reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

Czuję się bardzo dobrze, krwawienie skończyło sie w drugiej dobie, nie było obfite. Ból obkurczającej sie macicy - STRASZNY!! 2 pierwsze doby (szkoda, żę nie można znieczulić się zzo ;D)
Psychicznie - git!!! Przecież jestem już w domu, ;D Jaś czuję się fantastycznie, wogóle nie płacze, nie płakał nawet przy pobieraniu krwi. Dziwny jakiś! Ale tylko z łapki, z piętki już darł sie jak opętany, ale ogólnie Złote Dziecko. je i śpi, nie płacze. Jednakże dzień w dzień ok. godz. 4.00 Jaś ma chęć na głębsze przemyślenia. Nie chce jejść, tylko chce rozglądać się i zastanawiać nad życiem. Robi to zachwycająco. dzisiaj tak sobie "gadaliśmy" do 6.12.
Potem poszlismy spać ;D
Acha, w szpitalu poznałyśmy sie z Patką!!
Fajne uczucie: "gdzie jesteś?", "w112", "ok, to idę do Ciebie", "super" Tylko zapomomniałam, że ja nawet nie znam jej imienia i co?? Miałam tak wejśc na salę i zapytać: "Która z Szanownych Pań Grubasek to Patka?"
Na szczęście jakoś same się poznałyśmy ;D

reklama
Małgosiu, tak własnie myślałam, że z Patką na siebie traficie.
O remoncie słyszałam, o pediatrach z Żelaznej niestety też.... mamy znajomą, która ich słabo skomentowała, delikatnei mówiąc. POwiedziala, żebyśmy póxniej dla świętego spokoju zbadali dziecko np. na Litewskiej.
Ale dobrze, że piszesz, znaczy, że jak coś mi u Małej wypatrzą to mam się nie denerwować? To nie będę. Tzn. postaram się!

Lucky, tak trzymaj.

Ja chyba skończyłam sprzątanie, odwiozłam Mamę, oddałyśmy stertę ciuchów dla potrzebujących, teraz mogę sobie z czystym sumieniem poczytać ksiązkę.

To super Małgosiu że się dobrze czujesz pod każdym względem. No i że Jaś taki kochany.
Ciekawe kiedy ta nasza Patka urodzi? Może już urodziła :)

No Magdusiek, niezła jesteś, ja po tej akcji z cukrem jestem jakaś nie do życia. Udało mi się tylko obiad ugotować i jak nie ja, położyłam się i zdrzemnęłam. Jestem kompletnie wykończona, jakbym nie spała całą noc ::)

Syla, ja jeszcze zrobiłam awanturkę listonoszowi, przejechałam przez bazarek, wróciłam z zakupami w postaci warzyw i owoców :)
Dlatego własnie uważam, że urodzę w listopadzie. Póki co zapisałam się na czwarek do kosmetyczki :) Też mi się coś przyjemnego od życia należy..

Małgosiu ciesze się że już jestes w domku
Jacos żle zaczełam sie czuć jak wróci mąż z pracy to może pojedziemy do mojego lekarza lub odrazu na oddział bo coś naszej córci się spieszy na ten świat

Tymuś bardzo dziękuje za życzenia !!!

OLIVIER - karteczka z pajacykiem jest milusia :-) DZIĘKUJĘ !!!

ALUNIA-może Ty w końcu przerwiesz tę lukę w urodzeniach :-D Trzymaj się ! Życzę powodzenia !

malgosia_76 przeżyć nie zazdroszczę, i cieszę się, że po tym wszystkim wróciłaś do równowagi psych. Ja bym się chyba załamała, i jak tu nie popaść w tzw. depresję poporodową.
Mam jeszcze do ciebie pytanie ( nie wiem czy na dobrym wątku) - pisałaś o korzystaniu z wanny podczas porodu, chciałabym też z niej korzystać, ale ostatnio słyszałam, że taka kąpiel powoduje zanikanie skurczy i wydłuża czas porodu? Co o tym sądzisz??

Jezeli skurcze są te właściwe to przyspisza poród, a przede wszystkim łagodzi ból. Do tego wykonuje się specjalne ćwiczenia podczas kąpieli. Bardzo przyjemnie. ;)

reklama
witam dziewczyny!!!
niech się już ten dzień kończy!!wczas rano byłam w poradni,tak jak lekarz mi kazał przyjść,okazało się,że dopiero będzie o 12.30 ,miałam pare spraw do załatwienia,więc spytałam czy moge przyjść jutro,bo po L4,ona kazała mi przyjechać gdzieś po 14 skoro miałam pare spraw do załatwienia,pojechałam tam a jego już nie było :mad: :mad: znów kazała mi przyjechać jutro o 13 i ,że rozmawiała z lekarzem,jutro mi wypisze już macierzyński :mad: :mad: :mad: zobaczymy jutro :(

Do góry