reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Hej,
Fajny ten dzisiejszy dzionek :-)
Rano byliśmy razem z moją mamą na szczepieniu małego. Tymek został Infanrix i pierwszą dawkę IPV. Nie wiem dlaczego, ale myślałam, że dostanie żółtaczkę nio i posmarowałam mu kremem znieczulającym pośladek i udo ... okazało się, że IPV dostaje w rękę :-( Przy pierwszym zastrzyku lekko miauknął bo znieczulenie zadziałał, ale przy drugim rozpłakał się. Na szczęscie bardzo krótko i niehisterycznie :-) Dzielna ta moja dziecinka :-)
Waży 6700 g czyli w przeciągu 6 tygodni przybrał 1300 g - super !!! Morfologia idealna ! Lekarka powiedziała mi, że super się rozwija :-) Och ! Jaka ja jestem szczęśliwa :-)
Małego jednak wszystkie te badania  wymęczyły. Nie zdążyłam wyjść nawet z przychodni jak zasnął. Spał ponad 3 godziny i miał 5 godzinna przerwę w jedzeniu - jeszcze mu się to nigdy w ciągu dnia nie zdarzyło :-)
Rozmawiałam z lekarką na temat wprowadzenia innych posiłków oprócz mojego mleczka - nie kazała stosować mleka modykikowanego tylko posiłki stałe. Zaczynamy za 2 tygodnie.
Prosto z przychodni pojechaliśmy do mojej mamy, kawka, ciastko ... super :-)

IGUSIU, SŁONKO - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ! DUŻO UŚMIECHU, MIŁOŚCI ZE STRONY NAJBLIŻSZYCH I SAMYCH POGODNYCH DNI W TWOIM ŻYCIU. CMOK CMOK CMOK !!

Ina07 - mój mały też tak radośnie i głosno się śmieje. Miód dla uszu :-)

reklama
MIliardy buziaczkow od Anusi dla Igisi
:)

ach u nas tez fajowy dzionek :)
jest odwilz i piekne slonce znowu, wiec bylimy na dlugim spacerku, o lekarzach na razie nie mysle, mam termin u ortopedy na kontrole za 2 tygodnie a zaraz potem musimy isc do naszego pediatry wtedy rozpisze nam wszystkie szczepienia i wtedy sie dopiero okaze czy mala ma stosunek do lekarzy po mnie suy po tatusiu ;)

caly dzien dzisiaj przenbawilam sie z Anula, alez te dzieciaki sa juz fajne. Nasza Anna dzisiaj zabierala obydwoma raczkami miska z brzuszka i przenosila go do buzi, bylam w szoku :laugh:
Chcialam dzisiaj podgonic troszke z praca, ale okazalo sie, ze moj program do statystyki stracil licencje od nowego roku i musze czekac na nastepna...wiec mam czas dla malej ;D

Teddy pisze:
moje dziecko jest dzis okropne... a przez to ja wqrwiona na caly swiat...

Teddy pociesz się że u mnie podobnie.
Moje dzisiaj też coś nie takie, marudzi chce spać przy cycku ::) nigdy jej się to nie zdarzało. Nigdy nie płakała jak ją odstawiałam od piersi ::) Ja dzisiaj też od rana poirytowana - sama nie wiem o co ......o wszystko!!!! Na biurku znowu sterta rachunków :) Ciągle tylko chcą brać, kiedy coś dadzą??? Znowu podnieśli skur....czybyki cenę gazu. Żeby ich połamało...... Idę marudzić gdzie indziej.

dziękujemy jeszcze raz za życzenia, jesteście kochane :-* :-* :-* :-*

Spadam bo mały wrócił ze szkoły. Dziecię mnie pocieszyło. Dostał Az! z matmy (najlepsza praca), choć tyle dziś dobrego :) A tatuś na zebraniu w szkole.

coś nie tak z cisnieniem. Jaś dziś przechodzi od popołudnai samego siebie. A taki grzeczny był wczoraj :(. Raz lepiej, raz gorzej. Mnie, też złośc powoli bierze, wszystko na mojej głowie. Dobrze, że chociaż tutaj można bezkarnie ponarzekać
ggg.htm

Małgosiu widzę, że gości już odprawiłaś :-)

... mój maluszek już smacznie śpi, a ja zaczynam buszować po necie :-)

wiecie, my mamy pytanko do Was , my tzn ja i moj Wojtek.
Zastanawiamy sie wlasnie kiedy dzieciakom pozmieniaja sie kolory oczu??
- czy ktoremus z naszych bajtli sie juz zmienily?
- kiedy to wlasciwie powinno nastapic?
Bo nasza Anula ma dalej oczy blekitne jak woda morska w Egipcie a to u nas w rodzinie zupelnie nienormalne ;)

A Ina oblewa miesiaczke?? ;) :laugh:

reklama
Orzech ponoć nawet do pół roku oczy się zmieniają, ja też cały czas czekam ;)

Beata78 witamy, witamy! Napisz coś o sobie!

Lindsay no ja już wszystko wiem, my już po wizycie speca!

Do góry