reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Anno tort to dla meza na urodziny:-) przepis postaram sie wkleic, ale musze najpierw go przepisac, a dzidzius moze niekoniecznie jeszcze duzo przybieze na wadze przez ten miesiac, no ale faktycznie przygotowanym trzeba byc:-).
Skurczybyk dalej spi:-)

reklama
:-D Anno zycze ci zeby sie wam troche wyluzowalo. Ja mam nadzieje, ze moj nie dostanie tym tortem wczesniej;-)

Dzień dobry!!!
W końcu mam chwilę, by do Was zajrzeć!!!
Miałam ciężki tydzień ostatnio, wczoraj ostatnie szkolenie i teraz będę odpoczywać ;-)

W związku z moją pracą, Oli jeździł regularnie do babci z samego rano, więc był budzony. No słuchajcie, przez te pobudki zaczął sypiać w dzień! Nie powiem, zaczął też później chodzić spać. Ilość godzin snu na dobę ta sama, tyle że nie ciągiem.

Tusiekn najserdeczniejsze życzenia dla męża! I jak tort? Udał się? I co prezentem, wymyśliłaś coś fajnego?

Luszka to w końcu można składać do większej liczby tych przedszkoli? Ja już się pogubiłam! Zdrówka dla Natalki i oby Adaś nie zaraził się!

Anno no, no całkiem spory twój maluszek ;-) Podobnie jak Oli, tyle że on urodził się wcześniej, jakbym go donosiła, lub przenosiła to na bank miałby ponad 4kg! A z mężem mam nadzieję, że już w krótce się poprawi!! Trzymam kciuki!

Witam
Dzięki za życzenia zdrówka. Przydadzą się bo co gorsza Adaś też już kaszle

Tusiekn Wszystkiego najlepszego dla męża.
Anna wszystko się ułoży. Trzymam kciuki. A dzidzię masz sporą:-)
Doxa podanie można złożyć tylko do tzw. przedszkola "pierwszego wyboru" ale oprócz tego można wskazać dowolną liczbę przedszkoli w razie gdyby w tym pierwszym nie przyjęli.
Więcej informacji: Edukacja Warszawska: Zapisy dzieci do warszawskich przedszkoli
Niestety wymyślili też że w pierwszej kolejności przyjmują dzieci urodzone przed 1 września 2005. Jak dla mnie bez sensu bo jak dzieci idą do szkoły to liczy się przecież rocznik.
Coś więcej na ten temat: Dyskryminacja dzieci - Moim zdaniem - INTERIA 360

Dzień Dobry, Luszka dużo zdrówka. U nas Filip tez kaszlał, ale po przebadaniu okazało się że wszystko ok, wstrzymałam tylko trochę spacery i ograniczyłam kąpiele + powiesiłam mu przy łóżeczku w gałganku pokrojony czosnek - biedne dziecko ale wyszedł z tego :tak:
Co do tego 1 września to się już nie wypowiadam bo znowu sie zdenerwuję, dla mnie totalna bzdura..mam nadzieję, że dla przedszkoli również ale nie wiem jak będzie z weryfikacja wniosku. Anna pisała że wpisze 31 sierpień ale tak se myślę że pewnie będzie trzeba wpisać pesel. zobaczymy.
Anna a ile ważył Mikołaj jak sie urodził?
Tusiekn i dzie ten tort?

Drzewko my po południu idziemy do lekarza ale teraz jakby mniej kaszlał gorzej rano było Za to Natalka strasznie.
Też myślałam o tej dacie żeby 31 lipca wpisać (a co dzieci mi sie pomyliły;-)) ale faktycznie chyba trzeba będzie wpisać pesel.
Dzwoniłam do kilku przedszkoli i sie zjadowiłam usłyszałam w jednym że mogę dziecko posłać do żłobka - niby do 4 lat mogą. Zapytałam czy w takim razie do szkoły też ma iść rok później? To że nasze dzieciaki są z października to mają mieć rok do tyłu. Bo tak powiedziano ze zostaną przyjęte w następnym roku. Bzdura totalna.:angry:

reklama
no właśnie. a do przedszkola i tak o rok krócej, bo przecież zerówka obowiązkowa...tak się zastanawiam chodzi o dzieci z czterech miesięcy, ile ich jest raptem? niech się rodzice martwią...:angry::wściekła/y::baffled:

Do góry