reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

drzewko, szczep jak najszybciej prevenarem. za 4tyg. mozesz podac druga dawke (chyba- juz nie pamietam, poza tym zalezy od lekarza).

a najlepiej byloby co 4tyg wg schematu: prevenar- neisvac-prevenar

reklama
po drugim roku życia szczepi się jedną dawką

jeśli szczepimy wcześniej to dwie dawki w odstępach ok 8 tyg.

Dawkowanie
Wiek dziecka**********Liczba dawek*****************Informacja o dawkowaniu

7 – 11 miesięcy********* (2+1) - Dwie dawki, każda po 0,5 ml (przy zachowaniu odstępu przynajmniej 1 miesiąca pomiędzy dawkami). Trzecią dawkę zaleca się w drugim roku życia.

12 – 23 miesięcy******** (2) - Dwie dawki, każda po 0,5 ml przy zachowaniu odstępu przynajmniej dwóch miesięcy pomiędzy dawkami.

24 miesiące – 5 lat******(1) - Jednorazowa dawka.

Witam!
Widzę, że duzo sie działo od wczoraj. I u mamuś i u dfziec Dzieciom chorowitkom zdrówka życzę.
Ja wczoraj tez robiłam TSH, dziś pewnie pójde do endokryn, bo mnie sie samopoczucie psuje.......:-( to pewnie sprawa nadmiaru jodu znad morza. a podobno to ma być na zdrowie;-)

Syla, daj znać co przywieź na spotkanko......

rzucam prace... na dzis... ;-)

narobilam sie jak bawol i nie chce mi sie do dentysty jechac...
szczesciem Kamil wzial odbior nadgodzin bo jeszcze nienajlepiej sie czuje, wiec troche zajmie sie malym wieczorem...

Byliśmy dziś z wizyta u hematologa, ale wcześniej robiliśmy badanie krwi.Wyniki są zdecydowanie lepsze niż poprzednio.Pani hematolog powiedziała ,że widocznie Julia miała poprzednio jakiegoś wirusa i organizm sie bronił nadprodukcją płytek krwi.Wyniki z posiewu moczu były idealne.
Narazie mam tylko obserwować Julke, jeżeli coś mnie zaniepokoi to mam zaraz do niej przyjść, a jeśli będzie wszystko w porządku to następną wizytę mamy na 19.09.
Mam nadzieję, że wszystko będzie oki, bo nerwowo się wykończę tymi stresami.
Dziękuję Wam kochane za słowa otuchy i cenne informacje.Zawsze moge na Was polegać!!!!!:tak:

reklama
Kasiu bardzo się cieszę że wyniki ok!!!!!!!!!!!!!!!!:-):tak:i napewno już tak zostanie.
Ja kiedyś również miałam bardzo podwyższone leukocyty bo prawdopodobnie organizm walczył z jakąś bestią, której nawet nie odczułam, byłam tylko lekko osłabiona ale zwaliłam to na zmianę pory roku:-)
Ja nawet nie wiedziałam że coś się działo:zawstydzona/y:

Ja właśnie gotuję pulpeciki mięsno warzywne na jutro....w przerwie wpadłam.

Do góry