reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

mea osi u mnie akcja sie nie zacznie sama. mam cos z szyjka ze wlasnie nie dziala na nia nic hihi uparta. przed cc z julka mialam zakladany balonik na to by rozwarcie sie zrobilo i jeszcze mialam dwa razy oxy podawana i nic. ani jednego skurcza i ani cm rozwarcie sie nie posunelo.

ja mialam podobny problem ale w koncu puscila ...co mnie to kosztowalo to moje ...

Mea jakie ledwo donoszone?

w koncu jakis powod tego jest ze ciaza trwa prawidlowo 40 tyg a nie 38 :) od 38 nie mowi sie o wczesniaku ale te 2tyg nie sa bez znaczenia dla dziecka ...

reklama
No przenoszenie dziecka tez nie jest za super zwlaszcza ze teraz po tych kontrolach nikt nie probuje nawet probowac rozkrecic akcje kroplowka w ukonczonym 40tyg (co wczesniej bylo praktykowane bynajmniej w naszym szpitalu) i coraz wiecej dzieciakow rodzi sie w zielonych wodach...

No przenoszenie dziecka tez nie jest za super zwlaszcza ze teraz po tych kontrolach nikt nie probuje nawet probowac rozkrecic akcje kroplowka w ukonczonym 40tyg...

W irlandii idzie sie do spzitala w 10tym dniu [+/- jedne dzien zalezy czy sobota niedziela np wypadnie]

Tutaj - moj lekarz przyjmuje do szpitala 7 dni po terminie. Podobno tez zazwyczaj 10/14 dni po termnie sie biora za akcje.

Urodzenie w dniu wyznaczonym jest maloprawdopodobne, dlatego daja zawsze te +/- 2 tyg

Ja jestem po rajdzie po lekarzach... w 4 dni spadło mi 1,2kg! odwodniłam się, mam lekką anemię, ciągle wymiotuje, mam lekki stan podgorączkowy i bardzo niskie ciśnienie... nie wiadomo dlaczego, podobno się czymś strułam ale żaden z badających mnie lekarzy nie był pewny. mała ma się kwitnąco ale jest bardzo niespokojna od 4 dni i ciągle nerwowo się wierci. na razie codziennie jestem w szpitalu na mierzenie ciśnienia i kroplówki :no: i tak do środy, jak się nie poprawi to mnie położą na patologii...

Ja jestem po rajdzie po lekarzach... w 4 dni spadło mi 1,2kg! odwodniłam się, mam lekką anemię, ciągle wymiotuje, mam lekki stan podgorączkowy i bardzo niskie ciśnienie... nie wiadomo dlaczego, podobno się czymś strułam ale żaden z badających mnie lekarzy nie był pewny. mała ma się kwitnąco ale jest bardzo niespokojna od 4 dni i ciągle nerwowo się wierci. na razie codziennie jestem w szpitalu na mierzenie ciśnienia i kroplówki :no: i tak do środy, jak się nie poprawi to mnie położą na patologii...
o kurcze, mam nadzieję że szybko Was zdiagnozują i dadzą odpowiednie leki, zdróweczka, trzymajcie się z córcią dzielnie!! :*

Kolorlove pytałaś mnie o objawy skracającej się szyjki - sorki przeoczyłam ten post, jak teraz napisałam szyjka wcale się nie skróciła tylko mój lekarz średnio kompetentny albo nie umie się wysłowić... Nic kompletnie nie czuję, czasem mnie to tu to tam zakłuje więc to raczej norma. A jeśli chodzi o leżenie to leżę większość dnia, ale robię obiad - raz na kilka dni wyjdę z domu na chwilę, ale teraz jutro jedziemy do teściów to będę u nich leżeć, a w poniedziałek pójdę do przychodni zrobić morfologię, mocz i tę nieszczęsną glukozę na własną rękę, bo lekarz do tej pory ani słowa o tym... Potem do piątku nie wyściubiam nosa z domu i leżę plackiem, bo w piątek mam wizytę kolejną.

reklama
u mnie na bellybestfriend pokazuje ciążę donoszoną 3 czerwca, równo w skończonym 37tc
też korzystam z belly i mi pokazuje ciążę donoszoną na 8 czerwca czyli na pierwszy dzień 38 tygodnia :-)

kaludyna w diagnostyce robilas? ja zawsze tam robie bo wlasnie sprawdzam sobie na necie i drukuje sobie wyniki ze nie musze lecec odbierac.
w alab laboratoria :-)

Neko, trzymam kciuki żebyś wyzdrowiała, musisz się trzymać :* będzie dobrze!

Do góry