reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Hej,
Fajny ten dzisiejszy dzionek :-)
Rano byliśmy razem z moją mamą na szczepieniu małego. Tymek został Infanrix i pierwszą dawkę IPV. Nie wiem dlaczego, ale myślałam, że dostanie żółtaczkę nio i posmarowałam mu kremem znieczulającym pośladek i udo ... okazało się, że IPV dostaje w rękę :-( Przy pierwszym zastrzyku lekko miauknął bo znieczulenie zadziałał, ale przy drugim rozpłakał się. Na szczęscie bardzo krótko i niehisterycznie :-) Dzielna ta moja dziecinka :-)
Waży 6700 g czyli w przeciągu 6 tygodni przybrał 1300 g - super !!! Morfologia idealna ! Lekarka powiedziała mi, że super się rozwija :-) Och ! Jaka ja jestem szczęśliwa :-)
Małego jednak wszystkie te badania  wymęczyły. Nie zdążyłam wyjść nawet z przychodni jak zasnął. Spał ponad 3 godziny i miał 5 godzinna przerwę w jedzeniu - jeszcze mu się to nigdy w ciągu dnia nie zdarzyło :-)
Rozmawiałam z lekarką na temat wprowadzenia innych posiłków oprócz mojego mleczka - nie kazała stosować mleka modykikowanego tylko posiłki stałe. Zaczynamy za 2 tygodnie.
Prosto z przychodni pojechaliśmy do mojej mamy, kawka, ciastko ... super :-)

IGUSIU, SŁONKO - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ! DUŻO UŚMIECHU, MIŁOŚCI ZE STRONY NAJBLIŻSZYCH I SAMYCH POGODNYCH DNI W TWOIM ŻYCIU. CMOK CMOK CMOK !!

Ina07 - mój mały też tak radośnie i głosno się śmieje. Miód dla uszu :-)

reklama
MIliardy buziaczkow od Anusi dla Igisi
:)

ach u nas tez fajowy dzionek :)
jest odwilz i piekne slonce znowu, wiec bylimy na dlugim spacerku, o lekarzach na razie nie mysle, mam termin u ortopedy na kontrole za 2 tygodnie a zaraz potem musimy isc do naszego pediatry wtedy rozpisze nam wszystkie szczepienia i wtedy sie dopiero okaze czy mala ma stosunek do lekarzy po mnie suy po tatusiu ;)

caly dzien dzisiaj przenbawilam sie z Anula, alez te dzieciaki sa juz fajne. Nasza Anna dzisiaj zabierala obydwoma raczkami miska z brzuszka i przenosila go do buzi, bylam w szoku :laugh:
Chcialam dzisiaj podgonic troszke z praca, ale okazalo sie, ze moj program do statystyki stracil licencje od nowego roku i musze czekac na nastepna...wiec mam czas dla malej ;D

Teddy pisze:
moje dziecko jest dzis okropne... a przez to ja wqrwiona na caly swiat...

Teddy pociesz się że u mnie podobnie.
Moje dzisiaj też coś nie takie, marudzi chce spać przy cycku ::) nigdy jej się to nie zdarzało. Nigdy nie płakała jak ją odstawiałam od piersi ::) Ja dzisiaj też od rana poirytowana - sama nie wiem o co ......o wszystko!!!! Na biurku znowu sterta rachunków :) Ciągle tylko chcą brać, kiedy coś dadzą??? Znowu podnieśli skur....czybyki cenę gazu. Żeby ich połamało...... Idę marudzić gdzie indziej.

dziękujemy jeszcze raz za życzenia, jesteście kochane :-* :-* :-* :-*

Spadam bo mały wrócił ze szkoły. Dziecię mnie pocieszyło. Dostał Az! z matmy (najlepsza praca), choć tyle dziś dobrego :) A tatuś na zebraniu w szkole.

coś nie tak z cisnieniem. Jaś dziś przechodzi od popołudnai samego siebie. A taki grzeczny był wczoraj :(. Raz lepiej, raz gorzej. Mnie, też złośc powoli bierze, wszystko na mojej głowie. Dobrze, że chociaż tutaj można bezkarnie ponarzekać
ggg.htm

Małgosiu widzę, że gości już odprawiłaś :-)

... mój maluszek już smacznie śpi, a ja zaczynam buszować po necie :-)

wiecie, my mamy pytanko do Was , my tzn ja i moj Wojtek.
Zastanawiamy sie wlasnie kiedy dzieciakom pozmieniaja sie kolory oczu??
- czy ktoremus z naszych bajtli sie juz zmienily?
- kiedy to wlasciwie powinno nastapic?
Bo nasza Anula ma dalej oczy blekitne jak woda morska w Egipcie a to u nas w rodzinie zupelnie nienormalne ;)

A Ina oblewa miesiaczke?? ;) :laugh:

reklama
Orzech ponoć nawet do pół roku oczy się zmieniają, ja też cały czas czekam ;)

Beata78 witamy, witamy! Napisz coś o sobie!

Lindsay no ja już wszystko wiem, my już po wizycie speca!

Do góry