reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

ostatnia @ mialam 2 sierpnia wiec TP eg OM wychodzi na 9 maj. jednak ze wzgledu na moje nieregularne cykle zaszlam w ciaze jakos pod koniec wrzesnia w polowie wrzesnia. teraz wiek dziecka na usg jest 29tydz . pytalam o cesarke to mi powiedziala ze max w 39tyg mozna juz zrobic ale mozna tez w 38. wiec wychodzi na to ze ok 20 maja moge juz miec dzidzi na swiecie.

z tego co pamietam u nas sie lekarz umawial na 39-40 tydzien na planowane cesarki ... w 38 to jest takie ledwo donoszone dziecko ... jak sie akcja nie zaczyna wczesniej to po co sie spieszyc ... no i ponoc lepiej jak sie zacznie akcja porodowa bo wtedy dziecko lepiej znosi sam porod (chyba z tego powodu tez podaja oksytocyne przed cesarka)

reklama
tez byłam dzisiaj na glukozie, mąż wycisnął mi cytrynkę i wypiłam ze smakiem:-D smakowała jak lemoniadka, było jak dla mnie bardzo smaczne:-D na starcie miałam 86, po 2 godzinach 119 to chyba nie źle, co? Miałam też badanie moczu i morfologię, ale to muszę z lekarzem skonsultować ;-) gratuluję wizyt kochane i trzymam kciuki za następne :-)

a ja nie wiem jaki wynik ;/ dopiero w poniedzialek. kula mnie 4 razy bo krew nie chciala leciec;/ dopiero na koncu na nadgarstku sie dostala . a ja bez cytryny ! :angry: nie zdarzyla mi wcisnac;p ale dalam rade:D

mea osi u mnie akcja sie nie zacznie sama. mam cos z szyjka ze wlasnie nie dziala na nia nic hihi uparta. przed cc z julka mialam zakladany balonik na to by rozwarcie sie zrobilo i jeszcze mialam dwa razy oxy podawana i nic. ani jednego skurcza i ani cm rozwarcie sie nie posunelo.

ja pewnie bym wypiła bez bo słodycze wcinam ciągle, ale na pewno bym się męczyła a tak z cytrynką to była przyjemność, a wyniki ja miałam po 2 godzinach w internecie, sama się zdziwiłam, że tak szybko i że taki system jest :-)
co do pobierania krwi to współczuje, że tyle razy, ja bym pewnie padła- nienawidzę tego:no:

z tego co pamietam u nas sie lekarz umawial na 39-40 tydzien na planowane cesarki ... w 38 to jest takie ledwo donoszone dziecko ... jak sie akcja nie zaczyna wczesniej to po co sie spieszyc ... no i ponoc lepiej jak sie zacznie akcja porodowa bo wtedy dziecko lepiej znosi sam porod (chyba z tego powodu tez podaja oksytocyne przed cesarka)

Mea jakie ledwo donoszone?

kaludyna w diagnostyce robilas? ja zawsze tam robie bo wlasnie sprawdzam sobie na necie i drukuje sobie wyniki ze nie musze lecec odbierac.

reklama
Do góry