reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Hej Kobietki i Bobaski!

Wczoraj byliśmy na szczepieniu z Natalką i mało mi serce nie pękło jak ja kłuli. Na szczęście krótko płakała i po chwili sie uspokoiła. Kochana Córcia. Pani doktor ja zważyła - mała waży 4540 g przyrost troche w dolnej granicy normy bo są dzieci które przybierają więcej ale jak sie dowiedziałam nie ma powodu do niepokoju. Następne szczepienie mamy 1 lutego.

Jesli chodzi o spotkanie to też JESTEM ZA!!! :) :) :)

reklama
Duralex,Pewnie jeżeli Cie to martwi i wizyta lekarza ma Cie uspokoić, to oczywiście idż. Jedakże nasz pediatra powiedział, że Dzieciaczki maja prawo napinac się fizjologicznie do 3 miesiąca. Potem, jeżeli nawet takie cos ma miejsce, to rehabilitant powie Ci jak masoawć Nicol i już po krzyku. Swoja drogą czy Nicola ma napięcia, czy nie gorąco polecam Ci książeczkę o masażykach dla dzieci. Jaś az krzyczy z radości kiedy Go masuje i czytam mu wierszyki.

Właśnie zaczynam dostawać świra z tym trzymanie głowy przez małą raz w jedną stronę (przez parę dni) raz w drugą. a poza tym mała zaczęła płakać przy jedzeniu.. je przez jakieś cztery minuty spokojnie a potem nagle zaczyna płakać jakby się żaliła :-[ a poza tym dzisiaj nie spała od rana..
dobrze, że przynajmniej na forum mogę sobie pomarudzić

Kobietki czy jak byłyście na szczepieniach to pediatra tylko ważył dziecko czy też ne mierzył. Nasza tylko zważyła Natalkę zmierzyła jej obwód głowki i brzuszka. Wzrost - powiedziała ze się mierzy jak skończy pół roku.

reklama
Duralex Nasza Natalka też wczoraj marudziła przy jedzeniu co chwilę przerywał, a odpychała sie a potem zaczynała płakać. Jak chciałam ją odbić to protestowała jeszcze bardziej. Zastanawiam sie czy to nie prezez zapchany nosek, ale jak uzyłam fridy to niewiele wyszło.
Zgadzam sie z Małgosią że czas na jakąś przyjemnosć dla Ciebie. Może niech raz mąż zostanie z małą albo ktoś z rodziny a Ty wyjdź na jakieś zakupy... itp.
Ja też chwilami mam dosyć siedzenia w domu. Przez to że marny ze mnie kierowca jestem praktycznie skazana na meża, a że ostatnio ma dużo pracy więc nie mamy nawet czasu na zakupy jechać. Wczoraj pojechałam z małą autobusem na Tarchomin ale później żałowałam bo tylko się nadźwigałam się wózka przy wchodzeniu do autobusu. Chyba rzeczywiście wykupię jakieś lekcje jazdy....
Dziś też małż siedzi dłuzej w pracy więc chyba sama się wezmę za kąpiel. Jak ją późno kąpiemy to wtedy późno chodzę spać i śpię do południa-oczywiście z przerwami na karmienie. A wtedy pół dnia z głowy.

Do góry