reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

ostatnia @ mialam 2 sierpnia wiec TP eg OM wychodzi na 9 maj. jednak ze wzgledu na moje nieregularne cykle zaszlam w ciaze jakos pod koniec wrzesnia w polowie wrzesnia. teraz wiek dziecka na usg jest 29tydz . pytalam o cesarke to mi powiedziala ze max w 39tyg mozna juz zrobic ale mozna tez w 38. wiec wychodzi na to ze ok 20 maja moge juz miec dzidzi na swiecie.

z tego co pamietam u nas sie lekarz umawial na 39-40 tydzien na planowane cesarki ... w 38 to jest takie ledwo donoszone dziecko ... jak sie akcja nie zaczyna wczesniej to po co sie spieszyc ... no i ponoc lepiej jak sie zacznie akcja porodowa bo wtedy dziecko lepiej znosi sam porod (chyba z tego powodu tez podaja oksytocyne przed cesarka)

reklama
tez byłam dzisiaj na glukozie, mąż wycisnął mi cytrynkę i wypiłam ze smakiem:-D smakowała jak lemoniadka, było jak dla mnie bardzo smaczne:-D na starcie miałam 86, po 2 godzinach 119 to chyba nie źle, co? Miałam też badanie moczu i morfologię, ale to muszę z lekarzem skonsultować ;-) gratuluję wizyt kochane i trzymam kciuki za następne :-)

a ja nie wiem jaki wynik ;/ dopiero w poniedzialek. kula mnie 4 razy bo krew nie chciala leciec;/ dopiero na koncu na nadgarstku sie dostala . a ja bez cytryny ! :angry: nie zdarzyla mi wcisnac;p ale dalam rade:D

mea osi u mnie akcja sie nie zacznie sama. mam cos z szyjka ze wlasnie nie dziala na nia nic hihi uparta. przed cc z julka mialam zakladany balonik na to by rozwarcie sie zrobilo i jeszcze mialam dwa razy oxy podawana i nic. ani jednego skurcza i ani cm rozwarcie sie nie posunelo.

ja pewnie bym wypiła bez bo słodycze wcinam ciągle, ale na pewno bym się męczyła a tak z cytrynką to była przyjemność, a wyniki ja miałam po 2 godzinach w internecie, sama się zdziwiłam, że tak szybko i że taki system jest :-)
co do pobierania krwi to współczuje, że tyle razy, ja bym pewnie padła- nienawidzę tego:no:

z tego co pamietam u nas sie lekarz umawial na 39-40 tydzien na planowane cesarki ... w 38 to jest takie ledwo donoszone dziecko ... jak sie akcja nie zaczyna wczesniej to po co sie spieszyc ... no i ponoc lepiej jak sie zacznie akcja porodowa bo wtedy dziecko lepiej znosi sam porod (chyba z tego powodu tez podaja oksytocyne przed cesarka)

Mea jakie ledwo donoszone?

kaludyna w diagnostyce robilas? ja zawsze tam robie bo wlasnie sprawdzam sobie na necie i drukuje sobie wyniki ze nie musze lecec odbierac.

reklama
Do góry