Vertigo
Październikowa Mama 2005
efunia pisze:frezja ja mam ten sam problem. w dzien jest mleka full a wieczorami nie wiem. mały wypluwa cyca i ryczy a w nocy budzi się ze 3 razy... a już spał mi od 22 do 5 trochę mnie to martwiFrezja pisze:Witajcie!! A u nas +5
Dziewczyny jest taka sprawa, moje dziecię przesypiało już całą noc do 5 rano, a obecnie od kilku dni w nocy budzi się 3-4 razy i mam wrażenie że się nie najada, jak ścisnęłam cyca to nic nie leciało a jeszcze się nie zdażyło żeby do "dna" wypiła. Czy te które 1x dziennie podają butlę konsultowały to z pediatrą czy niekoniecznie??? Myślę nad tym żeby na noc napoić ją sztucznym. :
to, ze wieczorami jest mniej mleka to fizjologiczne. zeby bylo ok z cycami to trzeba dziecko karmic czesto w dzien, bo jak sie im spac pozwala po 4-5h to sie potem nie ma co dziwic. a to ze sie budza to moze byc akurat kwestia kaloryferow i suchego powietrza - pic im sie moze chciec! nawilzacz sobie trzeba kupic, a i tak nie zawsze pomaga...
podanie butli nawet raz na dobe skutecznie wplynie na ograniczenie ilosci mleka - laktacji pewnie totalnie nie zahamuje, ale moze byc poczatkiem konca.