reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

paulinka a moze pozniej zwolni :p
Mojacora byla zawsze 'idealna' tylko doslownie 1 dzien mlodsza - a urodzila sie 4,200 [co raczej nie jest srednia :D]

ja mam obliczane wg usg bo wg ostatiej miesiaczki to nic sie nie zgadza. mialam neregularne cykle i dlatego
Wlasnie pierw licza OM, a winnych przypadkach gdy sie nie da - najbardziej miarodajnym terminem z usg jest usg robione ok 12-14 tyg - pozniej dziecko raz rosnie szybko raz wolno i juz nie ma co sie tym kierowac

reklama
teraz zmienilam lekarza wiec nie wiem jak bedzie liczyc. ale co usg to data sie zmieniala bo maly tak rosnie. a wg OM to nic kompletnie sie nie zgadza wiec dlatego trzymamy sie dat i wieku dziecka z usg.

Gratuluję udanych wizyt!

Bobofrutek ja też mam duży rozstrzał pomiędzy terminem z o.m. i z usg, ale lekarz jak ustalił w 12 tygodniu ciąży termin z USG to tego się trzymamy i nie zmieniamy za każdym razem, bo tak jak Emotion napisała dzieci później rosną swoim własnym tempem.

Wg mnie tez nie powinno się pózniej zmieniac daty, bo jw szpitalu muszą mieć jakąs datę do której się odnoszą, czy jestes przed czy po terminie. Data powinna być wpisana w karcie ciąży.

Ja dzisiaj byłam u moje gin, od wczoraj boli i twardnieje mi brzuch, ale szyjka zamknięta i długa i ponoć główka daleko, wiec wszystko ok :) Dostałam profilaktycznie znowu luteine.

aparatka mialam chyba 10 czerwca w 12 tyg. w ciazy z julka tak terminy mi sie nie zmienialy jak teraz. a tez byla duzym dzieckiem. gdzie chodzisz do gin? ale ja bede miala cc wiec ciaza zostanie zakonczona wczesniej .
a w szpitalu wczoraj na badaniach wpisali mi date porodu wg OM czyli 9 maj

reklama
ostatnia @ mialam 2 sierpnia wiec TP eg OM wychodzi na 9 maj. jednak ze wzgledu na moje nieregularne cykle zaszlam w ciaze jakos pod koniec wrzesnia w polowie wrzesnia. teraz wiek dziecka na usg jest 29tydz . pytalam o cesarke to mi powiedziala ze max w 39tyg mozna juz zrobic ale mozna tez w 38. wiec wychodzi na to ze ok 20 maja moge juz miec dzidzi na swiecie.

Do góry