reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Witajcie!
U nas też zima zawitała!! A ja zmianę opon mam umówioną dopiero na poniedziałek :(

hmm Jolik weekend mówisz i cała rodzina w komplecie .... mój małżonek niestety jako zaoczny student właśnie wybył na uczelnię i jutro też i przez najbliższe 2 weekendy będzie tak samo :(
Jolik Twój Tymcio nadal budzi się w nocy co 3 godziny? Zastanawiam się od kiedy tj. od jakiego wieku można ten czas wydłużać np. przez podanie dziecku samej wody (sposób Twojej siostry). Mój Oli dzisiaj jadł dopiero o 8 rano, a wczoraj o 23 ::) Jestem w coraz większym szoku!

reklama
można dziecku podawać samą wodę?
ja myślę, ze od ok. 3 miesiąca dzieciom wydłuży się czas nocnej przerwy... tak gdziesik czytałam

dzięki doxa tymuś też ją bardzo lubi ;D

Efunia chyba można, tylko nie ma takiej potrzeby, pierś wystarcza za picie i jedzenie!

Duralex - jeśli coś zaboli np. brzuszek to dziecko może nagle obudzić się z płaczem i równie nagle zasnąć ;)

czesc :)
Ja tez mysle, ze wydluzanie spania nocnego od 3-go 4-go miesiaca, tak pisalo w ksiazce Jolika ;)

Ja tez uwielbiam weekendy z rodzinka w komplecie tylko ze nasz tatko choruje strasznie bol gardla juz przechodzi jakos ale ma okropny katar ..... :( boimy sie o mala :( postaram sie nie chodzic z Anula do tej czesci mieszkania gdzie Wojzek, ale czy to wystarczy??
JAk to bylo Doxa u Ciebie jak Ty bylas chora??

Orzeszku jak ja byłam chora, to Oli dostawał wraz z moim pokarmem przeciwciała i jemu nic nie było. A jak tatuś był przeziębiony to podchodził do niego w maseczce :laugh: ale nie wiem czy to cokolwiek pomagało? Spaliśmy cały czas w jednym pokoju.

czesc laski i bobaski... :)

ale wczoraj mialam upierdliwy dzien...  ::)
rano Misiek wylal wode z podgrzewacza na modem i bylismy odcieci od netu... ale wieczorkiem przyszli z Aster i wymienili na nowiutki... podobno w ciagu pol roku i tak mieli wszystkie wymaniac, wiec nawet nie pytali dlaczego sie popsul... ;)
ale ja sie sama sobie zdziwilam... normalnie, to bym Miska od razu wyzwala od tepych idiotow, lamag, dupkow i innych... a wczoraj stac mnie bylo tylko na tekst "Misiu, no trudno, stalo sie"... i jeszcze go po glowie poglaskalam...
...i niech ktos mi powie, ze macierzynstwo nie pada babom na leb... ;)

za to Krasnal caly czas stekal... nie spal i ciagle czegos chcial... spal chyba ze 3 razy po godzinie...
najgorsze, ze wczoraj bylam na przegladzie podwozia i balam sie jak on zniesie podroz autobusem i wizyte w obcym miejscu...
chyba lubi autobusy, bo tylko tam spal... ;)

Efunia... boska ta czapa... ale nie pokazuj Tymkowi tego zdjecia jak dorosnie...
a juz w szczegolnosci nie pokazuj jego kolegom... ;)

Doxa - Tymek w nocy przeważnie budzi się co 3 godziny :-( Jednak z przedłużaniem odstępów pomiędzy karmieniami poczekam, aż skończy 3 m-ce. A Twój Oli to naprawdę pod tym względem jest rekordzistą :-) Super !

reklama
Doxa dzięki za info.. bo ja zastanawiałam się czy jej ucho na przykład nie boli.. ale nie ma żadnych niepokojących objawów poza tym.. więc chyba jestem przewrażliwiona

Do góry