reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Ina no właśnie mówiła, że skończył 4 miesiące i będzie trzeba wcześniej wprowadzać ... ja jej powiedziałam że planowałam do 6 miesiąca karmić go wyłącznie piersią ... tylko się uśmiechnęła ;) Następna wizyta 1 lutego - szczepienie i wtedy się okaże.

reklama
ina07 pisze:
Teddy ale że tak głupio zapytam ta ilość 450ml. to tylko w dzień czy przez całą dobę włącznie z nocą ...bo jak tak mojego podlicze to np dzisiiaj powinien się zamknąć w 900 ml,ło matko to 2 x tyle

niestety lacznie z noca... mniej wiecej bylo tak:
8.00 - 90-120
12.00 - 60-90
16.00 - 60-90
19.00 - 60
23.00 - 90-120
normalnie koszmar...

Shady, oczywiscie ze o calodobowe zywienie chodzi... :)

kochana, ale on w tym wieku na porcje powinien zjadac 150-180, a nie o polowe mniej!!!

teraz juz sie mniej martwie, bo dociaga do 600 ml plus jakas zupencja... ale jaaaak go to mleko boli...

od 2 dni na noc mu zageszczam kleikiem kukurydzianym, zeby mi sie 4 przez sen nie mialczal o zarcie...

ale nie mam przekonania i do tych zupek i do tego kleiku... on jeszcze taki malutki jest... :(

Byłyśmy u neurologa i niczego złego się nie dopatrzyła, w razie czego dostałyśmy skieowanie na badanie, i gdyby się to duszenie powtóżyło jeszcze raz to mamy natychmiast je wykożystać. Przez 10 dni mamy brać wapno w syropku o smaku bananowym ;D aby wzmocnić kościec, i zwykłą D3 zmieniła na Vigantol. Na początku kwietnia na kontrolę. Wzięła mi pocec i dotknęła nim główkę małej i to miejsce zareagowało tak że wklęsło i spowrotem wróciło do poprzenniego stanu, aż mnie to przeraziło ::) . Kobieta stara ale przesympatyczna, podejście ma jak nie wiem co. Zauważyłam że Natalka reaguje płaczem w gabinetach. ale pani dr. ją tak ujęła że po chwili uśmiechała się w najlepsze ;D A te gabinety kojarzy chyba ze szczepieniami :p

Teddy moj tez je nie tyle ile powinien....bo jada przwaznie 120 ml ale ostatnio 3 razy dziennie zje i 150 ml..... i jakos zyje ;) nie mamy co sie przejmowac jesli dzieci dobrze przybieraja na wadze....w poniedzialek bede wiedziala ile przybral ale z tego co go wazylismy to jakis 1 kg przez 5 tygodni przybral.....wiec sie juz nie martwie

Teddy - super masz z tymi przerwami pomiędzy kolejnymi jedzonkami. U nas niestety nadal w ciagu dnia przerwy są co 2,5 -3 godziny. Jedynie przerwa po spacerku jest dłuższa.

Mogą znowu trochę "pomiauczeć"? - boję się jak to będzie z karmieniem gdy wrócę do pracy. Zamierzam w ciągu dnia raz wyskoczyc na karmienie. Tyle tylko, że Tymek nie ma ściśle wyznaczonych godzin, a szefostwo raczej chciałoby wiedzieć kiedy będę wychodziła z pracy ... Przed 8 karmienie piersią, potem mleko modyfikowane, znowu pierś ( ok 14) i potem po powrocie już tylko pierś. Póki co tak to sobie zaplanowałam, ale jak to wyjdzie w praniu, zobaczymy ....

reklama
Do góry