reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

fajnie shady :)
ale ja to się od razu nastawiam że nie zawsze bedzie tak różowo... dziś nasz bąk spał od 24 do 4 rano, ale w nocy wstawałam kilka razy mu smoka podać... był brdzo niespokojny po tym chrzcinowym stresie sobotnim jeszcze no i żarciu, które zafundowała mu jego głupia matka :-[

reklama
Efuniu,
Po pierwsze, serdecznie Ci dziękuję za maile!! cmok, cmok, cmok
Po drugie, jak zacznie siadać i to niekoniecznie samo, (ale na pewno, gdy już bedziw sztywny!), gdyz fotelik jest profilowany i ma 3 poziomy oparcia, 3 pozycja jest podobna do pozycji fotelikowej - samochodowej

Ja tylko chciałam dodadać do zatkanego kanalika łzowego.Pediatra zakazała stosować rumianku ponieważ on czesto uczula i tak było w naszym przypadku zakleiło mu się oczko od ropy po nim sól fizjol.jak najbardziej a jak antybiotyk nie pomoze to przepychanie kanalika u okulisty  :(
Czy Wam dzieci tez tak ciagle marudza mój prawie co dzień płacze przy jedzeniu najczesciej wieczorami nie wiem czy to kolki czy cos innego bo nie krzyczy tylko pije i co jakis czas odrywa sie i placze...

Karen....ja dawalam malemu Sab Simplex i kolki odeszly w zapomnienie :) teraz daje tylko profilaktycznie najmniejsza dawke zalecana przez producenta :)

Witajcie Kobietki i Bobaski! :)

Jolik, Efunia Bardzo dziekuje za piosenki. :)

Karen, Lindsay Dzięki za odpowiedzi :) przemywam Natalci oczkko sola fozjologiczną i już mniej ropieje.

Od soboty tu nie zagladałam bo wczoraj Natalka miała swój wielki dzień i był w domu niezły kociołek ;D
Na szczęscie moi rodzice przyjechali już w sobotę i gdyby nie mama i siostra to nie wiem jak bym się wyrobiła ze wszystkim.
U nas też chrzest się udał. Natalka była cały czas spokojna. Przespała praktycznie całą mszę i nie obudziła się nawet w czasie chrztu. A sporo wody ksiądz jej wylał na głowę ;D
Kochana córeńka :)
Nockę też dobrze przespała nawet jej chrapanie mojego taty i brata nie obudziło ;D
Dziś już wszyscy pojechali a moje dziecko zaczęło narzekać na brak towarzystwa ;D Cały czas nawołuje żebym stała nad łóżeczkiem o coś do niej mówiła, wiec sprzątanie odbywa się na raty. ;) Przed chwila usneła więc mogłam usiasć i napisac do Was parę słów.

Ewcia1981 wyglada na to że chrzciłyśmy nasze dzieci tego samego dnia :)

Pozdrawiam wszystkich :)

karen my mieliśmy kolki-morderczynie... nic nie pomagało, dopiero lek robiony na receptę. wkleiłam jego skład w wątku "pielęgnacja noworodka"

Witajcie dziewczyny,

Jak Wy to robicie, że już macie posprzątane i możecie na bb posiedzieć. Ja jakoś ostatnio się z niczym nie wyrabiam.

Wiecie co można fajnego kupić (zrobić) na prezent dziatkom? W Fotojokerze dajesz 12 zdjęć pociechy i drukują Ci kalendarz. Nie wiem jak on wygląda w rzeczywistości bo byłam u nich tylko na stronie internetowej ale może to być fajny i co najważniejsze nie drogi prezent.

Zmobilizowałyście mnie. Idę sprzątać póki mała śpi. Jak stroicie mieszkanko, może jakieś zdjęcia????? A może nowy wątek: Przygotowania do Świąt"?

Czy Wam też czas przez palce ucieka? :) Nawet nie wiem kiedy zleciały dwa miesiące.

Efuniu, czy możesz mi też przesłać te pioseneczki, pleeeeese.

wiecie ja to jak czytam jak cieszycie sie ze snu Waszych maluszkow to skakac ze szczescie mi sie chce i tak jestem dumna z mojej Kruszynki.
Ona jest kapana miedzy 18:30 a 19-ta. potem zjada i kladzie sie do lozeczka, ostatnio o 19-tej zasypia.....budzi sie po okolo 1 godzinie slodziutkim mlaskaniem i dojada jeszcze troszke, odbija i zasypia.....i spi, i spi do okolo 2-giej 3-ciej w nocy. Zjada swoje 10 minut, jest przewijana odbijana i spi dalej do 6-tej 7-dmej rano :)
Potem zalezy od dnia dzisiaj znowu od razu usnela po jedzieniu i spala do 10-tej :)
regularnosc jest jedna: od tego jedzenia okolo 7 rano ma juz cykle 3 godzinne jak w zegyrku z dokladnoscia do 10 minut :laugh:
czasami w tach 3 godzinach nie spi, nawet czesto ostatnio ake nie jest marudna, ja nie wiem jak ona to robi ;)

hej Syla tak, czas leci jak strzala, pisalam o tym w sobote, niesamowite :)
mieszkanie mam przystrojone, a pozadki...no coz staram sie zrobic nieco wiecej niz normalnie, ale takich jak przed porodem nie robie :laugh: wtedy to bylo za dokladnie, wszystko przez to, zeone byly juz na koniec bardziej na wywolanie porodu niz na sprzatanie ;) :laugh:

reklama
Do góry