reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

reklama
Shady spokojnie... ja na razie nie mysle o pracy... bede o niej myslec za 2 lata...
tez nie wiem, czy szef mnie przyjmie z powrotem, chociaz pracowalam tam 6 lat... za ten czas wieeeele moze sie zmienic...
naprawde, jesli podjelas decyzje o spedzeniu w domu nastepnych trzech lat, teraz nie warto sobie tym glowy zawracac...

Teddy no tak, ale w takim razie nie dostane kasy z opieki tych 400 zeta miesiecznie i niestety bede chyba jadla tynk ze scian, bo mamy tylko 600 zl dochodu :((

nie dpstane......bo warunkiem dostania tego zasilku jest wlasnie kryterium dochodowe, ktore spelniamy i zatrudnienie....a poniewaz nie jestem zatrudniona to niestety nie przysluguja mi "przywileje"

Shady - przykro mi, wyobrazam sobie co czujesz :-(

A my dzisiaj bylismy w odwiedzinach u mojej siostry i jej szkrabów. To niesamowite ileż czułości wykazują jej dzieciaczki wobec Tymusia. Rozczuliłam się normalnie :-)
A Tymek jak zasnął w samochodzie tak śpi i śpi w tym nosidełku.... a przy okazji przwietrzę sypialnię :-)

Aaaaaaaaaaaa zapomniałam, jutro odwiedzi mnie Kika z Kubusiem :-)

Ina to się cieszę!!!!! Tylko czemu Ty miałaś powiekszoną macicę? Może jeszcze Ci się nie obkurczyła po ciąży?

Shady bardzo Ci współczuję!!! Jeżeli po macierzyńskim zostanie Ci trochę dni do końca umowy to idź kochana na L4! Potem ciągnij te L4 przez jakieś pół roku - będziesz dostawać wtedy z ZUSu pensję, może nawet coś około 1500zł (nie wiem czy ona nie będzie zależała od wysokości Twoich zarobków. A potem zarejestrujesz się jako bezrobotna i w ten sposób będziesz miała wszystkie przywileje.

Magdusiek - napisz coś więcej o tym kinie, gdzie to jest, jak to jest tzn. co z dziećmi? Chyba w słuchawkach ogląda się film :laugh: no i najważniejsze co grają aaa i ile kosztuje bilet - może się wybiorę ;)

Doxa pisze:
Shady bardzo Ci współczuję!!! Jeżeli po macierzyńskim zostanie Ci trochę dni do końca umowy to idź kochana na L4! Potem ciągnij te L4 przez jakieś pół roku - będziesz dostawać wtedy z ZUSu pensję, może nawet coś około 1500zł (nie wiem czy ona nie będzie zależała od wysokości Twoich zarobków. A potem zarejestrujesz się jako bezrobotna i w ten  sposób będziesz miała wszystkie przywileje.

wlasnie o tym myslalam... tylko warto sie zastanowic, czy nie lepiej na dziecko (jesli to samo przysluguje), bo kobite to moga po komisjach ciagac, a watpie, zeby wzywali niemowlaka... :)

reklama
Na dziecko hmmm nie wiem, ale na co ono byłoby chore?? Bo mama to najprościej jak pójdzie do psychiatry ... depresja trudna jest do wykrycia, więc ZUS nie podważy zwolnienia - moja koleżanka tak zrobiła i była wezwana na komisję, ale to była formalność!

Do góry