reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Ok, to zaczynam ;)

Pierwszy wykład dotyczył opieki nad noworodkiem, prowadził go rehabilitant. Dziewczyny co za człowiek, brał na ręce płaczące dziecko, a ono moment się uspokajało!!!! Ale po kolei, na sali były mamy oczekujące dziecka i takie z maluszkami w różnym wieku od 10 tyg. do 9 miesięcy  ;D  Facet pokazywał po kolei (wszystko na tych dzieciaczkach) jak nosić dziecko, jak podnosić, jak kłaść, jak odbijać po jedzeniu itp. itd. do tego dostałyśmy poradnik ze zdjęciami i opisami, super sprawa. Pokazywał jak się bawić z dzieckiem jednocześnie ćwicząc mięśnie, jak obracać, omawiał podstawowe błędy czyli czego nie robić.
Byłam oczarowana nim i samym wykładem i jego "cudownymi" rękami, bo niemalże jak tylko dotknął dziecko to przestawało płakać  ;D ;D ;D

Jolik jaka Ty cierpliwa jesteś ;)

Potem był wykład "Kary i pochwały", to tak awansem ;)

Następny to "Dieta mamy karmiącej" i tu parę ciekawostek. Generalnie dieta ta nie powinna drastycznie różnić się od tej co teraz stosujemy ;) Należy wyeliminować silne alergeny typu cytrusy, mleko itp., jeść wszystko ale z umiarem (najlepiej urozmaicać) i obserwować dziecko!

Już Ci tych wykładów zazdroszczę. Nie ma to jak stolica, coś ssię dzieje a u nas szkoda gadać, nikt o przyszłych mamusiach nie pamięta :-(

Na 2 kolejne wykłady już nie poszłam ;)  (1 - prawa kobiety a ZUS i 2 - poród aktywny)

Poza tym dostałam próbki ;)  2x sudocrem, 2 maleńkie czapeczki, 3 pieluszki Huggies New Born, i jeszcze gazetki Mam dziecko z kwietnia i maja  ;D ;D ;D

Jolik sprawdź czy u Was na pewno nic nie ma, ja np. dowiedziałam się o tych dniach otwartych wczoraj na gimnastyce, a oni mają takie dni w każdą ostatnią środę miesiąca i to juz chyba od 2 lat, a ja nic o tym nie wiedziałam :(

Wyjątkowo następne wykłady będą za 2 tygodnie i oczywiście idę ;D

Qrcze, nie mam pomysłu gdzie można by było o coś takiego zapytać. Na gimnastyke nie chodzę i do szkoły rodzenia tez jeszcze nie. Muszę przejrzeć stronke naszego miasta. Moze tam coś znajdę - chociaz nie sądzę !!!

reklama
Do góry