reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

gratulacje majad :)

dzień dobry dziewczęta :)
mój mąż jest w domu i właśnie nosi synusia, żeby mu się odbiło, a ja mam wolne :)
ale wspaniale!
moj synek równie dobrze spi w łożeczku, co w wózku (u moich rodziców nie rozstawialiśmy łóżeczka tylko wózek) jak i ze mną... przynajmniej w nocy. wszystko mu jedno gdzie ma spać :) ja lubię z nim spać, więc go biorę do siebie, zresztą za radą pani doktor, która powiedziała, ze takiemu maluszkowi łatwiej się oswoić ze światem jak spi z mamą, bo czuje jej zapach, słyszy oddech, bicie serca... jak w brzuchu... ale właściwie to nie wiem, bo tymkowi kompletnie wisi czy spi ze mną czy samotnie ;D

nasze spacery sa około dwugodzinne... zresztą jakoś bez szczególnych starań udało się wypracować plan dnia... po prostu podporządkowałam się małemu. rano po karmieniu ok. 7-8 jest zabawa lub marudzenie - zależnie od nastroju :), później karmienie i ok. 11 spanie... ok. 14 spacer, później karmienie, o 18 kąpiel, karmienie i o 19 mały lula... do 22 lub 23... zalezy. wczoraj spał do 24ale to chyba dlatego, ze ojciec wrócił i nie chciał chłopak straszyć starego... i co 3 godziny wstajemy na jedzenie a po jedzeniu on zasypia natychmiast. tyle, że wisi na cycku ok. godziny za każdym karmieniem...

chyba mam całkiem zdyscyplinowane dziecko :laugh:

reklama
Witam dziewczyny!!!
Nie załamujcie mnie bardziej. Moje dziecię nie zaśnie bez piersi (tzn zawsze zasypia w trakcie karmienia) i nic go nie przekonuje do uśnięcia inaczej (wyjątek dziś - usnął kołysany przez tatę , chyba ze zmęczenia).
Wczoraj w dzień miałam złote dziecko a w nocy i dziś szkoda gadać. Do tego dzisiaj na spacerku znowu sobie załatwiłam pierś - założyłam sweter z aplikacją która chyba uciskała (nie czułam jak zakładałam) teraz boli jak cholera w miejscu przylegania tej aplikacji zaraz będę wyła z bólu.

Mam pytanie. Czy Wy wkładacie do wózków dzieci rozbudzone jak idziecie na spacer i Wasze dzieci tam zasypiają, czy może ktoś jeszcze czeka aż dziecię uśnie i dopiero wkłada do wózka i idzie na spacerek? Moj jak sie obudzi w wózku to drze się wniebogłosy i wtedy koniec spaceru. Ja chyba wszystko źle robię.
Mam strasznego doła od kilku dni i mam wrażenie że kiepska ze mnie matka. :( :( :(

Patka,
Natychmiast przestań. Żadna kiepska z Ciebie matka. Dzieci sa różne i mają, jak dorosły gorsze dni. Niskie ciśnienie robi swoje, a Ty rozpaskudziłaś Małego, bo Go ciągle nosiłaś i tuliłąs, to On mądry chłopczyk wie czego chce - Mamy.
Ze spokojem nauczysz Go samodzielnego zasypiania i tego, że na spzcerze może byc super, i nie ma co ryczeć.
Przy okazaji, Ola darła sie wniebogłosy w gondoli, po przeniesieniu jej do spacerówki, ryki sie skończyły, przy czym w tak zwanym miedzyczasie nosiłam ja w szelkach. Była zachwycona. Może wózek masz do dupy?
Ja miałam ewidentnie do dupy!

Temat Pieluchy:
Otóż Orzezszku, u nas są Huggisy new born 1 i 2, pampersy nie mam pojecia, uzywałam tylko 1. Jaś używa Huggisów Soft&dry rekomandowanych przez Doxę, i musze przyznać, żę są lepsze niż te z Disneyem, ale bez przesady. Wiem, że niektóre dziewczyny narzekały na Huggisy, że Dzieciaczki je przesikują, Jasiowi tez się zdarzyło w nocy, ale od tamtej pory w nocy śpi w 3 i problem się skończył.
Co do pieluszek Belli, nie używałam, ale koleżanka, która robiła rozpoznanie rynku mówiła, że słabo chłoną, w związku z powyższym nie są dobre dla maluszków, ale dla starszych dzieci, to już ok.
Nie mam pojecia co to są pieluszki Dada. Poza ww, używałam pieluszek noworodkówych o których kiedyś Wam pisałam, były fajne.

Małgoś on się wszędzie drze jak nie śpi (czasem przestaje przy noszeniu no i zawsze przy piersi). Taki już jest od urodzenia, skubaniec jako jedyny na sali nie chciał leżeć w tym szpitalnym wózku, uspokajał się tylko przy piersi mamy. Nawet jedna z położnych obstawiła mi w szpitalu łózko poduchami i stwierdziła, że inaczej sie nie wyśpię muszę leżeć z nim :(
Teraz zasypia tylko przy piersi.
Nawet w foteliku samochodowym sie drze (a dzieci zazwyczaj w nich śpią)

Przejdzie mu. Zobaczysz. Weż przykład z Duralex, uodparniaj się, taki jest i już. Zaraz będzie kumaty, uśmiechnie sie do Ciebie i już Ci bedzie wszystko jedno czy ryczy, czy nie. A swoja drogą może mu cos dolega.

Dziś w nocy męczyły go trochę gazy to był bardziej marudny. A z nim ja jestem bardziej marudna ;)
Właśnie się obudził to muszę zmykać, znowy sobie nie poczytałam :(
Dobranoc

reklama
witam wszystkie mamusie. chyba juz wszystkie sie rozdwoily ?! :)
wczoraj wyprobowalam pieluszek dada z biedronki. niezle, ale wciaz stawiam na huggiesy.
malgosiu Jasiek rzeczywiscie silny ! super trzyma głowę!

Do góry