reklama
Vertigo
Październikowa Mama 2005
Doxa, z basenem moze chodzic o ulewanie:
PRZECIWWSKAZANIA
Zanim pójdziemy na basen niemowlę powinno być dokładnie zbadane przez pediatrę. Nie powinniśmy wchodzić z dzieckiem do basenu zaraz po jedzeniu, najlepiej godzinę - półtorej po konsumpcji. Przeciwwskazaniem do pójścia na basen mogą być:
• niektóre choroby skóry,
• choroby zakaźne wieku dziecięcego,
• uczulenie na chlor, ozon,
• zakażenia i choroby układu moczowego, biegunka,
• refluks żołądkowo-przełykowy,
• ostre infekcje górnych dróg oddechowych,
• niektóre przewlekłe choroby płuc
• nie powinniśmy też chodzić na basen z katarem lub kilka dni po zapaleniu oskrzeli, zaziębieniu itp.
PRZECIWWSKAZANIA
Zanim pójdziemy na basen niemowlę powinno być dokładnie zbadane przez pediatrę. Nie powinniśmy wchodzić z dzieckiem do basenu zaraz po jedzeniu, najlepiej godzinę - półtorej po konsumpcji. Przeciwwskazaniem do pójścia na basen mogą być:
• niektóre choroby skóry,
• choroby zakaźne wieku dziecięcego,
• uczulenie na chlor, ozon,
• zakażenia i choroby układu moczowego, biegunka,
• refluks żołądkowo-przełykowy,
• ostre infekcje górnych dróg oddechowych,
• niektóre przewlekłe choroby płuc
• nie powinniśmy też chodzić na basen z katarem lub kilka dni po zapaleniu oskrzeli, zaziębieniu itp.
magdusiek
Październikowa Mama 2005
Ale mi dzisiaj Natalia czadu daje. Ze skrajności w skrajnośc, chyba się szybciej męczy przy zabawie i jest śpiąca, juz dawno tak nie krzyczała w łózeczku. Radosny ludek, uśmiechnięty po pachy, a po 15 minutach płacz. NIe wiem, może to zęby, ale gryzaków nie chce, a nerwowo rączki pakuje, moje, swoje, od jedzenia się odwraca. Zobaczę jak jutro będzie, planowałam wyjśc, ale jak ma tak płakać Kamilowi to się zastanawiam czy warto wychodzić.
shady
Fanka BB :)
hej hej laseczki......dzieki za doradztwo w spraiwe kredytow.....musze sie koniecznie rpzejrzec, bo w tej ciasnocie dostane klaustrofobii .... dzis ledwo zyje mam lenia mutanta, Alan spi na szczescie bo taki marudny sie zrobil okropnie ciemieniucha ladnie sie likwiduje, ale nawet na oliwke ciezko to cholerstwo wyczesac wiec wycieram palcem, delikatnie oczywiscie.....olejuszka super
magdusiek
Październikowa Mama 2005
Natalka zasypiała pół godziny płacząc niemiłosiernie, ale śpi spokojnie. Pewnie niedługo się obudzi to pójdę z nią na spacer. Myślałam, że może to moje wczorajsze jedzenie jej nie podpasowało, ale nie, jednak łapy pcha do buzi, brzuszek luzik.
shady
Fanka BB :)
zauwazylam pewna prawidlowosc na tym forum.......jak tak to dzieci grzeczne a jak maja focha to wszystkie naraz hihi....przesilenie wiosenne je chyba doapda
musze ejszcze cos dopisac....w zwiazku z tym ze to moj 1000-czny post powinnam jakos to zaakcentowac a wiec ierdu pierdu pierdu" za uwage dziekuje
reklama