reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Jolik pisze:
A ja nie wiem czy się cieszyć czy nie, ale dzisiaj dostałam @ ! Mogła się ta beztroskość ciągnąć przynajmniej przez 6 miesięcy :-) no cóż ...

witaj w klubie, ja też dzisiaj @ dostałam, ale już drugą :(
wszystkim wczorajszym i dzisiejszym dzieciaczkom w ich dzień wszystkiego naj!!!

ja wczoraj i tez druga... i jestem wsciekla, bo mi tampony nie pasuja... :(
w srodku luzik, a na wejsciu ciasnota... i suwa mi sie po kanale jak sledz... a jak wyciagam to cholernie boli, pomimo, ze Mini... :(
fakt, przez ostatni rok OB sie spapraly strasznie, jakies taki plastikowe z wierzchu i sztywne jak korki... musze poszukac jakichs innych... :(

o, i tyle...

efunia pisze:
w każdym razie dziś tym zrobił 4 kupki i przez cały dzień był taaaki spokojny. mój lekarz miał rację mówiąc, ze jeśli będzie więcej kupek, to gazy nie będą małego tak męczyć...no i coś w tym jest. nie mam pojęcia skąd tyle kup, ale fajnie, ze były... :)

Efuniu u nas właśnie odwrotnie jak są często kupy to nasze bąko-kolki bardziej męczą. Jak jest jedna kupa a porządna to Dawidek jest spokojniejszy.

A w ogóle to witam i zmykam, bo idę karmić (jak zwykle)

Szymonku 100 latek zdrówka i uśmiechów :) :) :)

efunia pisze:
może rzeczywiście chce być ze mną :) tylko to troche męczace :(
w każdym razie ja o sztucznym mleku też nie myślę.
kilka razy wieczorem mały dostał nutramigen (ze wzgledu na ulewanie) i skończyło się to poranną kolką gigantką :( niby ten nutramigen to dla superalergików, ale jednak sztuczne mleko więc chyba bardziej ciężkostrawne niż moje? co o tym sądzicie?
w każdym razie dziś tym zrobił 4 kupki i przez cały dzień był taaaki spokojny. mój lekarz miał rację mówiąc, ze jeśli będzie więcej kupek, to gazy nie będą małego tak męczyć...no i coś w tym jest. nie mam pojęcia skąd tyle kup, ale fajnie, ze były... :)

wiesz co? nie wiem o co chodzi z tym nutramigenem... a bebilon pepti to od tego samego weterynarza byl? bo generalnie bebilon pepti jest dla dzieci z uczuleniem na bialka mleka, a nutramigen dla dzieci z nietolerancja cukru mlekowego - zupelnie dwie rozne sprawy, a nieraz juz spotkalam sie z tym, ze pediatrzy przepisuja to zamiennie.
sztucznego mleka to ja sie boje ze wzgledu na cyce - mam obsesje, ze laktacja zamrze i skutecznie mnie to od podania butli odstrasza ;)

jezeli Tymek ma problemy z alergia na szeroko pojeta krowe to jest jeszcze bebilon amino - na bazie wolnych aminokwasow, ale drogi jak cholera (mala puszka na recepte ok.30pln!)

a jak u Was z konsystencja kupek ???

witam, witam

a Ty Vertigo co taka biegła jestes w sztucznych mlekach ? ja podaje raz dziennie Bebilon Pepti i u nas polepszenie, ale kupy gestsze sie zrobiły i nie chca wyłazić ;)
Efunia Ty Bebilon probuj a nie Nutramigen.

czesc laski i bobaski... :)

ale ladna pogoda dzisiaj... az bym sobie na dwor wyszla... gdyby bylo z 10 st. wiecej... :)

reklama
hej :)

Ja wczoraj zapomnialam o Szymku.
Wybacz Monique ale wiadomo, jemu tez przesylamy milion buziakow od Anulki i od jej mamusi.

u nas tez ladna pogoda i mrizik, ale nie tak duzy jak u Was. na term. -11,3 st :)

Do góry