reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania połówkowe

To mnie pocieszyłaś bardzo, dziękuję!
ogólnie ciaza przebiega póki co bardzo dobrze, moim największym problemem jest mój wiek (40) i co za tym idzie ewentualne komplikacje. Mieszkam w UK, tutaj maja dosc luzie podejście do ciazy. Zrobili mi badania przesiewowe - test PAPPA - wyszedł ok, chodzie prywatnie do gina co 2-3 tyg, żeby sprawdzić czy wszystko ok i póki co jest ok, ale łatwo mi nie jest.
Teraz dopiero doczytałam o badaniach połówkowych, które mam w czerwcu i troche znów sie zestresowałam nimi czy oby wszystko jest ok. Raz jeszcze serdecznie dziękuję za cieple słowa i odpowiedz.
Ja nie jestem duzo młodsza od Ciebie mam 37l. I jakoś 40l nie wydaje mi się takim strasznym wiekiem na dziecko. Mam koleżanki po 42l i rodzą zdrowe dzieci. Ryzyko jest większe owszem, ale i młode dziewczyny rodzą chore dzieci. Na nasze szczescie mamy bardziej poszerzona diagnostykę. Ja tez się obawiałam i w 10tc zrobiłam NIPT i to mnie bardzo uspokoiło :-) trzymaj się !

reklama
To mnie pocieszyłaś bardzo, dziękuję!
ogólnie ciaza przebiega póki co bardzo dobrze, moim największym problemem jest mój wiek (40) i co za tym idzie ewentualne komplikacje. Mieszkam w UK, tutaj maja dosc luzie podejście do ciazy. Zrobili mi badania przesiewowe - test PAPPA - wyszedł ok, chodzie prywatnie do gina co 2-3 tyg, żeby sprawdzić czy wszystko ok i póki co jest ok, ale łatwo mi nie jest.
Teraz dopiero doczytałam o badaniach połówkowych, które mam w czerwcu i troche znów sie zestresowałam nimi czy oby wszystko jest ok. Raz jeszcze serdecznie dziękuję za cieple słowa i odpowiedz.
Na jakiej stronie czytałaś o połówkowych w UK?
Również tu prowadzę ciąże i chętnie sie dowiem [emoji16]

Na jakiej stronie czytałaś o połówkowych w UK?
Również tu prowadzę ciąże i chętnie sie dowiem [emoji16]

hey, tutaj

Wybacz opóźnienie, jak u Ciebie ciaza przebiega? z jakiego jesteś miasta? :)

hey, tutaj

Wybacz opóźnienie, jak u Ciebie ciaza przebiega? z jakiego jesteś miasta? :)
O dzięki [emoji16]
Ciąża przebiega wzorcowo wręcz [emoji4] Oby tak było do końca termin mam na listopada. Mieszkam w Kornwalii w dość małym miasteczku [emoji16] Bliżej mi do Penzance niż do Exeter [emoji6]

O dzięki [emoji16]
Ciąża przebiega wzorcowo wręcz [emoji4] Oby tak było do końca termin mam na listopada. Mieszkam w Kornwalii w dość małym miasteczku [emoji16] Bliżej mi do Penzance niż do Exeter [emoji6]

To daleko ode mnie :) ja w Londynie jestem. Ciesze sie, ze ciaza przebiega dobrze, ja tez mam termin na listopad (początek). Powodzenia!

Do góry