reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

duralex no właśnie nie wytrzymuję :) siedzę tu z wami, ale staram się troche poleżeć, a najważniejsze to nie stać i nie chodzić zanadto... no i nie solić :)
magda nic się nie martw mogą jeszcze zmienić zdanie :) zresztą czyż nie jest najważniejsze coby zdrowe było? także głowa do góry :)
frezja czy nie dość już tego sprzątania na dziś?

reklama
Magda25 moze jeszcze w sprawie plci zmienia zdanie? Rozmawialam jakis czas temu z dziewuszka, ktorej przy kazdym USG zmieniali zdanie (tez na 100%). I w koncu urodzila dziewuszke jak przepowiedzieli na 2 USG.

wiecie co, ja dziś mam straszny ból w okolicy nerki, promieniujący aż do biodra...
trochę kuleję bo nie mogę dobrze chodzić...
czy macie pomysł od czego to może być?
może któraś z was miała coś takiego?
boli jak cholera, a nie chcę brać żadnych leków...

A mnie się zazieleniło pod jednym paznokciem - tzn. pod kawałkiem, no bez przesady (a się nie uderzyłam),a pod drugim, na drugiej dloni też ma zamiar chyba... i nie wiem co to jest? Macie pomysł?

Efunia i jak tam z tą Twoją gestozą?? bo zaczynam dostawać schizy.. czy oprócz zatrzymywania wody masz jeszcze jakieś objawy??
A propos usg.. to jak byliśmy z mężem.. to lekarz nas się zapytał, czy chcemy znać płeć dziecka. Stwierdziliśmy, że tak.. Na co on .. proszę ewidentnie widać... mojemu mężowi mina zrzedła.. dziewczynka... (widać wargi sromowe).. Na co mój mąż .. a myślałem, że to jajeczka... hihihi.. sierota się zdenerwował, bo on bardzo chce dziewczynkę...

ciśnienie mam w normie, tyć chyba też nadmiernie nie tyję, nie wiem jak wyniki moczu, dopiero za tydzień będę miała...
puchnę jedynie, ale do tego powoli przywykam :)

Efunia a Ty masz już stwierdzoną gestozę, czy też są to jedynie przypuszczenia... bo ja sobie poczytałam.. i już mi się nic nie chce :(

mój lekarz mówi, ze to gestoza...
początkowe stadium. chili, jeśli nie będę o sibie dbała, to dojdą pozostałe objawy...
a ty bardzo puchniesz? ja czasem nie mogę dłoni zgiąć. nic złapać...
a stopy mam szerokie jak mój ojciec (on nosi rozmiar 44 buta i ma szeroką stopę). poważnie... na długość to tak z 1 numer mi urosła a na szerokość to okropnie...

reklama
Zaczęłam się nad tym zastanawiać.. wydaje mi się, że nie... może ostatnio trochę nogi i brzuch mam duży... a te nogi wydawało mi się, że dlatego bo na weekend pojechałam na mazury i trochę jeździłam autkiem i łaziłam.. nie wiem.. może zaczęła mi się ta woda zbierać bo było strasznie gorąco i bardzo duużo piłam.. :(.. nie mam pojęcia

Do góry