reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

reklama
Doxa, no bo niby jeśli ma to my wszyscy powinniśmy bez zębów chodzić :)

Natalia zasnęła, usmiechnęła się odłożona do łłzeczka i odpadła. Ale już nic dziś nie zrobię, bo nie myslę.

Kurde no ja mam krzywy zgryz.. przez smoka... do 2 lat łaziłam .. więc ja jakoś nie ufam temu twierdzeniu i u mnie Kama pocieszy się smokiem jeszcze max 3 msc.

Doxa wypytaj się jej co i jak ;) Zawsze lepiej wiedzieć

Zgryz miałam krzywy trochę, bo językiem zęby wypychałam, ale mam dobry, wyrównało się. Zresztą, jakby co to ze zgryzem można powalczyć ;)
NIe wiem czy ja smoczka długo ciągnęłam, bo pewnie miałam go i owszem. Pamiętam, że miałam ulubiona butelkę i pamiętam moment gdy ta flkaszka się zbiła, wypadła mi z ręki, duża już byłam.

ja juz nawet nie o te zeby...

wczorajsze zachowanie Krystiana przy usypianiu wygladalo doslownie jak glod nalogowca!!!
i w sumie ja tak zaczelam o tym myslec... wpedzilam synka w ten nalog ciumkania dyda, a teraz on, z mojej w sumie winy, cierpi... i niech ten odwyk ma miejsce kiedyon jest jeszcze malutki - latwiej zniesie, szybciej zapomni...

...dlatego pytam: dlaczego to robic wtedy, kiedy wiadomo, ze dziecko mocniej przezyje to odzwyczajanie???

Magdusiek no właśnie.. flaszkę to ja też pamiętam, bo mój brat był mały i mama opowiadała, że my to zabieraliśmy sobie i smoka i butlę.

Teddy no właśnie... teraz ciężko a dziecko jeszcze wiele nie rozumie.. a co potem będzie?

Ale u mnie to głównie o zęby chodzi.. bo Kama ma mieć ładne zęby ;D

I dlatego ta butla do zasypiania tak mi nie leży - raz że niepotrzebny nawyk, a dwa zaraz będzie próchnica. :(

Ale dzisiaj na tym polu mimo kilku prób bez sukcesów... muszę sobie kartki po domu porozwieszać, coby się bardziej zmotywować.. bo ja za miękka jestem ::)

magdusiek pisze:
Doxa, no bo niby jeśli ma to my wszyscy powinniśmy bez zębów chodzić :)
Ja nie, bo nie chciałam smoka, nie było mocnych, którzy by mi go wcisnęli :p

Wg tej dziewczyny tzn. tak jej mówili lekarze, że dziecko jest jeszcze malutkie i takie ma potrzeby, i smoczek trzeba mu dawać, do zasypiania i do uspokajania ... a jak jest starsze to ponoć łatwiej odstawić, bo można wytłumaczyć, że zgubił się itp... no sama już nie wiem co o tym myśleć ::) A mój Wet (a raczej Małgosiny) jest zwolenników smoczka i sądzę, że mi powie podobnie - że jeszcze za wcześnie na odstawianie :(

Jarrela na Twoim miejscu też bym walczyła z tą butlą, właśnie z uwagi na zęby i próchnicę!!

reklama
Doxa pisze:
a jak jest starsze to ponoć łatwiej odstawić, bo można wytłumaczyć, że zgubił się itp...

to jest klamstwo!!!
... i niech tylko dziecko przypadkiem to odkryje...

mi sie pasuje takie cos...

Do góry