reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Ina, magdusiek - dzięki :-)

Magdusiek - miałam okazję wypróbować ręczny laktator tzn a taką gruszką i powiem szczerze jest do d..... Kompletna klapa :-( Duzo dobrego słyszałam o Avencie z regulacją siły ssania ... wejdz na strobnkę babyboom "polecam-odradzam" tam znajdziesz pomocne informacje o laktatorach
https://www.babyboom.pl/forum2/index.php/topic,3129.0.html

narazie tylko raz miałam sytuację, kidy musiałam odciągnąć pokarm - zrobiłam to ręcznie !!! Bo tamten laktator zawiódł !!!

reklama
Jolik Tymus tak patrzy, jaklby czegos juz szukal ;) sliczne zdjecie :)
Mam jeszcze pytanie do Ciebie, na zdjeciu z Jego malutkimi nozkami widac pieluszke.....przepraszam, ze mu tak spogladam miedzy mozie ;) Uzywasz jednorazowych i dodatkowo wkladasz tetrowa??

Witajcie dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, i tyle się dzieje!
Maleństwa "październikowe" przecudne, słodziutkie! Ja byłam wczoraj na wizycie i wszystko wskazuje na to że nie dotrwam do 20.10. Mam rozwarcie na 1,5 cm i dziecko bardzo nisko w kanale rodnym.Zresztą czuję się już "konkretnie".
Zakupy zrobione, zabieram się do prasowania tych wszytskich ciuszków, no i chyba pora spakować torbę...

Witam Kangurki i nie tylko ;)

Udalo mi sie wkoncu nadrobic wczorajszy dzien :) :) :)
Nie moglam do Was zajrzec, bo caly dzien bylam na badaniach. Wizyta u gin w porzadku, przy badaniu nie bolalo. Lekarz stwierdzil: ciaza donoszona, mozna rodzic. Jednak dodal zaraz, ze pierworodki, jesli nie ma komplikacji, zazwyczaj rodza w/po terminie niz przed, wiec malenka wcale nie musi wykluc sie na dniach. Czekam wiec do 18.10 :) Zreszta skoro dostalam L4 do 25.10 to chyba cos znaczy - jeszcze czekac, czekac, czekac ;)
Morfologia ok. Hemoglobina nareszcie w normie. Mialam tez test na obciazenie glukoza i naczczo jest w normie, ale po obciazeniu wynik 167! :(
Za dwa tyg mam kolejna wizyte, a jutro KTG i USG.

Witam 2 w 1 i 1 + 1 ;D
To sobie dzisiaj pospałam.. ale widzę, że chyba nie jestem największym śpiochem, bo Patka się jeszcze nie odezwała.
Jestem za większą ilością zdjęć.. także mamy .. w ramach relaksu zdjęcia Waszych bobasów.

Orzech - tak, używam jednorazowych pampersów a dodatkowo wkładam mu między nózie jedną tetrową. Zalecenie ze szpitala i połoznej, która nas odwiedza. Za tydzień wybieramy się na prześwietlenie bioderek, wtedy się okaże czy pieluszkę będziemy nadal stosowali :-)

Moi mężczyźni poszli już na spacerek, a ja już biegnę, żeby do nich dołączyć :-) narazie moje ciężarówki !!!

cześć dziewczyny!!!
JUŻ się czuje lepiej,nawet wziełam się dziś za sprzątanie ;D napewno nie było to zatrucie,bo czuje się normalnie,nawet mój powiedział,że tryskam zdrowiem,i że mam tak nie szaleć bo jestem w ciąży,ponieważ włączyłam sobie muzyke taką jaką lubie i sobie troszke poszalałam ;D a może to jakieś objawy przedporodowe ;D ;D ;D ;D ;D niunia pomyśli ,że jej mama jakaś szalona jest ;D ;D ;D ;D ;D

PATRYCJA ja tez jakiejs energii nabrałam przed chwila rozmawiałam z kadrowa i ona mi moiw ze jak na sprzatanie mnie bierze to dzidzia dlugo juz w brzuszku ;) ;) nie bedzie

reklama
Do góry