reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Syla nie wiem jak to będzie z tym wyjazdem do Niemiec, ponieważ wszystko jest uzależnione od pieniędzy.
Mój mąż razem ze swoim dziadkiem założyli własną firmę transportową. Preacują przy remontach dróg, tzn. większe firmy remontowe wynajmują ich a raczej ich samochody do wożenia np. masy (asfaltu). Zaczynają sezon wiosną a kończą z początkiem zimy. Teraz niestety firma jeszcze nie przelała im pieniędzy a to co będzie trzeba powolutku zbierać i na czas zimowy....
Jeszcze do tego teraz ta lodówka, opłaty, a wyjazd wyniesie około 2 tyś.zł.
Zobaczymy jak to będzie... Mnie już dosłownie chce się czasami płakać...

reklama
ojej jak smutno się zrobiło! Kaszu, Doxa nie płaczcie! Ale Doxa masz rację- lepiej zmienić to na papierze niż później się męczyć i krzywo na to patrzeć!
Kaszu zawsze się zastanawiałam jak to jest z pracą sezonową. Tzn chodzi mi o to, ze my nie umiemy komplentie oszczędzać, więc podziwiam was, że umiecie odłożyć troche grosza na zimę. My od razu byśmy wszystko wydali! Jakoś się ans pieniądze nie trzymają!  ???

Kaszu wiem o czym mówisz. U nas podobnie, ja nieźle zarabiam ale też ciągle coś wypada i nie można "sobie pożyć" ani odłozyć. Jeszcze człowiek chciałby coś w tym domu zrobić, ulepszyć. Dom mamy z 67 roku (po dziadkach) i ciągle coś a to dach trzeba zmienic a to okna wymienic a to drzwi nas czekają do wymiany tynk juz tez leży i czeka ale tynkarze krzyczą 4000zł no i skąd człowiek na to ma brać..... Przecież nie powiem dziecku że nie będzie chodził na swoje ulubione taekwoondo bo ja muszę drzwi kupić. Jeszcze teraz Andrzeja wylali. Akurat mu się skończy okres wypowiedzenia we wrześniu a w październiku powitamy dziecko. i też kasa będzie potrzebna, bo to jednak wydatki. Ale mama zawsze mówiła jak Bóg daje dziecko to daje i na dziecko. Nas byłoa czwórka w domu i też rodzicom było b. cięzko. Ale na patałachów nie wyrośliśmy i się wszyscy bardzo kochamy.
Więc jak mi ciężko finansowo to sobie to przypominam. Wolę mieć szczęśliwa rodzinę niż wór kasy.
Tak przy okazji to koleżanka w pracy wczoraj mi powiedziała, że pożyczy mi wózek głęboki po swojej córci :) I jeden wydatek z głowy.

W ciąży szczególnie kobieta zaczyna myśleć o przyszłości i się zamartwia. Zawsze kończy się dobrze.

Ja też mam termin na październik. Na 20, ale Lekarz mówi, żeby nie przywiązywać się do tego terminu. Na razie czuję się dobrze i mam nadzieję że będzi tak przez całą ciążę. To będzie moje drugie Maleństwo, mam już córeczkę Olę, a tera będzie synek, tylko jak, GO nazwać??
Pozdrawiam październikowe mamusie z całego serca.
Małgosia

witaj małgosia! Napisz więcej o sobie? Co porabiasz? Ile ma Twoja córcia Ola? Pracujesz czy jesteś w domciu? Mam nadzieję, że będziesz nas odwiedzać teraz często!

Witaj Małgosiu.

Ale supper będziesz miała parkę. Tak, tak z tymi terminami tak jest, to tylko orientacyjne daty ;D

Ja swojego nazwę Jakub (jeśli przeforsuje w domu to imię), bo też prawdopodobnie będzie chłopak. Jednego juz mam ośmiolatka. A Twoja Ola ile ma latek?

pozdrawiam serdecznie

Witamy Małgosiu!! JA tez mam termin na 20.X tyle że dziewuszka w brzuszku moim chasa. NApisz coś wiecej - skad jesteś, czym sie zajmujesz itp. Pozdrawiam Ciebie i Twoj brzuszek

Witam Małgosiu w naszym gronie ;D O i znowu Kaszu masz co uzupełniać ;)

Dziewczyny, a ja z kolei mam odwrotnie, mnie się pieniądze zawsze trzymały i tak jest teraz :) Kaszu bardzo dobry sposób z tym zapisywaniem wydatków, będziesz mogła zobaczyć na co tyle poszło i gdzie można będzie zaoszczędzić.
A z drugiej strony fajnie będziecie mieli, maleństwo w domu i mąż też (bo zima) ... hmmmm aż się rozmażyłam, ja będę u samiuteńka :(

reklama
Kochane!!!

Jadę dzisiaj po odbiór kołyski, kupiłam właśnie przed chwilą z Allegro, ale się cieszę, taka jak chciałam i później można ją zablokować i jest łóżeczko. HIP hip hurra.

zaraz Wam prześlę zdjęcie

Do góry