reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

reklama
dzięki orzech pocieszyłaś mnie trochę!
my już jie podajemy lefaxu, bo on nie skutkował :(
teraz dostaje silny lek z luminalem w roli głównej :( :( luminal to barbituran :(

Orzech - dokładnie tak. On jest większym śpiochem niż ja. Jak tylko dostaje w nocy do buzi pierś od razu zamykają mu się oczęta :-) Muszę go od czasu do czasu wybudzać ....

Witam dziewczynki,

Ja tak tylko przelotem bo ściągnęłam właśnie butle i lecę na zakupy (prezenty).

Hi, hi, tak tak Luszka to ja Syla nie Shady. ;)

Ja też uwielbiam jak ogród jest tak ustrojony. Wreszcie czuje się Święta. Tylko te zdjęcia nie oddają uroku no i kolorów.

Orzeszku, łazienka jest już znowu na błysk ale ten zapach ::) Jeszcze trochę czuć. Dziś kolejna dezynfekcja i pranie wykładziny kolejnymi środkami. Myślałam że wczoraj będziemy spali wszyscy u siostry ale pootwieraliśmy wszystkie okna, zamknęliśmy sypialnię na cztery spusty i wszyscy w niej spaliśmy z Oskarem w roli głównej. Był zachwycony że może z rodzicami w łóźku znowu spać. A taki z niego chłop. Rozmiar nogi mamy ten sam :laugh:

Orzeszku, jakie ćwiczenia bioderek. My też mamy jeszcze niedorozwinięte lewe bioderko i chętnie bym Igę poćwiczyła. Mieliśmy kupić taką poduszkę do rozszerzania nóżek ale ona jest okropna i nie mogę Igi w to włożyć więc wkładam grubo pieluch.

Jolik, a może po prostu te dni tak wpływają na nasze dzieciaczki. Iga jeden dzień przesypia cały a drugi wogóle nie chce spać.... Na spacerze i po spacerze śpi zato kilka godzin. Wczoraj jak stroiliśmy ogród to do wieczora nam zeszło i małe (Iga i jej siostra cioteczna) były cały czas na dworzu i zupełnie inne dzieci. Iga do tej pory śpi. :)
Efuniu, tak bym chciała Ci pomóc ale nie mogę się mądrzyć bo nas akurat te problemy ominęły. O tych ciepłych ręcznikach z kaloryferów też słyszałam. Spróbuj, może pomoże.

hehehe, efuniu, mam to samo! generalnie panika :( a z lekarzami to jest tak, ze albo trzeba miec dobrego znajomego albo zaplacic :mad: tylko w tych dwoch przypadkach cos uzyskasz! jak mnie tesc (tez lekarz) umowil z jednym ginekologiem to pan byl przemily, a jak w lipcu lezalam u niego na oddziale to mnie opieprzal na usg, ze sie za wolno majtek pozbywam ::) a zeby ktos nam wreszcie w sprawie Toli sie sensownie wypowiedzial to sciagalismy pana docenta do domu (100pln).

Orzech, my tez cwiczym bioderka, chociaz u nas sa dobrze rozwiniete. chodzi o to, zeby doprowadzic do pelnej ruchomosci. stopki tez masujemy - likwidujemy minimalna szpotawosc, ulozenie pietowe i przykorcz paluszkow. a wszystko przez to, ze malo miejsca w brzuchu bylo! ale widac efekty - juz prawie ok ;D

co za dzien! dziecko mamolilo mi wczoraj od 12 do 23 i mamoly ustaly tylko dlatego, ze wzielismy ja do lozka. a, no i od tej 12 to musialam ja caly czas nosic. wrzaski byly okropne - ja juz nie wiem: jak na kolke to zbyt latwo dzieki suszarce przeszlo, wiec moze po prostu byla glodna? albo zasnac nie mogla? prosciej by bylo gdyby sie w tej sprawie wypowiedziala ;)

efuniu , w szkole rodzenia mowili, zeby naplenic ciepla woda butelke po wodzie np i owinac ja w pielcuhe i na tym polozyc dziecko na brzuszku. Z jednej strony dziala cieplo z drugiej to, ze lezac na brzuszku wsztko mu sie tam ugniata. Jak zuzie kluje cos w brzuchu to lubi lezec na brzuchu! Mmadow as pytanie jak dlugo pscerujecie z dziecmi? Bo ja od kilku dni mieszkam chwilowo u tesciowej a ta ma ogordek i po spacerze zostawiam Zuzie na dworze az do jej obudenia wiec nagle specry wydluzyly sie nawet do 2,5-3 godzin i zastanawiam sie czy to nie za dlugow taka pogode. Ale dzieki temu chyba lepiej spi w nocy

Udało mi sie na chwilke wejść na BB. U nas zaczęła się w tym tygodniu gorączka przygotowań do niedzielnych chrzcin Weroniki . Wczoraj na to wszystko mielismy jeszcze niezapowiedzianego gościa w postaci kuzynki mojego męża , ale wizyta była naprawdę miła. Wstyd mi troche było bo miałam bałagan nieziemski w związku z przygotowaniami , ale chyba zrozumiała sytuację , tylko ja się niezręcznie czułam. Ale co tam. Raz nie dwa , dwa nie zawsze. Dzięki jej wizycie miałam troche czasu wytchnienia i relaksu psychicznego , a uwierzcie było mi to bardzo potrzebne. Nerwica mnie łapie jak pomyślę ile jeszcze mamy do zrobienia i jak mało czasu już zostało. Do tego jeszcze teściowa grypy jelitowej się nabawiła i ma zamiar przyjść mi dziecko zarazić , jak się o tym mężulo dowie to chyba się wścieknie na swoją rodzicielkę. Mam nadzieje , że przemówi jej do rozsądku. Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciątka.
Trochę poczytałam i widzę , że nam się romanse małoletnich zaczynają ;)

Witam kobiałki
Teddy dobrze, że wróciłaś. Twoje posty zawsze poprawiają mi humor ;D
Vertigo przechodziłaś wczoraj to samo co ja. Mała była cały dzień marudna i nie zrobiła kupy. Zastanawiałam się czym to mogło być spowodowane i wiesz co, też doszłam do wniosku, że to przez gówniany Lacid. Wieczorem już nie dostała i rano walnęła ogromne kupsko a teraz smacznie śpi.. JA TEŻ WOLĘ ŚLUZ NIŻ NIESPOKOJNE DZIECKO ;D

Efunia nie stresuj się tym przybieraniem na wadze. Miśka w 4 tygodnie przytyła 550 g też nie zawrotną ilość. Na początku się zestresiłam ale na stronie o laktacji wyczytałam mniej więcej to co napisała Orzech średnio tygodniowo dziecko powinno przybierać 120 g.. czyli Tymek jest nawet do przodu :)... a poza tym dzieci na piersi mniej przybierają na wadze .. a jak byłby klusek to nie byłby taki przystojny :D

Syla fajne te światełka

reklama
Do góry