reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Vertigo, u nas też ostatnio było coś takiego, ale okazało sie że typowa trzydniówka, chociaż Weronika jest już na to trochę za stara. :tak:Ja wprawdzie siedze w domu ale na brak pracy nie narzekam. Dziewczyny czy pisałyście juz gdzieś o szczepieniu pneumokokowym? Wybieramy się od września do żłobka :)szok:) i chyba powinnam zaszczepić, chyba nawet miesiąc przed powinnam....

reklama
my na meningo też już szczepilismy. A na pneumo jesczze nie, ale będziemy. Ale na pneumo sa dwie dawki. A po drugim roku żcyia już chyba jedna tylko, tak Cukiereczku? :-)

po drugim roku zycia daje sie inna szczepionke: pneumovax 23

btw Tosia zaszczepiona na wszystko co sie dalo zanim skonczyla poltora roku

a ja mam żłobek we wrześniu, czyli przed ukończeniem drugiego roku życia Weroniki. słyszałam, że najlepiej zaszczepić tak miesiąc przed tym żłobkiem ale nam zachorowała i się nie udało. Zgłupieć można z tą szczepionką na pneumokoki, ja w każdym razie zgłupiałam. Pytałam kilku lekarzy wszyscy mówią jak żłobek to szczepić, ale jak i kiedy to już są oczywiście różne wersje, słyszałam też że różne ceny.

reklama
Do góry