reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Duralex, to coś takiego:

skret8ah.jpg

ja też uciekam, mała się obudziła a i śniadanko trzeba wreszcie zjeść

Dzięki Syla za wyjaśnienia.. Niepokoi mnie to przekręcanie głowy, ponieważ jak się uprze i jest to dzień skręcania głowy np. w lewo to za cholerę nie można jej przekręcić w prawo... a potem jest zmiana :-[

Jolik jesteś bardzo dobrą matką, powiedziałabym wzrorową :) Mi nie chodziło o kolejność, tylko o tempo!!! Jeżeli te 3 czynności zajmują Ci tylko 10min to ja jestem w szoku! ;D
A wracając do kolejności, to ja na początku zawsze przewijałam przed karmieniem - tak nam kazali w szpitalu, ale z czasem przestałam bo dokładnie jak u Was Oli robi kupkę w trakcie karmienia albo noszenia po karmieniu ;)

Syla biedulko, ale się strachu najadłaś! A ja myślałam, że te foteliki z bazą są takie super! Ja swój muszę za każdym razem przypinać pasami i tak w duchu marzył mi się taki z bazą ... ale po Twoim poście to nawet się cieszę, że go nie mam! Mam nadzieję, że Iguni nic się nie stało!!!!!

Duralex tak jak napisała Syla, dzieci odwracają głowę do światła, spróbuj ją postymulować. Załóżmy, że ma dzień trzymania główki w lewo więc połóż ją na prawym boczku i np. dłonią odetnij dopływ światła od lewej strony, dziecko powinno wtedy przekręcić główkę w prawo za światłem, jeśli to nie pomaga to spróbuj podotykać jej prawy kącik ust - dziecko powinno odwrócić głowkę, a jeśli to nie pomoże to spróbuj podać jej odrobinę mleczka oczywiście od prawej strony, tak aby obróciła główkę ;)
A jeśli to Cię tak niepokoi to pójdź z nią do lekarza, może jakieś ćwiczenia z fizjoterapeutą będą wskazane!

Dzięki Doxa. Właśnie ją przełożyłam w łóżeczku na drugą stronę. Z bokami to jest problem bo obecnie cwaniara się przekręca nawet jak podłożę jej z tyłu wałek to tak manewruje aż będzie leżała na plecach. Jeśli chodzi to ortopedę to byliśmy i stwierdził, iż nie widzi żadnych kurczy.. i że mam jej na siłę nie przekręcać głowy w drugą stronę. Ale mnie trochę niepokoi, że jak się mała terrorystka uprze na jedną stronę to nic nie pomaga

Doxa - ale te czynności zajmują mi więcej czasu. Same karmienie trwa ok 20 minut. 10 minut to średni czas zasypiania Tymka w nocy :-)

Jolik Ty klaspa powinnas dostac za TWoje watpliwosci, jestes wzorem matki...z reszta ja sobie to sprawdte osobiscie ;)
Ja robie dokladnie tak samo jesli chodzi o kolejnosc karmienia odbijania i przewijania, w nocy calosc zabiera 20 minut :laugh: jak tu mozna byc nie wyspana :laugh:

Syla to straaszne ten fikolek, to jest wlasnie mos koszmar, ze mala spadnie gdzies albo z gondolka albo z fotelikiem. Ale dobrze, ze nic sie nie stalo, nie denerwuj sie juz tylko sprawdzaj zawsze porzadnie, to bedziesz jezdzic spokojnie i pewnie.

reklama
Duralex właśnie o to chodzi żebyś nie nasiłę przekręcała główkę czyli nie ręką, tylko żebyś ją stymulowała do samodzielnego przekręcania główki np. tymi sposobami co napisałam wyżej. A z kładzeniem na boczek to normalne, że obraca się na plecki, takie są te nasze spryciule :laugh:

Jolik i teraz wszystko rozumiem, czyli po 10min wszyscy zasypiacie od skończenia tych czynności  :laugh: :laugh: :laugh:

Do góry