reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Jolik - gratuluję. Też bym chciała, żeby wszystko przychodziło nam z łatwością... a tymczasem Natalia chce jeść co godzine, no, może godzinę dwadzieścia ;), usypia przy piersi, a ja nigdy nie wiem czego się spodziewać oprócz jednego stałego punktu pt. sen koło 11:00. A, no i jedzenie do 1:00 ;)

Syla, dobrze, że nic się nie stało, współczuję stresu, wyobrażam sobie jak sie poczułaś.

Duralex, przekładanie w łóżeczku powinno pomóc. Jak ma dzień skręcania główki w lewo to ułóż ją tak żeby po lewej stronie nie miała na co patrzeć (np do ściany) powinna wtedy odwracać główkę w prawo.

Doxa, dzięki, najgorsze, że nie mam fotelika z bazą tylko normalny taki, w którym zapina się pasy z tyłu fotelika. Nie mam pojęcia co się stało. Nawet nie chcę myśleć że to moja wina, ale nie mam pojęcia jak to się mogło odpiąć? Może nie zatrzasnęłam tego do końca. Ta myśl jest najgorsza. Dzisiaj na szczęście Igunia jest wesoła więc wszystko ok. Przerażające doświadczenie.

Ja też na początku przewijałam Igę przed karmieniem żeby miała suchutko i miło podczas jedzonka, ale to się mijało z celem. Ja myślę że te metody przewijania przed pochodzą jeszcze z czasów pieluch tetrowych. Przy pampersach to nie ma sensu bo one dobrze wchłaniają, dziecko nie czuje że ma mokro i nie jest mu nieprzyjemnie podczas ssanka. No i tym sposobem paczka starcza na dłużej niż 2 dni ;D

Magdusiek, poczułam się jak idiotka, która pożądnie nie potrafi dziecka zapiąć.
Orzeszku, teraz będę 1000 razy ciągnęła za ten choler.... fotelik zanim Igę włożę.

Jolik z Orzeszkiem, poznacie się w okresie Świąt? To miłe!

Syla - tak, poznamy się z Orzeszkiem i Anulką osobiście. Spotkanie odbędzie się prawdopodobnie tuż po nowym roku :-) Bardzo się cieszę :-) A mam nadzieję, że również Ciebie i inne dziewczyny kiedyś poznam w realu. W Warszawie zazwyczaj jestem służbowo we wrześniu .... więc kto wie :-D

Magdusiek
- Natalia jest jeszcze malutka, pamiętasz jakie ja miałam problemy jak Tymuś był w jej wieku? Teraz jest superowo pod każdym względem czego i Wam życzę :-) Cierpliwości ....

Tak, potwierdzam, juz sie ciesze na to spotkanie z Jolikiem i Tymciem :)
Ale jak Syla z Jolikiem sie beda mialy spotkac w W-wie to ja tez tam jade z mala, we wrzesniu to juz bez problemu powinno sie odbywac :)

Syla moim zdaniem to by bylo duzo lepiej, gdyby to byla Twoja wina z tym pasem, nic sie nie stalo, wszystkich nas przestrzeglas przed tym, zeby sprawdzac, czy do konca wpielysmy klamre i sama wiesz, zeby na to zwracac uwage, gorzej jakby to byly wina pasow i tamtego mechanizmu, bo to jest wtedy przez Ciebie niekontrolowalne - nie myslisz?

hej dziewczyny.....powiedzcie mi czym mozna przyspawac smoka do buzi dziecka ??? ;) bo juz mnie cholera bierze co chwile wstawac i mu wsadzac w jape.....poradzcie ;)

reklama
A może nam się kiedyś uda zorganizować spotkanie wszystkich pażdziernikowych mam ? Byłoby fajnie !!!

Shady - ja też jeszcze nie znalazłam sposobu na zatrzymanie smoczka w buzieńce Tymka :-)

Do góry