reklama
*syla*
kobieta pracująca...
jeśli chcecie poczytać o pneumokokach albo zadzwonić do osób, które się tym zajmują to proszę:
Pneumokoki
Pneumokoki
*syla*
kobieta pracująca...
po drugim roku życia szczepi się jedną dawką
jeśli szczepimy wcześniej to dwie dawki w odstępach ok 8 tyg.
jeśli szczepimy wcześniej to dwie dawki w odstępach ok 8 tyg.
Dawkowanie
Wiek dziecka**********Liczba dawek*****************Informacja o dawkowaniu
7 – 11 miesięcy********* (2+1) - Dwie dawki, każda po 0,5 ml (przy zachowaniu odstępu przynajmniej 1 miesiąca pomiędzy dawkami). Trzecią dawkę zaleca się w drugim roku życia.
12 – 23 miesięcy******** (2) - Dwie dawki, każda po 0,5 ml przy zachowaniu odstępu przynajmniej dwóch miesięcy pomiędzy dawkami.
24 miesiące – 5 lat******(1) - Jednorazowa dawka.
Witam!
Widzę, że duzo sie działo od wczoraj. I u mamuś i u dfziec Dzieciom chorowitkom zdrówka życzę.
Ja wczoraj tez robiłam TSH, dziś pewnie pójde do endokryn, bo mnie sie samopoczucie psuje.......:-( to pewnie sprawa nadmiaru jodu znad morza. a podobno to ma być na zdrowie;-)
Syla, daj znać co przywieź na spotkanko......
Widzę, że duzo sie działo od wczoraj. I u mamuś i u dfziec Dzieciom chorowitkom zdrówka życzę.
Ja wczoraj tez robiłam TSH, dziś pewnie pójde do endokryn, bo mnie sie samopoczucie psuje.......:-( to pewnie sprawa nadmiaru jodu znad morza. a podobno to ma być na zdrowie;-)
Syla, daj znać co przywieź na spotkanko......
Byliśmy dziś z wizyta u hematologa, ale wcześniej robiliśmy badanie krwi.Wyniki są zdecydowanie lepsze niż poprzednio.Pani hematolog powiedziała ,że widocznie Julia miała poprzednio jakiegoś wirusa i organizm sie bronił nadprodukcją płytek krwi.Wyniki z posiewu moczu były idealne.
Narazie mam tylko obserwować Julke, jeżeli coś mnie zaniepokoi to mam zaraz do niej przyjść, a jeśli będzie wszystko w porządku to następną wizytę mamy na 19.09.
Mam nadzieję, że wszystko będzie oki, bo nerwowo się wykończę tymi stresami.
Dziękuję Wam kochane za słowa otuchy i cenne informacje.Zawsze moge na Was polegać!!!!!
Narazie mam tylko obserwować Julke, jeżeli coś mnie zaniepokoi to mam zaraz do niej przyjść, a jeśli będzie wszystko w porządku to następną wizytę mamy na 19.09.
Mam nadzieję, że wszystko będzie oki, bo nerwowo się wykończę tymi stresami.
Dziękuję Wam kochane za słowa otuchy i cenne informacje.Zawsze moge na Was polegać!!!!!
reklama
*syla*
kobieta pracująca...
Kasiu bardzo się cieszę że wyniki ok!!!!!!!!!!!!!!!!:-)i napewno już tak zostanie.
Ja kiedyś również miałam bardzo podwyższone leukocyty bo prawdopodobnie organizm walczył z jakąś bestią, której nawet nie odczułam, byłam tylko lekko osłabiona ale zwaliłam to na zmianę pory roku:-)
Ja nawet nie wiedziałam że coś się działo
Ja właśnie gotuję pulpeciki mięsno warzywne na jutro....w przerwie wpadłam.
Ja kiedyś również miałam bardzo podwyższone leukocyty bo prawdopodobnie organizm walczył z jakąś bestią, której nawet nie odczułam, byłam tylko lekko osłabiona ale zwaliłam to na zmianę pory roku:-)
Ja nawet nie wiedziałam że coś się działo
Ja właśnie gotuję pulpeciki mięsno warzywne na jutro....w przerwie wpadłam.