reklama
*syla*
kobieta pracująca...
Duralex, to coś takiego:
ja też uciekam, mała się obudziła a i śniadanko trzeba wreszcie zjeść
ja też uciekam, mała się obudziła a i śniadanko trzeba wreszcie zjeść
Doxa
Fanka BB :)
Jolik jesteś bardzo dobrą matką, powiedziałabym wzrorową Mi nie chodziło o kolejność, tylko o tempo!!! Jeżeli te 3 czynności zajmują Ci tylko 10min to ja jestem w szoku! ;D
A wracając do kolejności, to ja na początku zawsze przewijałam przed karmieniem - tak nam kazali w szpitalu, ale z czasem przestałam bo dokładnie jak u Was Oli robi kupkę w trakcie karmienia albo noszenia po karmieniu
Syla biedulko, ale się strachu najadłaś! A ja myślałam, że te foteliki z bazą są takie super! Ja swój muszę za każdym razem przypinać pasami i tak w duchu marzył mi się taki z bazą ... ale po Twoim poście to nawet się cieszę, że go nie mam! Mam nadzieję, że Iguni nic się nie stało!!!!!
A wracając do kolejności, to ja na początku zawsze przewijałam przed karmieniem - tak nam kazali w szpitalu, ale z czasem przestałam bo dokładnie jak u Was Oli robi kupkę w trakcie karmienia albo noszenia po karmieniu
Syla biedulko, ale się strachu najadłaś! A ja myślałam, że te foteliki z bazą są takie super! Ja swój muszę za każdym razem przypinać pasami i tak w duchu marzył mi się taki z bazą ... ale po Twoim poście to nawet się cieszę, że go nie mam! Mam nadzieję, że Iguni nic się nie stało!!!!!
Doxa
Duralex tak jak napisała Syla, dzieci odwracają głowę do światła, spróbuj ją postymulować. Załóżmy, że ma dzień trzymania główki w lewo więc połóż ją na prawym boczku i np. dłonią odetnij dopływ światła od lewej strony, dziecko powinno wtedy przekręcić główkę w prawo za światłem, jeśli to nie pomaga to spróbuj podotykać jej prawy kącik ust - dziecko powinno odwrócić głowkę, a jeśli to nie pomoże to spróbuj podać jej odrobinę mleczka oczywiście od prawej strony, tak aby obróciła główkę
A jeśli to Cię tak niepokoi to pójdź z nią do lekarza, może jakieś ćwiczenia z fizjoterapeutą będą wskazane!
A jeśli to Cię tak niepokoi to pójdź z nią do lekarza, może jakieś ćwiczenia z fizjoterapeutą będą wskazane!
Dzięki Doxa. Właśnie ją przełożyłam w łóżeczku na drugą stronę. Z bokami to jest problem bo obecnie cwaniara się przekręca nawet jak podłożę jej z tyłu wałek to tak manewruje aż będzie leżała na plecach. Jeśli chodzi to ortopedę to byliśmy i stwierdził, iż nie widzi żadnych kurczy.. i że mam jej na siłę nie przekręcać głowy w drugą stronę. Ale mnie trochę niepokoi, że jak się mała terrorystka uprze na jedną stronę to nic nie pomaga
Orzech
Jolik Ty klaspa powinnas dostac za TWoje watpliwosci, jestes wzorem matki...z reszta ja sobie to sprawdte osobiscie
Ja robie dokladnie tak samo jesli chodzi o kolejnosc karmienia odbijania i przewijania, w nocy calosc zabiera 20 minut :laugh: jak tu mozna byc nie wyspana :laugh:
Syla to straaszne ten fikolek, to jest wlasnie mos koszmar, ze mala spadnie gdzies albo z gondolka albo z fotelikiem. Ale dobrze, ze nic sie nie stalo, nie denerwuj sie juz tylko sprawdzaj zawsze porzadnie, to bedziesz jezdzic spokojnie i pewnie.
Ja robie dokladnie tak samo jesli chodzi o kolejnosc karmienia odbijania i przewijania, w nocy calosc zabiera 20 minut :laugh: jak tu mozna byc nie wyspana :laugh:
Syla to straaszne ten fikolek, to jest wlasnie mos koszmar, ze mala spadnie gdzies albo z gondolka albo z fotelikiem. Ale dobrze, ze nic sie nie stalo, nie denerwuj sie juz tylko sprawdzaj zawsze porzadnie, to bedziesz jezdzic spokojnie i pewnie.
reklama
Doxa
Duralex właśnie o to chodzi żebyś nie nasiłę przekręcała główkę czyli nie ręką, tylko żebyś ją stymulowała do samodzielnego przekręcania główki np. tymi sposobami co napisałam wyżej. A z kładzeniem na boczek to normalne, że obraca się na plecki, takie są te nasze spryciule :laugh:
Jolik i teraz wszystko rozumiem, czyli po 10min wszyscy zasypiacie od skończenia tych czynności :laugh: :laugh: :laugh:
Jolik i teraz wszystko rozumiem, czyli po 10min wszyscy zasypiacie od skończenia tych czynności :laugh: :laugh: :laugh: