reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

efunia pisze:
doxa ale to mcv jest z minusem :( tak powinno być?
dobra reszta wyglada tak: rbc 3.82, wbc 9.0, hct 30.2, mcv - 79.1, mch 26.4, mchc 33.4, plt +416
dla mnie to czarna magia... zaniepokoił mnie ten minus przy mcv :(

Efuniu nie mam pojęcia co oznacza minus przed MCV, a co plus przed PLT ... najprawdopodobniej nic ... ale najlepiej pokaż te wyniki jakiemuś lekarzowi!!!

RBC (krwinki czerwone czyli erytrocyty) - w normie
WBC (krwinki białe czyli leukocyty) - w normie
HCT (hematokryt) - dolna granica normy
MCV (średnia objętość krwinki czerwonej) - nie wiem jak może być taka wartość z minusem ;)
MCH (średnia masa hemoglobiny w krwince) - w normie
MCHC (średnie stężenie hemoglobiny w krwince)
PLT (płytki krwi czyli trombocyty) - w normie

Efuniu, jak dla mnie wyniki Tymka są całkiem OK, może niektóre parametry są bliżej dolnej granicy normy niż po środku, ale naprawdę bez paniki, idź do lekarza to rozwieje Twoje wątpliwości ... najwyżej Tymuś dostanie dodatkowe witaminki!

reklama
malgosia_76 pisze:
jam Cię nie rzuciła, ale po tym jak obsmarowałyśmy kwestię łyesj głowy Olika, spacerówki dla wnuka, fryzjera i paru innych, to Ty rzucisz mnie, jak nic. a Magduśka wziełam, bo czytałaś jak się starała, nie każda ma plującego dromadera i niedomytą mamę, o lodówce nie wspomnę ;D

Oj jednak mnie nie znasz dobrze  :p, a następnym razem nie obsmarowuj to nie będziesz miała obaw że Cię rzucę!!! ;)

No i wszystkie sobie poszły ... to już jakaś tradycja? W samotności mam odpowiadać na Wasze posty ... :-[

KOCHANY OLI......WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO OD CIOCI Z OKAZJI 5-MIESIECZNICY :)

rety ale te dzieci szybko rosna.....szok !!!

no tak oli 5 miesięcy, maciuś 4... jeszcze trochę i pójdą na studia ::)
monique
czapka super ;D tymuś zazdrości :laugh:

Shady Oli dziękuj bardzo!!! Co prawda dopiero jutro jest ten wielki dzień (suwaczek coś oszukuje ;)) ale i tak dziękujemy!!!!

Dzisiaj za to, 4 miesiące kończy MACIUŚ, kochany wszystkiego naj, najlepszego, zdrówka i końca ulewania ;D

Witajcie! Po długim dość okresie podglądania forum postanowiłam w końcu się odezwać i napisać co tam u nas!
A u nas radości przeplatają się ze smutkami! Gabrysia rośnie jak na drożdżach,jest coraz fajniejsza, nie płacze już tak dużo jak w przez pierwsze 3 miesiące, coraz częściej się śmieje, kolki odeszły już chyba w zapomnienie! Za to rozpoczęło się ząbkowanie!
Niestety nie wszystko wygląda tak różowo-dwa tyg temu, po USG bioderek okazało się że Gabrysa ma dysplazję stawów biodrowych i musi nosić szelki Pavlika 24 h na dobę przez prawdopodobnie pół roku... :( Strasznie to przeżyłam...Moja córcia jest bardzo żywym dzieckiem i trudno jej uleżeć spokojnie ze skrępowanymi nóżkami..męczy się biedulka i za wszelką cenę uwalnia się z tej uprzęży, nawet jej się to udaje!
To na razie tyle! Pozdrawiam Was! Postaram się mniej podczytywać, a więcej pisywać tu na forum! Może uda mi się nawet jekieś fotosy wkleić, jak się nauczę oczywiście!

reklama
Do góry