reklama
Melduję się po wizycie. Syla możemy sobie podać ręce Niki też ma asymetrię. A w ogóle to do świetnego neurologa trarfiłam. Starsza babeczka wyginała małą przez 45 minut i wszystko tłumaczyła.. Neurologicznie mała jest w porządku.. a ja głupia kobieta sobie jakieś wnm i kręcz wmówiłam. Asymetrię ma podobno bardzo dużo dzieci tylko mało trafia do neurologa, który najczęściej to stwierdza. Jak mi powiedziała pani doktor spowodowane jest to zwinięciem dziecka w brzuchu. Żeby ją zlikwidować należy poćwiczyć.. ale jak powiedziała pani doktor część rodziców to "olewa" , a później dzieci mają gorsze problemy z postawą itp. dziecko wydaje się proste ale wygięcie kręgosłupa spowodowane słabymi mięśniami jest równoważone przekrzywianiem głowy w drugą stronę... także polecam wizytę u neurologa dla własnego spokoju. I jeszcze jedno.. pani doktor przestrzegała przed wczesnym pionizowaniem dziecka (tzn. sadzaniem i stawianiem) nie jest to dobre dla kręgosłupa.. jak najdłużej dziecko powinno przebywać w poziomie.. czyli jak najbardziej wskazane jest raczkowanie.. uff.. to się napisałam
malgosia_76
Fanka BB :)
Dzień dobry Kobietki,
U nas jakis taki ...dobry dzień. Z Patką wpadłyśmy na siebie na spacerku i poglądy wymieniłyśmy (dziecięce ofkors) :laugh:
Magdusiek,
Juz zaadresowałam kilka kartek, które miałam i jutro wyślę
Patrycja,
Głowa do góry. Nie Jesteś Sama!
Duralex,Dzwoń do Teddy, może się odobrazi na nas, jak Jej wszystko wyjaśnisz ;D
Joliku,
Strasznie Ci współczuję, że musisz wracać do roboty, ale są tego i dobre strony. W pracy będziesz z nami na bb, i bedziesz zbierać info dla Tymusia, a po pracy będziesz miła więcej kasy .. też dla Tymusia! Same dobre strony! ;D
By the way, ja ryczę jak bóbr jak mam sytuację na które nie mam wpływu i czuję się taka bezsilna
U nas jakis taki ...dobry dzień. Z Patką wpadłyśmy na siebie na spacerku i poglądy wymieniłyśmy (dziecięce ofkors) :laugh:
Magdusiek,
Juz zaadresowałam kilka kartek, które miałam i jutro wyślę
Patrycja,
Głowa do góry. Nie Jesteś Sama!
Duralex,Dzwoń do Teddy, może się odobrazi na nas, jak Jej wszystko wyjaśnisz ;D
Joliku,
Strasznie Ci współczuję, że musisz wracać do roboty, ale są tego i dobre strony. W pracy będziesz z nami na bb, i bedziesz zbierać info dla Tymusia, a po pracy będziesz miła więcej kasy .. też dla Tymusia! Same dobre strony! ;D
By the way, ja ryczę jak bóbr jak mam sytuację na które nie mam wpływu i czuję się taka bezsilna
reklama