reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Witajcie!
Goście pojechali, domek posprzątany, odpoczywamy!
Nadulka dziś tak koniecznie chciała dotknąć twarzy brata, ze sama, bez podciągania za łapki, usiadła w leżaczku.A piszczała przy tym, oj......

reklama
Jolik, ja też przekazałam Natalię tatusiowi, ale teraz znów jestesmy we dwie, bo tatuś poszedł na bankiet :) MIałam też iśc, ale mnie miałam z kim zostawić Natalki, akurat dzisiaj moi rodzice poszli na koncert. Natalia jakby wyczuła, że chcę miec chwilkę dla siebie i udała się do łózeczka w sprawie drzemki ;)
Ale bylismy całą trojka na spaczerze - 3 godziny. Fajnie tak :)
Szkoda, że juz koniec weekendu, ale z drugeij strony bliżej do następnego :)

Witam
Wiki tak strasze wczoraj piszczała z radosci ze zobaczyla tatusia myslelismy z mezem ze powiedziala "tata" w tym pisku

Alunia - ale fajnie by było jakby rzeczywiście zaczęła w tym wieku mówić :-)

A moje dziecię właśnie zasypia...
i wiecie co chyba jednak zaczynają wychodzić mu zęby bo z ogromną zawziętością wpycha sobie wszystko do buzi ...

aaaaaaaa zapomniałam napisać, że Tymek mierzy 71 cm :-) od urodzenia urósł już 17 cm...

Jolik - brzmi poważnie - 71 :)
Niedawno kupowałam Natalce bluzeczki na 74 (trochę na wyrost ;)) i przede mną stała mama z córeczką - córeczka trzymała w ręku wyjątkowej urody torebeczkę - różowa, błyszcząca, no, masakra, tyle powiem, zresztą podobnego zdania była mama dziewczynki i negocjowała czy abyu ta torebeczka musi trafić do domu. Śmiałam się, że jeszcze wszystko przede mną, a mama patrząc na ubranka w moich rękach - 110?

Magdusiek - no właśnie wszystko przed nami. Dobrze, że ostatnie szkolenie miałam własnie z negocjacji :-D będzie jak znalazł jak mały podrośnie :-)

Cześc!
Rzadko się pojawiam ale jak juz jestem to się pochwalę. Dzisiaj Weronika , sama bez naszej pomocy opanowała przewroty z brzucha na plecy... jakie było nasze zdziwienie ;D a juz sie martwiłam, że coś jest nie tak, bo ominęła pewne etapy rozwoju. A jednak nie. Jeśli chodzi o siadanie to z leżaczka do siadania już od jakichś trzech tygodni sama ciagnie sie do pozycji siedzącej silna jest skubana i trzeba na nia bardzo uważać , żeby jej głowa nie przeważyła do przodu za bardzo. Jak podam jej dwa palce z pozycji leżącej to do siedzącej też juz sie podciagnie , tyle tylko , że to chyba jeszcze troche za wcześnie na takie ekscesy.

Alunia pisze:
myslelismy z mezem ze powiedziala "tata" w tym pisku

a my od kilku dni wyraźnie słyszymy z ust naszego synia ma-ma :laugh: 
Oczywiście jest to nieświadomy zbitek sylab, ale jak marudzi to tak mu właśnie wychodzi ... Kochane niesamowite przeżycie słyszeć coś takiego ... a co to będzie jak naprawdę zacznie mówić mama :)

reklama
Witajcie ponownie. :)

U mnie wszyscy już leżą. Oskar znowu chory. Miałam wrażenie że rozłożył się z minuty na minutę. Biegał z kolegami i nagle się położył (co do niego nie podobne). Mierzę mu temp. a on 38,8. ::)

Tak wracając do piszczenia, to aż w uszach czasami wierci tak mała daje.

Iga od dwóch dni je 4 posiłki dziennie, jak duże dziecko :)
Dzisiaj np. tak: 5.30 śniadanie, 12.00 obiad, 16.30 podwieczorek, 20.30 kolacja. :)

Do góry