reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

eee tam, próba nie strzelba jak mówi moja mama ;D
jak nie urodzę do wtorku to czekają mnie znów dni w szpitalu :( a tego już mam dość!

reklama
Cześć Kobietki,

Magdusiek,
Na Żelaznej płaci sie za sale o tzw podwyższonym standardzie. Są to rodzinne sale - pokoje hotelowe, gdzie możesz mieszkać z mężem i kim tam Ci przyjdzie ochota. Płatne 500 zł za dobę, w okresie remontu trudno osiagalne.
Sale 2 - osobowe na połoznictwie duże i przyjemne. Sma leżałam, nie narzekam, ale niestety remont właśnie na połoznictwie. Więc głośno (w ciągu dnia, do 16.00). Pondto płacisz za salę do porodu rodzinnego - 800 zł, zzo - 500 zł i ewentualnie opiekę okołoporodową. W przypadku połoznych 1000 - 1550 zł, za lekarza 3000 zł.
Reszta "bezpłatna" ;D

Teddy,
Wczoraj byłam na spacerku z Jasiem 2,5 godziny. Był zachwycony. Ja też. A chodzimy na spacery od poniedziałku (pierwszy raz spał na balkonie 10.10. 4 godziny, ale było barzdo ciepło - 26 stopni, czyli tak ciepło jak w domu). O d ubiegłej soboty chodzimy codziennie, na minimum 1 godzinę.
Pediatra powiedział, że jest ok.

Herbatka z liści malin - działa. Przynajmniej na mnie ;)
Pikantna pasza, jeszcze bardziej. ;D

Lucky,
Serdeczme gratulacje. Wreszcie sie doczekałaś!! Wart było!!!

Kochane,
Odnośnie dziwnych odgłosów, nasz pediatra powiedział, że jest to związane z tym, że w małym brzuszku jest dużo długich jelit, które powoli przyzwyczajają sie do prawidłowej, ciężkiej pracy i stąd prężenia, stękania, mruczenia i dźwięki przypomonające zapowietrzanie się. Pokarm powoli schodzi, często jest jeszcze w jelitach, gdy znowu przystawiamy maluszka i on w taki sposób sobie pomaga. Przejdzie po ok. 1,5 - 2 miesiacach, w zależności od dojrzałości metabolicznej organizmu.

Efunia a może tak zaproś tesciowa he he he .....najszybciej wtedy urodzisz.Moja u mnie nie była dwa miesiace i widzisz jaki skutek . Za chwile suwak sie skończy a ja nadal 2 w 1

Witam!

Na mnie nawet tesciowa nie zadzialala - moze dlatego, ze na odleglosc mnie wkurzyla? Agresja na drodze tez wczoraj nie pomogla...

Ale zimnooooooooooo!! Brr! Pierwszy raz odkrecilam kaloryfery (no, poza lazienka, bo przy ablucjach to juz od dawna sie dogrzewamy).

u nas w mieszkaniu właściwie jest ciepło... choć dziś tak pochmurno :(
ale w łazience mamy zimno :( i NIE MA tam grzejników. tak więc zazdroszczę vertigo

czesc dziewczyny ja jeszcze 2w1
wlasnie ogladam tvp2 bo moze pozno ale tez o pielegnacji o opiece dzidziusow
bo dzis jest w pytaniu na sniadanie o ciazy i maciezynstwie

Witam wszystkie :)
Lucky gratulacje po raz kolejny...
Małgosia dzięki za info.. moja mała czasami tak się pręży i mruczy, że chciałabym jej jakoś pomóc :D

reklama
efuniu, u nas tez bylo cieplutko - cale dnie mialam otwarte okna, ale dzisiaj jakos tak ciemno, zimno i mokro. mam nadzieje,ze to dlatego, a nie ze sie przeziebilam! ::)

malzonek rozgladal sie za tymi 'lisciami malinowymi' ;) nigdzie tego nie ma i wielkie oczy robia. no i co poczac? ;)

Do góry