reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

tak, też na to zwróciłam uwagę  ;D
widocznie straszne byki robimy...
chociaż szczerze mówiąc ja tego nie widzę na naszym forum, bo na niketórych innych, to rzeczywiście, straszne rzeczy czasem sie dzieją z tą ortografią... a jestem filologiem z wykształcenia  ;D i zamiłowania  ;D

reklama
O rany Efuniu to ja Cię z góry przepraszam za wszystkie błędy (i ortograficzne i jeszcze bardziej za stylistyczne) ;D ;D
Dobra podlizałam się  :angel: to byki mogę dalej walić ;)

Hej dziewczyny!
Dopiero teraz siadłam do kompa i chciałam zapytać co do USG. Ile razy lekarz prowadzący zlecał Wam badania? Wszędzie czytam że powinny być 3 ja miałam pierwsze w 9 tyg później w 20 i słyszałam że powinno być też między 28 a 34tyg.
Moja lekarka z kolei upiera sie że przysługuje mi badanie w 20tym tyg a później dopiero po terminie. I nie chciała mi dać skierowania.
Poszłam prywatnie żeby być spokojniejszą i nie żałuję ale to nie daje mi spokuju bo pierwszy raz słysze że przysługuje tylko 1 badanie. Tym bardziej ze ostatnio czytałam ze lekarz ma obowiązek skierować przynajmnie na 3 badania.
Może Wy macie jakieś dokładniejsze informacje?

:)No wiesz Efunia, musiałam walnąć pożądnego posta bo lata już nie te i krzyż wysiada więc nie wiem jak długo posiedzę przy kompie ;)

Frezyjko, to mnie pocieszyłaś, teraz mam choć jakąś nadzieję że przejdzie a z nią lepiej się żyje :laugh: Cholerstwo, nie pozwala chodzić, muszę sobie podtrzymywać brzuchol jak idę to wtedy nie ciągnie i nie boli :( Coś się rozciąga i jak napięta lina pewnie już trzeszczy :)
Mnie też to prasowanko wisi nad głową jak chmura gradowa.

Z tym sprawdzaniem ortografii, to jakoś to dziwnie działa a właściwie to wogóle nie działą bo dzieli wyrazy, więc niestety nadal będę sadziła byki :)

Witaj Luszka, nie miałyśmy wcześniej okazji :) Więc teraz witam serdecznie. Jeśli chodzi o USG, to powino się je zrobić 3 razy (ok. 13tc, 22tc, 32tc). Nie wiem ile państwowo przysługuje tych badań ale toć to głupota żeby obcinali o 2 badania bo oszczędzają na pacjentach. Twoja lekarka, najwyraźniej cwaniara chciała Cię posłać tylko na "połówkowe USG".

No właśnie!
Też wszędzie to słyszę albo wyczytuję w różnych artykułach. Zapomniałam jeszcze wspomnieć ze do lekarza chodzę w Warszawie.... i tak ogólnie jest ok tylko z tym USG mnie trochę wyprowadziła z równowagi więc pewnie o następne nie bedę prosić tylko pójdę prywatnie. Podobno dobrze jest jeszcze zrobić jedno badanie w 37 tyg zeby sprawdzić ułożenie dzidzi.
A jak często teraz macie wizyty. Mi każe przychodzić co 5 tygodni a wydaje mi się że po 30tym tyg trzeba częściej....

Oj to też niedobrze :( Ja akurat walczę z zakażeniem, ale teraz mam wizyty co 3 tyg. W ostatnim miesiącu wizyty powinny być co 2 tyg, a nawet na sam koniec co tydzień.

reklama
no właśnie ja też tak słyszałam, ze teraz co dwa, a pod sam koniec co tydzień.
ja chodze państwowo i usg mam tez państwowo robione... nie wiem czemu takie problemy robią z tym usg. u nas lekarz ma aparat w gabinecie i za każdym razem ogląda dzidzię... nie jest to 3d... ale o to chyba cięzko nawet w większych miastach...

Do góry