reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Kaszu przyszłabyś jeszcze do mnie wyprasować! Leżą dwa suche prania już do prasowania! Nie mam kiedy nawet! :( Dlatego m.in. przydałby sie tydzień na L4! :(
Syla ale kochane siostry jesteście! Pewnie, co ma dziewczyna sama siedzieć! Jeszcze jej głupoty do głowy jakies przyjdą!  ;) A siostra nie ma chłopaka, męża? Fajnie tak, rodzinka w komplecie blisko! :)
Dzięki Doxa! Pytam, bo akurat dziś rano przeczytałam, zę pisałyście na forum a i kobitka na badaniach w laboratorium mnie o to pytała! A ja nie miałam pojęcia o czym ona mówi!  :laugh: Tzn że pewnie we wtorek dostanę skierowanie od ginki na to badanie. Bo to już czas.

Na pewno dostaniesz to skierowanie teraz Mała, bo mnie już na ostatniej wizycie gin o tym mówił!! :D
A pielęgniarka w przychodni jak ostatnio byłam pobierać krew powiedziała, że jeśli dostanę to skierowanie na "glukozę" mam koniecznie przynieść ze sobą kubeczek plastikowy i wodę niegazowaną!!

łomatko Kaszu! i kubeczek nawet z wodą! :) Wiecie, pierwszy raz słyszę o takim badaniu w ciąży! Czy to znaczy że wszystkie musza przejśc takie badanie? Czy tylko te u których jest możlwość wystąpienia cukrzycy ciążowej? Bo mój cukier to zawsze ok. 70-80. Ja nigdy za słodyczami nie przepadałam.

Mała to badanie jest obowiązkowe dla wszystkich! W niektórych przychodniach to nawet samemu trzeba kupować tę glukozę!
AAA a jeśli badnie wyjdzie złe, tzn. za duży cukier po spożyciu glukozy, to wtedy robi się kolejne z jeszcze większą dawką glukozy ;D ;D ;D
Tu nie tyle chodzi o to jaki masz cukier zazwyczaj, tylko jaki jest po obciążeniu glukozą

Doxa nie denerwuj się, to nie ma sensu, właśnie przed chwila rozmawiałam z koleżanka i mnie uspokajała po porannych zgrzytach z US. Fakt nie ma sensu szczególnie w tym stanie bo i tak nic nie poradzimy.
A czy Twoją budowę ktos będzie odbierał??? bo jeśli nie to ja bym ich olała i wstawiła drzwi jakie mi sie podobaja, tym bardziej że to w środku.

Pogoda jest też.....lepiej nie mówić. Ponuro.

Wiesz Mała mój organizm tez upomina się o odpoczynek. Czuję się zdołowana i zmęczona. A to znak że trzeba oddetchnąć. Jednak ciągle rano trzeba się spieszyc do roboty, wszystko w większym tępie....... A my przecież powinnyśmy teraz zwolnić. :)

Kaszu fakt nie ma jak rodzeństwo. Sama wiesz jakie to wsparcie. A kiedy się wybieracie do Niemiec?

Mała przepraszam że Ci nie odpisałam o tej glukozie ale jestem jakaś nie dzisiejsza dzisiaj. Doxa jak zwykle, świetnie to wyjasniła. A najlepiej zrobić to badanie w 24 tc.
Nie, moja siostra jeszcze nikogo nie ma. Szczerze mówiąc to nie miała na to czasu. Wiesz, mieszkała z mamą więc najbardziej ją to dotknęło. Kaszu wie ile poświęca się czasu chorej osobie. 24 g/dobę. Mimo że pomagałyśmy jak mogłyśmy to jednak ona z mamą mnieszkała. Ale teraz my się nią zajmujemy a ona może szukać chłopaka ;)
My bardzo sobie chwalimy że jesteśmy "w kupie", a jak będzie fajnie jak pojawi się jeszcze dwójka maluchów, razem na spacerki...itd Mała Ciebie też to czeka:)

Tak, tak obowiązkowo teraz się je robi, Moja siostra zawsze cukier miała ok a teraz po glukozie wyszedł za wysoki i sprawdzaja jeszcze raz. Cukrzycę ciążowa trzeba koniecznie leczyć. Kiedyś nie było to badanie obowiązkowe. Dobrze że o to teraz dbają. Bo to ważna rzecz.

Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia! :)
Syla nie masz mnie za co przepraszać! daj spokuj! ciesze się, ze wyjaśniłyście mi to! :)
No z dwoma maluszkami będziecie miały wesoło! a i siostar najmdłosza będzie miała co robić przy dwóch siostrzeńcach! :) Moja siostra jest starsza ode mnie dwa lata i zamieszkają górę domu moich rodziców! A ja mam do nich jakieś 4-5 km przez całe miasto! Ale i tak właściwie codziennie jestem u nich! :)

reklama
Syla jakoś specjalnie to ja nie jestem zdenerwowana ;) Tylko zła  ;D ;D ;D
A jeśli chodzi o odbiory to sprawa wygląda tak: składasz projekt domu do urzędu i musisz dostać zgodę na budowę - i tu czepią si,ę że za wąskie drzwi i nie dadzą zgody!
Potem jak już wydadzą zgodę to w tej decyzji piszą nt. odbioru tzn. albo że od momentu zgłoszenia zakończenia budowy po 14 dniach można zamieszkać (komisja przyjdzie albo i nie) albo drugi wariant ostatnio tylko takie zgody wydają: że musi przyjść komisja i dopiero wtedy można zamieszkać :(
Więc raczej nie przejdzie wstawianie węższych drzwi!
Ale cóż, architekt (nasz sąsiad) ma nam przedstawić kolejną wersję projektu, trochę musi poprzestawiać pomieszczenia bo wyszedł za wąski garaż, a ta ostatnia koncepcja baaaardzo już nam się podobała :( ... tylko ten garaż ... ale wolę coś zmienić teraz w projekcie niż potem kląć całe życie, że wycieram się o samochód albo że nie mogę szeroko drzwi w do samochodu otworzyć ....
Będzie dobrze!

Do góry