reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Doxa no ja właśnie ciągle mam sobie za złe te butlę... 8 msc spała bez a teraz tak duże dziecko nauczyłam w sekundę takiej głupoty. Walczyć z tym będę na pewno.. ale to w weekend, bo potrzebuje ślubnego w domu, bo sama mogę nie dać rady.

I mi też się zdaje, że jak dziecko starsze to już trudniej... potem już umie manipulować i grać na uczuciach.
Mojej koleżanki syn łaził z butelką z kaszką do 7 czy 8 lat. Zęby akurat ma zdrowe.. No ale weź takiemu dziecku coś wytłumacz... łzy tam się lały jak Niagara.

reklama
Teddy pisze:
Doxa pisze:
a jak jest starsze to ponoć łatwiej odstawić, bo można wytłumaczyć, że zgubił się itp...

to jest klamstwo!!!
... i niech tylko dziecko przypadkiem to odkryje...

mi sie pasuje takie cos...

Teddy każde kłamstwo może wyjść na jaw, nie tylko smoczkowe ;)  A dziecko szczególnie szybko może się zorientować!!!
Ja, jak pisałam wczesniej, muszę to wszystko jeszcze przemyśleć, a że zaplanowałam za 3 tygodnie to mam czas ;)

ja nie umiem klamac...
zawsze widac tez po mnie, kiedy cos ukrywam...

...z tymi butami to od razu sie wygadalam kiedy Misiek zadzwonil, nawet mu "czesc" nie odpowiedzialam... ;)

Teddy ona niedawno się nauczyła tej butelki.. ja wiem , miesiąc może góra póltora miesiąca. Tzn ja ją nauczyłam :-[ A teraz widzę, że to wcale nie tak proste odzwyczaić.

reklama
Hej dziewuszki
Wiecie co z tym budzeniem się w nocy to ponoć taki wiek - zobaczcie te dzieciaczki z naszych "październikowych" które przesypiają całe nocki na palcach można policzyć :) Ponoć minie :laugh:

A ja padam na pysk, właściwie to już bedzie 3 noc prawie bez snu (tzn liczę na to że ta już będzie lepsza)
Dawi ma temperature, którą zbijam oczywiście ale biedak strasznie to znosi  :( Śpi niepokojnie, jak tylko leki przestają działać to się budzi a danie mu kolejnej dawki to horror  :( :( Szczególnie że wczoraj byłam i w dzień i w nocy sama bo akurat mąż musiał dopilnować czegoś tam w pracy. Powiem jedno współczuję wszystkim samotnie wychowującym dzieci  :( :( :(
I dodam tylko że woreczki na mocz dla chłopców wpieniły mnie bardziej niż potrafi mój szef  ;D Na przyszłość dla tych którzy nie wiedzą - to cholerstwo odkleja się i mocz można sobie zbierać ... do usranej za przeproszeniem  :mad:

A w ogle bardzo dziękuję za życzenia zdrówka dla Dawidosa, jesteście kochane.

Do góry