reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Ina no właśnie mówiła, że skończył 4 miesiące i będzie trzeba wcześniej wprowadzać ... ja jej powiedziałam że planowałam do 6 miesiąca karmić go wyłącznie piersią ... tylko się uśmiechnęła ;) Następna wizyta 1 lutego - szczepienie i wtedy się okaże.

reklama
ina07 pisze:
Teddy ale że tak głupio zapytam ta ilość 450ml. to tylko w dzień czy przez całą dobę włącznie z nocą ...bo jak tak mojego podlicze to np dzisiiaj powinien się zamknąć w 900 ml,ło matko to 2 x tyle

niestety lacznie z noca... mniej wiecej bylo tak:
8.00 - 90-120
12.00 - 60-90
16.00 - 60-90
19.00 - 60
23.00 - 90-120
normalnie koszmar...

Shady, oczywiscie ze o calodobowe zywienie chodzi... :)

kochana, ale on w tym wieku na porcje powinien zjadac 150-180, a nie o polowe mniej!!!

teraz juz sie mniej martwie, bo dociaga do 600 ml plus jakas zupencja... ale jaaaak go to mleko boli...

od 2 dni na noc mu zageszczam kleikiem kukurydzianym, zeby mi sie 4 przez sen nie mialczal o zarcie...

ale nie mam przekonania i do tych zupek i do tego kleiku... on jeszcze taki malutki jest... :(

Byłyśmy u neurologa i niczego złego się nie dopatrzyła, w razie czego dostałyśmy skieowanie na badanie, i gdyby się to duszenie powtóżyło jeszcze raz to mamy natychmiast je wykożystać. Przez 10 dni mamy brać wapno w syropku o smaku bananowym ;D aby wzmocnić kościec, i zwykłą D3 zmieniła na Vigantol. Na początku kwietnia na kontrolę. Wzięła mi pocec i dotknęła nim główkę małej i to miejsce zareagowało tak że wklęsło i spowrotem wróciło do poprzenniego stanu, aż mnie to przeraziło ::) . Kobieta stara ale przesympatyczna, podejście ma jak nie wiem co. Zauważyłam że Natalka reaguje płaczem w gabinetach. ale pani dr. ją tak ujęła że po chwili uśmiechała się w najlepsze ;D A te gabinety kojarzy chyba ze szczepieniami :p

Teddy moj tez je nie tyle ile powinien....bo jada przwaznie 120 ml ale ostatnio 3 razy dziennie zje i 150 ml..... i jakos zyje ;) nie mamy co sie przejmowac jesli dzieci dobrze przybieraja na wadze....w poniedzialek bede wiedziala ile przybral ale z tego co go wazylismy to jakis 1 kg przez 5 tygodni przybral.....wiec sie juz nie martwie

Teddy - super masz z tymi przerwami pomiędzy kolejnymi jedzonkami. U nas niestety nadal w ciagu dnia przerwy są co 2,5 -3 godziny. Jedynie przerwa po spacerku jest dłuższa.

Mogą znowu trochę "pomiauczeć"? - boję się jak to będzie z karmieniem gdy wrócę do pracy. Zamierzam w ciągu dnia raz wyskoczyc na karmienie. Tyle tylko, że Tymek nie ma ściśle wyznaczonych godzin, a szefostwo raczej chciałoby wiedzieć kiedy będę wychodziła z pracy ... Przed 8 karmienie piersią, potem mleko modyfikowane, znowu pierś ( ok 14) i potem po powrocie już tylko pierś. Póki co tak to sobie zaplanowałam, ale jak to wyjdzie w praniu, zobaczymy ....

reklama
Do góry