reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Witam mamusie
Jolik dziękuję za książkę.
Małgosia jak długo Jaś unosi głowę, bo moja mała robi to bardzo długo i nie wiem czy to dobrze :-[

Tak sztywno i wysoko trzyma się od tygodnia. Siedzi sobie główka na rączkach i bawi sie np. ok 15 minut Wcześniej unosił główkę i opuszczał. Jeżeli nie przewraca się na bok (tylko jeden, np prawy - zawsze tylko ten) to jest ok.
Ola podnosiła główkę od 10 dnia już trzymając ją sztywno. Jaś unosił juz w szpitalu

Witam wszystkie szczęśliwe mamusie :-)

Duralex - mój Tymek jeszcze 4 dni temu spał ok 3 godzin w ciągu dnia podczas spaceru bo tylko tam wydawało mi się potrafił zasnąć. Teraz po wprowadzeniu książkowych zasad śpi w ciągu dnia ok 8 godz. Rano między 8-12, potem spacerek 13-15 a ostatnie spanko 16:30-18

Jeżeli chodzi o pieluszki to z Pampersów używamy 2, natomiast z Dady - mini

Orzech - moja nocka znowu wspaniała :-) Pobudka o 23:30 a potem już po 4 !!!

Jaś śpi niemalże cały czas z przerwami na karimenie, rano jak sie obudzi ma ok 1,5 godz zabawy (czyli od 6 do 8), w ciągu dnia raczej śpi z przerwami na jedzenie i o 19.00 po kąpieli ma 2 godziny zabawy + pasza. Reszta sen z przerwami na pasze.
Piluchy używamy Huggisy 3 właśnie wczoraj kupiłam (bardzo przyjrmne na noc), kończę pampersy 2 i huggisy 2. Przechodzimy na 3.

reklama
Do góry