. I wtedy Ty idziesz do lekarza i prosisz o konkret.

Jeszcze wiele rzeczy będziesz musiala sobie tak szukać sama.

Do góry