reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

witaj grooha, jeszcze wrzesień się nie skończył więc nie trać nadziei :D Ja mam termin na 5 października. Małemu się jednak nie spieszy, mimo iż gin chciałby mnie już widzieć rozdwojoną:-) Ja tez :laugh: Może spotkamy się na Brochowie ;D Do kogo chodzisz na badania?

reklama
aina jak spscje popsul ten maly przystojny blondyn - to nie ma problemu ;)

grooha1 jeszcze 4 dni wrzesnia, nic nie wiadomo.....a ile dni jestes po terminiebo wiesz, ze +14 dni to jeszcze norma :)

Nie pamietam, w ktorym watku pisalyscie o saczacych sie wodach plodowych, wiec pisze tu. Znalazlam wkladki testowe: http://www.mamadama.pl/product_info.php/cPath/21_36/products_id/240

Przy okazji mam pytanie do Jolika (to Tobie odchodzily wody, nie?): po czym sie to poznaje? Zwlaszcza jezeli to tylko saczenie. Jak sie lezy to chyba wiecej leci (bo na stojaco glowka dziala jak korek)???

Vertigo - tzn. nie do końca tak było. Niezaleznie od tego czy leżałam czy też stałam wody jednakowo wypływały. Dopiero gdy mały zaczął się główką obniżać - dokładnie na dzień przed porodem, wody przestały się sączyć, dopiero wtedy główka zaczęła spełniać funkcję korka :-)
Poznaje się po tym, że jest mokro :-) i nie jest to mocz. Niekiedy przychodziła tzw. "fala" większa ilość wypływała - wtedy nie da się tego z niczym pomylić. Przyjemne ciepełko :-)
i jeszcze jedno ... sączenie to nie do końca poprawne okreslenie. Ja zużywałam ogromne ilości tych "ogromnych" poporodowych pieluszek. Tak więc jak na sączenie to trochę za dużo tych wód ze mnie wypływało :-)
Wody produkują się co 3 godz. do 36 tc.

Joliku, bardzo Ci dziekuje! Wyglada na to, ze to nie to (na szczescie) - nie zgadzaja sie fale i ilosci (nie musze w ogole stosowac wkladek). Takze najpewniej to uplawy tylko jakies takie luzniejsze... A z tego co piszesz wynika, ze nie da sie tego z niczym pomylic.

Vertigo, większa ilość upławów jest cąłkowicie normalna. Ja też czasem mam wrażenie, że robi mi się ciut bardziej mokro. Uroki dziewiątego miesiąca :)
Shady, nieźle, ale straszne....

magdusiek, ale do tej pory byly takie bardziej tresciwe, a teraz to czasem sama 'woda'. Ale to na pewno to co mowisz, zwlaszcza, ze mam to tylko jak dluzej pochodze i zadziala grawitacja ::)

reklama
Magdusiek ja używam lakatatora ręcznego firmy Medela, jak dla mnie rewelacja, ma regulację siły ssania i butelkę. Od początku w szpitalu go używałam i od razu bardzo ładnie ściągał mi pokarm, a widziałam jak inne mamy męczyły się takimi szklanymi za 20-30zł. W tym czasie co ja ściągnęłam 50ml, moja sąsiadka kilka kropel!!
Wg mnie elektryczny jest potrzebny jeśli dużo ściąga się pokarmu, np. nie karmisz piersią bo dziecko leży pod jakąś aparaturą tylko regularnie co 2-3 godz. oddciągasz i nosisz dziecku, a jeżeli będzie Ci potrzebny sporadycznie tak jak mi, to wystarczy ręczny, który ponoć jest delikatniejszy ;)
Poza tym, może na razie nie kupuj na zapas, tylko upatrz sobie i potem dasz cynk rodzinie to Ci kupi, przecież nie wiesz co będzie po porodzie i czy w ogóle będzie Ci potrzebny!

Do góry